ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ: Πολιτιστική Πρωτεύουσα - Τα "δυνατά" μας χαρτιά

Στο σημερινό "ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ" αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την υποψηφιότητα της Τρίπολης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021! Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά από τα στοιχεία εκείνα, που κάνουν την υποψηφιότητα μας, να μοιάζει με το ανέκδοτο της χρονιάς!

 

 

Η νέα στήλη του arcadiasports.gr έχει ως στόχο την καταγραφή όλων εκείνων των θεμάτων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της Τρίπολης και που κάνουν την καθημερινότητα τους .... Γολγοθά!

 

Λακκούβες, ετοιμόρροπα κτίρια, εγκαταλελειμμένες παιδικές χαρές και πεζοδρόμια γεμάτα παγίδες, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της ...υποψήφιας πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης (!).

 

Πάμε όμως να θυμηθούμε ένα προς ένα τα "δυνατά μας χαρτιά" για την υποψηφιότητα της Τρίπολης!

 

Λακκούβες... "ράβε-ξήλωνε"

 

Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν τις λακκούβες τις "κληρονομήσαμε" εσαεί, αφού αλλάζουν μόνο μέγεθος και σχήμα όσο περνούν τα χρόνια, παραμένοντας όμως πάντα σταθερές αξίες στο οδικό δίκτυο του Δήμου Τρίπολης.

 

Οι προσπάθειες από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές είναι φιλότιμες… ή μάλλον υπερβολικά φιλόδοξες, καθώς η συνταγή του μπαλώματος, που ακολουθείται κατά κόρον εδώ και πολλά χρόνια, αποτυγχάνει παταγωδώς! Αλλά ας μην παραπονιόμαστε γιατί αυτή μας η επιμονή σε πρακτικές πεπαλαιωμένες και η άρνηση μας να βρούμε μια σύγχρονη και μόνιμη λύση για τις λακκούβες, μπορεί να μας κάνει να ξεχωρίσουμε στην διεκδίκηση του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας, ως μια πόλη που μένει πιστή στους πατροπαράδοτους τρόπους!

 

Παιδικές… χαρές(;) 

 

Οι κακοτεχνίες, οι παραλείψεις, η εγκατάλειψη και οι βανδαλισμοί συνθέτουν την εικόνα των παιδικών χαρών στην πλειονότητα τους στο Δήμο μας.

 

Και αυτό το στοιχείο όμως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας! Μπορούμε για παράδειγμα να δικαιολογήσουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, τονίζοντας, πως ακολουθούμε τον Σπαρτιατικό τρόπο γαλούχησης των παιδιών, όπου βασικός στόχος ήταν η εκπαίδευση και η σκληραγώγηση των παιδιών (τα εκπαιδεύουμε λοιπόν από μικρή ηλικία για να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής).

 

Τα πεζοδρόμια... των στεναγμών!

 

Όπως κάθε τι που κοσμεί την πόλη μας, έτσι και τα πεζοδρόμια έχουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά, που συμβάλλουν στο να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα (και γεμάτη δράση) η ανιαρή καθημερινότητα μας. Κυβόλιθοι που έχουν αφαιρεθεί και πλάκες οι οποίες κρύβουν μικρές εκπλήξεις (γεμάτες νερό κ.α) είναι μόλις λίγες από τις πινελιές, που μετατρέπουν μια απλή βόλτα των πολιτών και των επισκεπτών σε περιπέτεια.

 

Και εδώ η παράδοση θα μας "σώσει". Θα παρουσιαστούμε σαν παραδοσιακό χωριό, όπου από επιλογή μας - και για να διατηρήσουμε αυτή την εικόνα του παραδοσιακού - φτιάχνουμε δρόμους και πεζοδρόμια που θυμίζουν μια άλλη εποχή. Εν ανάγκη απαγορεύουμε και την κυκλοφορία οχημάτων και επαναφέρουμε τις μεταφορές με γαϊδούρια για να ενισχύσουμε την εικόνα του "παραδοσιακού προορισμού".

 

"Χάρτινοι πύργοι" σε κάθε γωνιά... 

Διασκορπισμένα σε κάθε σημείο της πόλης, δίπλα σε κεντρικούς δρόμους και σε σχολεία τα εγκαταλελειμμένα κτίρια περιμένουν καρτερικά την στιγμή της κατάρρευσης τους. Ξέρετε… εκείνη την στιγμή που κάποιο εξ αυτών θα καταρρεύσει και θα τραυματίσει έναν πεζό ή κάποιο διερχόμενο όχημα….Εκείνη την στιγμή, που θα βγουν στα κανάλια οι υπεύθυνοι, για να ρίξουν τις ευθύνες στους προηγούμενους και εκείνοι στους νυν και στο τέλος (στην χώρα μας όλα είναι πιθανά!) η ευθύνη μπορεί να "κατοχυρωθεί" ακόμα και στον πεζό!.

 

Η απάντηση στους "κακεντρεχείς" - που θα μιλήσουν για μια απαράδεκτη εικόνα πόλης με τα ετοιμόρροπα κτίρια, να βρίσκονται σε κάθε γωνιά, σαν χάρτινοι πύργοι - είναι μία! (μαντέψτε!!! και πάλι η παράδοση θα μας ξελασπώσει). Μπορεί να μην κατάφερε κανείς να συντηρήσει αυτά τα μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής κτίρια, αλλά ακόμα και έτσι κάτι θυμίζουν... (την αδιαφορία όσων πέρασαν από την καρέκλα του Δημάρχου αλλά και του εκάστοτε αρμόδιου αντιδημάρχου).

 

Αδέσποτες... ψυχές! 

 

 

Για το θέμα με τα αδέσποτα ζώα οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές προεκλογικά είχαν λύσεις στο τσεπάκι (όπως για όλα άλλωστε!). Την επόμενη μέρα των εκλογών όμως ξαφνικά εμφανίζεται ο νόμος, που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε πολλά, η γραφειοκρατία και το κόστος της λύσης, που είναι δυσβάσταχτο για το Δήμο. Οπότε ακολουθούμε την πεπατημένη των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών (την οποία βαφτίζουμε ως εμπειρία προηγούμενων ετών) και παράλληλα δρομολογούμε…. λύσεις!

 

Όπως όλοι γνωρίζουν όμως και η συμπεριφορά μιας κοινωνίας απέναντι στα ζώα αποδεικνύει και το επίπεδο πολιτισμού της (τα πιάσαμε τα λεφτά μας!). 

 

Με αυτά λοιπόν και πολλά ακόμα, που θα παρουσιαστούν στις επόμενες αναρτήσεις της στήλης "ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΈΜΑ" ...τον έχουμε τον τίτλο στο τσεπάκι! (γιατί και από μόνο του το Αρκαδικό ιδεώδες δεν φτάνει...πρέπει να εμπλουτιστεί ο φάκελος της συμμετοχής μας...και πιστέψτε με υπάρχει άφθονο υλικό).

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων