ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Formula 1: Pole position για τον Rosberg στην Ουγγαρία

Μια επεισοδιακή περίοδος κατατακτήριων δοκιμών που διεκόπη λόγω δυνατής βροχής και εξόδων, ολοκληρώθηκε τελικά με τον Rosberg να παίρνει την pole position.

 

 

 

Αυτή είναι η 26ηpole του Nico Rosberg που ισοφαρίζει τον Mika Hakkinen στην 9η θέση της κατάταξης των polemen όλων των εποχών.

 

 

Οι κατατακτήριες δοκιμές για το ουγγρικό GP ήταν επεισοδιακές, με την βροχή και ατυχήματα να επηρεάζουν την εξέλιξή τους. Ο Hamilton είχε την προσωρινή pole στην πρώτη προσπάθεια των οδηγών στο Q3, με στεγνή πίστα. Αλλά στην δεύτερη προσπάθεια, εκεί που συνήθως κρίνεται η πρωτιά, ο Βρετανός αναγκάστηκε να υποχωρήσει καθώς ο Alonso είχε έξοδο στη Στροφή 9 με αποτέλεσμα να βγουν οι κίτρινες σημαίες.

 

Ο Rosberg ερχόταν από πίσω. Και παρότι είδε μία κίτρινη σημαία στην Στροφή 8, όταν έφτασε στην 9 ο Alonso ήταν και πάλι στην πίστα. Ο Rosberg ήταν 4 ολόκληρα δέκατα πιο αργός από τον Hamilton στο πρώτο σκέλος, ήταν ο ταχύτερος όλων στο δεύτερο χρονομετρημένο κομμάτι της πίστας σε μια πίστα που βελτιωνόταν με ραγδαίο ρυθμό κάθε δευτερόλεπτο. Και πήρε τελικά την pole position με διαφορά κατά τι μικρότερη από δύο δέκατα.

 

Από την 3η θέση θα εκκινήσει ο Daniel Ricciardo, ο οποίος επίσης έπρεπε να παρατήσει την τελευταία του προσπάθεια. Τελικά βρέθηκε 0,172” πίσω από τον Hamilton, σε ένα σκέλος που χαρακτήρισε «σκέτη τρέλα». Ο Max Verstappen έχασε και πάλι την μάχη με τον team mate του και θα εκκινήσει από την 4η θέση, μπροστά από τον Sebastian Vettel με την Ferrari. Στην 6η θέση του grid θα στηθεί ο Carlos Sainz Jr. με την Toro Rosso και πίσω του οι Alonso και Button. Η πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκονται και οι δύο McLaren στην 10άδα. Στην 9η θέση στηθεί ο Nico Hulkenberg και στην 10η ο  Valtteri Bottas. Η ομάδα είχε μόνο ένα από το νέας σχεδίασης πάτωμα το οποίο βρίσκεται στο αυτοκίνητο του Φιλανδού. Και από ότι φαίνεται τον βοήθησε.

 

Ήταν άτυχος για ό,τι συνέβη στο τέλος, αλλά νωρίτερα ο Hamilton ήταν τυχερός που κατάφερε να μπει στοQ3, όταν μπλόκαρε τροχούς στα φρένα και βγήκε πολύ έξω στην Στροφή 1, στον τελευταίο του γύρο του στο Q2. Σε μια πίστα που στέγνωνε πολύ γρήγορα, άρχισε να χάνει θέσεις αλλά κατάφερε οριακά να μείνει μέσα στο Top 10, μπροστά από την Haas του Grosjean, την Toro Rosso του Kvyat, την Force India του Sergio Perez, την Ferrari του Raikkonen, την δεύτερη Haas του Gutierrez και την Sauber του Felipe Nasr.

 

Μία διακοπή 20 λεπτών και τέσσερις κόκκινες σημαίες, είχαν σαν αποτέλεσμα το Q1 να ξεπεράσει σε διάρκεια την μία ώρα. Έτσι κι αλλιώς η διαδικασία άργησε να ξεκινήσει λόγω βροχής, και μια δεύτερη μπόρα που έπεσε στην ήδη βρεγμένη πίστα προκάλεσε την πρώτη διακοπή. Η δεύτερη διακοπή ήρθε όταν ο Marcus Ericsson τράκαρε στην Στροφή 10, η 3η για τον Massa που βγήκε στην Στροφή 4, ενώ όταν ο Haryanto βγήκε κι αυτός στην Στροφή 10 άλλη μία διακοπή κρίθηκε απαραίτητη. Απέμενε 1’18” αλλά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν περάσουν κατευθείαν στο Q2.

 

Την στιγμή της διακοπής, η λοταρία με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της πίστας είχε φέρει τον Palmer στην 17η θέση. Έτσι αποκλείστηκε από την συνέχεια, ενώ νωρίτερα, στην 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών έκανε χρόνους εντός της 10άδας. Άτυχος ήταν και ο Kevin Magnussen που είχε ξεκινήσει έναν γρήγορο γύρο με λάστιχα βροχής. Τον παράτησε για να αλλάξει σε ενδιάμεσα, αλλά μετά το ατύχημα και την διακοπή, δεν τον έκανε ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων