ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Η θεωρία του ΝΙΚΟ" στον Αρκαδία 93.8

Ο Νίκολας Φερνάντες ήρθε στον Αρκαδία 93.8, μίλησε για τον Αστέρα, τα πλέι οφ, την ζωή στην Ελλάδα και την πορεία των (πάνω από) 50 αγώνων. Ρίβερ ή Μπόκα; Μπαρτσελόνα ή Γιουβέντους; Μουσική, Μέσι, τατουάζ, "η θεωρία των πάντων", ακόμα και… μπρόκολα σε μία ξεχωριστή συνέντευξη. 

 

 

Οι δηλώσεις του Νίκο στον Αρκαδία 93.8:

 

-Ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη του Αστέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό;

"Πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη. Είμαστε έτοιμοι, νιώθουμε καλά και θέλουμε το καλύτερο στα πλέι οφ. Εχουμε σχεδιάσει την πορεία μας σε αυτούς τους αγώνες και το τέρμα της ελπίζουμε να είναι στην υψηλότερη θέση. Εχουμε δώσει δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, έχουμε ισάριθμες ισοπαλίες και ελπίζουμε να σπάσει αυτό το σερί και να έρθει η πρώτη νίκη για εμάς".

 

-Μετράει η απουσία του Μπεργκ;

"Για τον αντίπαλο σίγουρα. Εμείς προετοιμαζόμαστε για οποιαδήποτε κατάσταση φέρει ο αγώνας. Η απουσία του Μπεργκ είναι σημαντική, όμως γνωρίζουμε πόσο καλή ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός και ξέρουμε τις ικανότητες και των υπολοίπων". 

 

-Ποιος είναι ο στόχος του Αστέρα στα φετινά πλέι οφ;

"Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Θέλουμε νίκες, θέλουμε την ευκαιρία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι καλό πως και η δεύτερη θέση δίνει απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του Europa σε περίπτωση που κατακτήσει το Κύπελλο ο Ολυμπιακός. Πιστεύω πως στο τέλος θα είμαστε σε μία από τις δύο θέσεις". 

 

-Αντέχετε ακόμη μία τέτοια δοκιμασία πολλών αγώνων και προετοιμασίας από τον Ιούνιο;

"Ηταν δύσκολο. Εχουμε ήδη δώσει κοντά στα 50 παιχνίδια και συνεχίζουμε. Πρέπει να το αποφύγουμε τη σεζόν που έρχεται και γι’ αυτό θα παλέψουμε για να πάμε καλά στα πλέι οφ. Κάθε παιχνίδι έχει τις απαιτήσεις του. Τόσα πολλά ματς ζητούσαν διαφορετικές καταστάσεις και προετοιμασία. Ηταν δύσκολο, αλλά τα πήγαμε καλά". 

 

-Πότε ένιωσες πως πήρες τη σωστή απόφαση για τη μεταγραφή σου στον Αστέρα;

"Όταν έπαιξα στο Europa League ήταν κάτι μοναδικό. Ηξερα πως έχω επιλέξει τον σωστό σταθμό στην καριέρα μου, αλλά τα παιχνίδια στην Ευρώπη με έκαναν να νιώσω ξεχωριστά. Αξέχαστη εμπειρία. Παίξαμε με ομάδες υψηλού επιπέδου και ανταποκριθήκαμε. Θέλουμε να το ξαναζήσουμε". 

 

-Αντιμετώπισες δυσκολίες προσαρμογής;

"Όχι, δεν ήταν δύσκολα. Υπάρχουν αρκετοί Αργεντινοί, η ομάδα μου έλυσε όλα τα προβλήματα και είναι καλό που έχω ανθρώπους με ίδιες συνήθειες. Αυτό έκανε την καθημερινότητά μου ευκολότερη".

 

-Πώς αντιμετώπισες τον άσχημο καιρό της πόλης;

"Εκανε πολύ κρύο, ήταν διαφορετικός χειμώνας. Δεν είχα συνηθίσει σε τέτοιο καιρό. Είμαι μακριά από την χώρα μου, έχω κοντά την κοπέλα μου, η ομάδα πάει καλά, οπότε όλα τα άλλα ξεπερνιόνται". 

 

-Μέσος ή εξτρέμ;

"Εχω μάθει να παίζω στο κέντρο σε ελεύθερο ρόλο. Φυσικά και μπορώ να παίξω ως εξτρέμ και όποτε το απαιτεί η ομάδα πρέπει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Προτιμώ στο κέντρο αλλά οκ, κανένα πρόβλημα και στα άκρα". 

 

-Πώς κυλά ο ανταγωνισμός με τον Ρόλε;

"Είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής και χαίρομαι που βρίσκεται στην ομάδα, όπως και όλοι χαιρόμαστε στον Αστέρα που έχουμε τον Ρόλε στο σύνολό μας. Μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο παίκτη. Αξίζει να παίζει συνεχώς". 

 

-Γκολ ή ασίστ; Τι προτιμάς;

"Προσπαθώ και για το γκολ, αλλά οργανωτής είναι η δουλειά μου και αυτό προσπαθώ να κάνω, χωρίς να αφήνω σε δεύτερη μοίρα και το μαρκάρισμα". 

 

-Από την Λόρκα στον Αστέρα, μιλάμε για τεράστια αλλαγή…

"Ετσι είναι. Ηθελα πάντα να πάρω την ευκαιρία για ένα μεγαλύτερο κλαμπ σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Αστέρας είναι η ευκαιρία μου και ήρθα αποφασισμένος να τα καταφέρω". 

 

-Μα πώς φορούσες την φανέλα με τα μπρόκολα;

"(Γέλια…). Μια μεγάλη εταιρεία με μπρόκολα ήθελε να προωθήσει τη δουλειά της και για αυτό έγινε χορηγός στην ομάδα. Δεν μου άρεσε αλλά τι να κάνουμε. Την πρώτη χρονιά ήταν περίεργα, όλοι μας κοιτούσαν διαφορετικά, αλλά τον δεύτερο χρόνο το συνηθίσαμε".

 

-Που ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

Αρχισα πέντε χρονών. Στην Αργεντινή παίζουμε σε παρκέ, σε κλειστό, ποδόσφαιρο σάλας. Πέρασαν τα χρόνια, μπήκα σε κανονικό γήπεδο, έπαιξα σε ομάδες της πόλης μου, του Μπουένος Αϊρες.

 

-Πότε ήρθε η πρόταση από την Ισπανία;

"Στα 20. Δύο χρόνια έπαιξα στην Μαγιόρκα και μετά δυστυχώς, χωρίς ατζέντη και χωρίς κάποιον να τρέξει τέτοιου είδους θέματα, έπαιξα σε μικρότερες κατηγορίες. Ευτυχώς ήρθε η πρόταση από τον Αστέρα και μπορώ να δείξω τις ικανότητές μου σε υψηλό επίπεδο". 

 

-Με ποιο πρότυπο ποδοσφαιριστή μεγάλωσες;

"Εύκολο, με τον Μαραντόνα. Δεν υπάρχει άλλος. Θεωρώ κορυφαίο και τον Ρικέλμε, φανταστικός ποδοσφαιριστής". 

 

-Μέσι ή Μαραντόνα;

"Μπορεί και να τον έχει ξεπεράσει αλλά είναι θέμα και ρομαντισμού. Ο Μαραντόνα είναι ο ρομαντισμός του ποδοσφαίρου".

 

-Ασχολείται κάποιος άλλος στην οικογένειά σου με το ποδόσφαιρο;

"Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής. Ο αδερφός μου ασχολείται περισσότερο με την μουσική, ενώ έχω και μία αδερφή".

 

-Δεν υπάρχει Αργεντινός που να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο και την μουσική… Αποτελείς εξαίρεση;

"Γνωρίζω τα βασικά της μουσικής, μπορώ να παίξω πιάνο, αλλά προτιμώ την κιθάρα. Εχω και στο σπίτι μου". 

 

-Πώς είναι η ζωή στην Τρίπολη; 

"Χρειαζόμαστε ξεκούραση οπότε επικεντρώνομαι σε αυτό. Κάνω παρέα με του συμπαίκτες μου, με τον Χερόνιμο και τον Ματίας (Ιγκλέσιας) είμαστε πιο κοντά. Τον ελεύθερο χρόνο μου θα ακούσω μουσική, θα πάω μία βόλτα με την κοπέλα μου, απλά πράγματα. Βλέπω και ταινίες, η αγαπημένη μου είναι η ιστορία του Στίβεν Χόκινςγκ, «Η θεωρία των πάντων»".

 

-Μπορείς να μας μεταφέρεις την ψυχολογία που έχει ο Μπαράλες τώρα που είναι και πρώτος σκόρερ;

"Είναι πολύ προσγειωμένος. Ξέρει τι έχει καταφέρει, είναι χαρούμενος, όλοι είμαστε χαρούμενοι που συμπαίκτης μας βγήκε πρώτος σκόρερ". 

 

-Εχεις αρκετά τατουάζ… Τι σημαίνουν;

"Μου αρέσει η ζωγραφική και γι' αυτό διάλεξα να κάνω από μικρός. Εχω δύο μεγάλα τατουάζ στα δύο μου χέρια και μου αρέσουν πολύ". 

 

-Προσωπικός στόχος;

"Είμαι πολύ καλά στον Αστέρα, έχω ένα χρόνο συμβόλαιο και πιστεύω πως θα συνεχίσω. Όνειρό μου είναι η σωστή εξέλιξη και να αποδείξω το ταλέντο μου".

 

-Μπόκα ή Ρίβερ;

Μπόκα.

 

-Στην Ισπανία;

"Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά θα στενοχωρήσω την κοπέλα μου… Το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα είναι σε άλλο επίπεδο". 

 

Μπαρτσελόνα ή Γιουβέντους, στον τελικό;

"Η Μπαρτσελόνα με καλό Μέσι δεν χάνει. Εστω και δύσκολα θα το σηκώσει". 

 

Τέλος, ενα κάλεσμα στον κόσμο ενόψει πλέι οφ…

"Τους χρειαζόμαστε. Θέλουμε να είναι δίπλα μας σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια. Τους υποσχόμαστε πως θα κάνουμε το καλύτερο για τον Αστέρα. Να είναι κοντά μας, είναι υπερπολύτιμη η βοήθειά τους". 

 

Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια Ισπανικών, Αθανασία Φιλοπούλου, για την βοήθειά της!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων