ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Κλοκίδης στον 93.8: "Αστέρας σημαίνει Πρωτάθλημα"

Ο Μπαράλες έπιασε με 25 γκολ τον Μιχάλη Κλοκίδη στον Αστεριανό πίνακα των σκόρερ και με αφορμή τα κατορθώματα του πρώτου, ψάξαμε και βρήκαμε τον Mr. Goal των μικρών κατηγοριών. Οι αναμνήσεις, το σήμερα, ο πρωταθλητισμός και άλλα πολλά σε μία συνέντευξη στον Αρκαδία 93.8.

 

 

 

Με τρεις ανόδους, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το DNA αυτής της ομάδας που δείχνει τον πρωταθλητισμό. Τα γκολ που σημείωσε στην καριέρα του σε επαγγελματικές κατηγορίες 170 σε  ματς 354 αποδεικνύουν και με το παραπάνω πως το έχει…

 

Από την Χρυσούπολη όπου ζει, κλήθηκε να σχολιάσει τον Αστέρα του σήμερα, τον Μπαράλες που του μοιάζει και εξωτερικά αλλά και τις ιστορίες που έζησε με αυτήν την ομάδα.

 

Οι δηλώσεις του στον Αρκαδία 93.8:

 

Καταρχήν, μίλησέ μας για την τωρινή καθημερινότητά σου… "Ζω στην Χρυσούπολη Καβάλας, δεν ασχολούμαι επαγγελματικά από κάποιο πόστο με το ποδόσφαιρο, όμως ερασιτεχνικά σε γηπεδάκια 5 επί 5 κ.τ.λ, όσο μπορώ πηγαίνω για να αθλούμαι".

 

Παρακολουθείς την ομάδα του Αστέρα; "Φυσικά, πλέον ο Αστέρας πρωταγωνιστεί, έπαιξε στην Ευρώπη, αναβαίνει συνεχώς επίπεδα και είμαι και εγώ ένας ανάμεσα στους πολλούς φιλάθλους του ποδοσφαίρου που χαίρονται με όσα καταφέρνει αυτή η ομάδα. Ημουν και είμαι σίγουρος για την ομάδα καθώς όσο υπάρχουν οι δύο ιδιοκτήτες, Μπάκος και Καϋμενάκης οι επιτυχίες δεν θα έχουν όρια".

 

Ο Μπαράλες έφτασε τα 25 γκολ, όσα είχες σημειώσει και εσύ στις Εθνικές κατηγορίες γιατί αν βάλουμε και τα υπόλοιπα έχεις 64. Σχολίασέ μου τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, μοιάζετε και στο στυλ και εξωτερικά… "Ναι, όντως, εξωτερικά μοιάζουμε αρκετά. Είναι πολύ καλός επιθετικός, μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο και χαίρομαι που Αστέρας έχει βάλει έναν τόσο καλό ποδοσφαιριστή στην επιθετική του γραμμή. Μετά τον Περόνε, ο Αστέρας βρήκε ξανά έναν σπουδαίο παίκτη και ελπίζω να πετύχει ακόμη πολλά τέρματα. Το έχει το γκολ, σκοράρει συχνά, βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στο Πρωτάθλημα, τίποτα δεν είναι τυχαίο".

 

Περίμενες να φτάσει ο Αστέρας τόσο ψηλά; "Ναι, εννοείται. Πίστευα και πιστεύω πως ο Αστέρας μπορεί να αφήσει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Θεωρώ πως είναι μια ομάδα που μπορεί να φτάσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Εχει σταθερή πορεία, κάνει πρωταθλητισμό και μπορεί να έχει διάρκεια, όπως κάνει εδώ και χρόνια". 

 

Βάλε μας στο κλίμα των συνεχόμενων ανόδων, τι  σας έλεγαν για τον Αστέρα, τι κουβεντιάζατε μεταξύ σας; "Γνωρίζαμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε και με ποιους έχουμε να κάνουμε. Τα δύο αφεντικά, οι κύριοι Μπάκος και Καϋμενάκης, έβγαζαν την υγεία που αναζητεί κάθε ποδοσφαιριστής και αυτό έγινε γρήγορα γνωστό στο πανελλήνιο. Ολοι οι αντίπαλοί μας ήθελαν να φορέσουν τη φανέλα του Αστέρα και να βρεθούν στη θέση μας. Κάθε άνοδος ήταν ξεχωριστή και το χρονικό περιθώριο που το κατάφερε ο Αστέρας, καθώς μιλάμε για συνεχόμενες επιτυχίες, ίσως δεν επαναληφτεί ποτέ". 

 

Θα μας πεις τον τρόπο για την εξαιρετική ευστοχία που είχες; "Όλα είναι θέμα δουλειάς. Πάντα προσπαθούσα να γίνω καλύτερος. Στον Αστέρα έπαιζα στο πλάι μου με τον Αναστασάκο, είχαμε προπονητή τον Πετράκη, μας βοήθησε πολύ στη συνεργασία μας αλλά και ατομικά. Κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να γίνει καλύτερος μέσα από την δουλειά. Αυτό έκανα και εγώ". 

 

Κάτι που θα ήθελες να πεις σε ανθρώπους του Αστέρα ή στον κόσμο; "Ευχαριστώ πολύ για τα χρόνια που πέρασα στην Τρίπολη και για όλες τις στιγμές που ζήσαμε. Θυμάμαι στην πρώτοι άνοδο από την Δ’ Εθνική για την Γ’, μας περίμεναν ελάχιστοι φίλαθλοι. Μετά από δύο χρόνια η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο. Κάθε χρονιά ελπίζω να αυξάνονται και οι επιτυχίες και ο κόσμος που θα βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας. Το λέω ξανά. Εύχομαι ο Αστέρας να πάρει το πρωτάθλημα σύντομα. Το μπορεί και του αξίζει".

 

Θα σε δούμε ξανά κοντά στον Αστέρα έστω και ως φίλαθλο; "Είναι κάτι που το θέλω πολύ. Οι αναμνήσεις είναι πολλές και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτώ το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Πάντα όταν ακούω Αστέρας και Τρίπολη νιώθω υπέροχα που πέρασα από εκεί και μακάρι να μπορέσω να το ξανακάνω, έστω και ως φίλαθλος". 

 

*Ο Μιχάλης Κλοκίδης πέτυχε συνολικά 64 γκολ με τα κιτρινομπλέ, τα 25 εκ των οποίων στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ολοκλήρωσε την καριέρα του με 38 γκολ στη Β' Εθνική, 117 στη Γ' Εθνική και 15 στο Κύπελλο Ελλάδας. Συνολικά 170 τέρματα στις επαγγελματικές διοργανώσεις σε 354 αγώνες. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων