ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ για όλα στον Αρκαδία 93.8 (PHOTOS)

Ο Ματίας Ιγκλέσιας έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα στον Αρκαδία 93.8 και μίλησε από τα αγωνιστικά και τους στόχους του μέχρι τα παιδικά του χρόνια και τον σκύλο στην Κίνα που, ευτυχώς, δεν δοκίμασε! Απολαυστικότατος ο Αργεντινός προσέφερε απλόχερα την θετική του ενέργεια.

 

Οι ομάδες που αγωνίστηκε, οι εμπειρίες που συνέλεξε, οι παίκτες που συνάντησε, το αγαπημένο του φαγητό, η γυναίκα της ζωής του και το "φίλε" που δεν σταμάτησε ποτέ να λέει.

 

Ποια ομάδα υποστηρίζει στην Αργεντινή; Με ποιον έπαιξε μαζί στην Ατλέτικο Μαδρίτης; Ποια είναι η αγαπημένη του τραγουδίστρια στην Ελλάδα; Τι απολαμβάνει περισσότερο στη χώρα μας; Μέχρι που θέλει να φτάσει με τον Αστέρα; Ποιον θα ήθελε να φέρει στην Τρίπολη;

 

Αυτά και άλλα πολλά σε μία συνέντευξη, που απολαύσαμε με διαφορά, στον Αρκαδία 93.8.

 

Οι δηλώσεις του:

 

Πρώτες εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα…

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Αστέρα. Δεν έχω το παραμικρό παράπονο. Βρήκα πολλούς Αργεντινούς, μιλάω όμως και ελληνικά, οπότε κάνω εύκολα φίλους. Ηξερα τι ομάδα είναι ο Αστέρας και χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ".

 

Πρόλαβες να γνωρίσεις την Τρίπολη;

"Λίγα πράγματα, βρέχει συνέχεια φίλε (γέλια). Σήμερα έχει ωραία μέρα, μακάρι να είναι έτσι συνέχεια. Ηξερα για την υγρασία, το κρύο, ξέρω που βρίσκομαι… Το θέμα είναι γιατί υπάρχουν τόσα σκουπίδια; Είναι κρίμα, μακάρι να βρεθεί λύση".

 

Ηρθε γρήγορα το πρώτο σου γκολ να περιμένουμε και άλλα; Οσο σε θυμόμαστε είσαι ένας παίκτης που δοκιμάζει το σουτ που θέλει να σκοράρει…

"Ελπίζω σε πολλά γκολ, όμως αγωνίζομαι ως μέσος. Αν έρθει το γκολ, καλώς να έρθει". 

Σαν σήμερα (5/2) πέτυχες το τελευταίο σου γκολ στην Ελλάδα κόντρα στην Καλλονή, αν το σημείωνες μια εβδομάδα πριν θα παίρναμε και την ισοπαλία στη Μυτιλήνη, πάντως την έκανες την επέτειο, σκόραρες πάνω στον ένα χρόνο…

"Τι να κάνουμε, ποδόσφαιρο φίλε… Μακάρι να έβαζα και στα δύο παιχνίδια που έπαιξα".

 

Πάμε λίγο στα παλιά τώρα και θα επιτρέψουμε στο σήμερα…. Γιατί ασχολήθηκες με το ποδόσφαιρο;

"Από μικρός με μια μπάλα στα πόδια φίλε, το ζήτησα από τον πατέρα μου να με πάει κάπου να παίξω και ας ήμουν μικρός".

 

Τι θέση ήθελες να παίζεις;

"Επιθετικός φίλε. Αλλά εντάξει και στο κέντρο, μου άρεσε το γκολ φίλε, όπως σε όλα τα παιδιά. Πρώτη ομάδα ήταν η Ταγιέρες, στην πόλη μου την Μεντόσα. Δεν είναι και μικρή. 3.000.000 κάτοικοι. Μετά στην  Ελ Εξπρέσο ντε Ελ Τρέμπολ και μετά στη Νιούελς Ολντ Μπόις".

 

Ποιον παίκτη ξεχώριζες από μικρός;

"Ρεντόντο φίλε. Τι ντρίπλα ήταν αυτή που είχε κάνει στο Τσάμπιονς Λιγκ; Την θυμάσαι; Με την Ρεάλ...".

 

Την θυμάμαι, θα την δοκιμάσεις;

"Θα πέσω φίλε…"

 

Το 2004 ήρθες για πρώτη φορά στην Ευρώπη για χάρη της Ατλέτικο Μαδρίτης, που σε ανακάλυψαν; 

"Ο ατζέντης μου είχε διασυνδέσεις με την Ατλέτικο, με είδαν, τους άρεσα και είχα την ευκαιρία να πάω". 

 

Τρία χρόνια εκεί δεν ήταν και λίγα… Το θυμάσαι από την Ατλέτικο;

"Διαφορετικό το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη με έκανε καλύτερο παίκτη. Μου κόστισε πάντως που έφυγα από την Αργεντινή. Πάντως, κέρδισα πολλά τα χρόνια που φόρεσα την φανέλα της".

 

Υπήρξε κάποιος παίκτης που παίξατε μαζί και τώρα είναι διάσημος είτε στην Ατλέτικο είτε σε άλλη ομάδα;

Επαιξα μαζί με Ιμπαγάσα και Ρομπέρτο στη Μαδρίτη. Πολύ καλοί και οι δύο. Για μένα ο Ιμπαγάσα είναι ο καλύτερος που συνάντησα και στην Ελλάδα. Ετσι είναι η ζωή, κύκλος. Τους βρήκα σε Ισπανία και Ελλάδα.

 

Μετά ακολούθησε η Λάρισα για να έμεινες τέσσερα χρόνια θα πέρναγες καλά ε; 

"Πολύ ωραία. Εκεί έμαθα και ελληνικά. Ηταν καλή ομάδα, ωραία πόλη, δυστυχώς μετά ήρθαν τα οικονομικά προβλήματα. Αγαπώ την Ελλάδα, τον ήλιο, τον τρόπο ζωής". 

 

Είσαι παντρεμένος;

"Αρραβωνιασμένος φίλε. Την γνώρισα στην Βαρκελώνη, μεγάλη ιστορία. Ηρθε μαζί μου και στην Κίνα. Αφού άντεξε την ζωή εκεί, είπα, με αυτήν θέλω να είμαι για πάντα. Με αγαπάει αληθινά. Θα στα πω και στη συνέχεια… Μαζί μένουμε και στην Τρίπολη".

 

Στον Ατρόμητο τους πρώτους μήνες έφτασες στον τελικό του κυπέλλου σκόραρες κιόλας, μήπως πρέπει να το κατακτήσεις με άλλο αστέρι, αυτό του Αστέρα;

"Μακάρι, το ήθελα και φέτος. Δυστυχώς, αποκλειστήκαμε. Πρέπει να το ξεχάσουμε και να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Να μπούμε στα πλέι οφ και να παλέψουμε για το Europa και το Τσάμπιονς Λιγκ".

 

Σε δυσκόλεψε η απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Κίνα;

"Δεν δυσκολεύτηκα να πάω εκεί. Δυσκολεύτηκα στον τρόπο ζωής. Άλλος κόσμος. Στην πόλη που ήμουν μπορεί η θερμοκρασία να ήταν -15 βαθμούς, να μπαίναμε στο αεροπλάνο, να ταξιδεύαμε 6 ώρες και να κατεβαίναμε σε άλλη πόλη με 32 βαθμούς. Σκότωμα… Πολύ δύσκολο πρωτάθλημα λόγω των συνθηκών. Σκληρή εμπειρία, έμαθα αρκετά. Σε σχέση με εκεί, μια χαρά είναι η Τρίπολη, μην γκρινιάζετε". 

 

Μπορείς να μου προφέρεις την ομάδα που έπαιξες; Συνθήματα φιλάθλων;

"Τσαϊντσούν Γιατάι . Δεν κατάλαβα ποτέ τι τραγουδούσαν φίλε, άλλη γλώσσα τελείως. Δεν έμαθα λέξεις".

 

Δοκίμασες φαγητό;

"Τίποτα φίλε. Άλλη κουλτούρα, εκεί τρώνε σκύλο, τι να φάω σκύλο; Είναι και όλοι ίδιοι μου πήρε μέρες να καταλάβω και να ξεχωρίσω πρόσωπα". 

 

Φτάνουμε στον Γενάρη πόσες ομάδες σε πλησίασαν; 

"Είχα προτάσεις από ομάδες. Μόλις ήρθε του Αστέρα δεν το πολυσκέφτηκα. Ηξερα την γλώσσα, παίκτες, το κλίμα, το αποφάσισα εύκολα. Σέβομαι όσους με πλησίασαν, δεν χρειάζεται να τους αναφέρω". 

Μίλησες με κάποιον παίκτη του Αστέρα;

"Με τον Φακούντο Πάρα. Παίζαμε μαζί και στη Λάρισα. Το όλα καλά στον Αστέρα ήταν όσα ζω τώρα. Πραγματικά, όλα καλά".

 

Εχεις παίξει σε πολλές έδρες στην Ελλάδα, ποια σε δυσκόλεψε;

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, έχουν καλές έδρες. Να ξέρεις πως και την Τρίπολη την υπολογίζουν πολύ. Κανείς δεν περνάει εύκολα και το ξέρουν οι άλλες ομάδες. Δυνατή έδρα.

 

Εχεις όνειρα ως ποδοσφαιριστής;

"Θα ήθελα να αγωνιστώ στην Αργεντινή. Μπορεί να είμαι Μπόκα Τζούνιορς, αλλά θέλω να επιστρέψω στη Νιούελς".

 

Μαζί με Σκόκο;

"Φίλος μου. Θα κανονίσω να τον πάρουμε εδώ, να επιστρέψει και αυτός στην Ελλάδα… (γέλια)"

 

Τι σου αρέσει εκτός από το ποδόσφαιρο;

"Ταινίες βλέπω και ακούω μουσική. Πάολα και Θεοδωρίδου φίλε, κάπως έτσι έμαθα ελληνικά. Και κάθε μέρα Μάτε (αρνεντίνικο τσάι). Ευτυχώς στον Αστέρα υπάρχει μπόλικο, μας δίνει ενέργεια".

 

Ποια είναι η καλύτερη σου στιγμή στην Ελλάδα;

"Αυτή που θα έρθει…".

 

Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Αστέρα;

"Θα κάνουμε το καλύτερο για είναι ψηλά η σημαία του Αστέρα. Νιώθω την αγάπη τους, όλοι με χαιρετούν και μου λένε τα καλύτερα. Μου δίνουν ενέργεια". 

 

-Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια των ισπανικών, Αθανασία Φιλοπούλου, για την πολύτιμη βοήθειά της!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων