ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Τέλος είναι το σημείο που αρχίζουμε" (VIDEO-PHOTOS)

"H ιστορία ενός 40άρη" περνά μέσα από το a-s σε μία συνέντευξη γεμάτη μπάσκετ και Αρκαδικό. Από τα τσιμεντένια,  από τα χωμάτινα γήπεδα, από το σιδερένιο φιλέ, πάμε στα καλύτερα γήπεδα της Ελλάδας: Στο ΟΑΚΑ, στην Πυλαία, στο "Nick Galis Hall" με τον συγγραφέα, Σταύρο Κουκάκη. 

 

Το ραντεβού είχε δοθεί σε κεντρική καφετέρια της Πλατείας Αγίου Βασιλείου για τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (6/9).

 

Ο συγγραφέας κ. Σταύρος Κουκάκης είχε έρθει αρκετά νωρίτερα στο ραντεβού και παρά την προσπάθεια μου να μην τον "στήσω" παρά την απογευματινή νεροποντή, τα κατάφερα...

 

Ο λόγος της συνάντησης; Μα φυσικά η δεύτερη εκδοτική προσπάθεια του καλού φίλου και συναδέλφου Σταύρου Κουκάκη με τίτλο "Η ιστορία ενός 40άρη"!

 

 

-> Ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, απάντησε υπομονετικά σε όλες τις ερωτήσεις, ενώ δέχθηκε μετά χαράς την πρόσκληση μου για την συνέντευξη!

 

Αναφέρθηκε  στην σύλληψη της ιδέας,  στο περιεχόμενο του βιβλίου, στις ομολογουμένως ηχηρές παρουσίες  που θα τον τιμήσουν προσωπικά με την παρουσία τους στην εκδήλωση.

 

Παράλληλα αναφέρθηκε στα ερχόμενα εκδοτικά εγχειρήματα του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει σχετική μνεία στις δυσκολίες της συγκέντρωσης και της καταγραφής της ιστορίας ενός αθλητικού σωματείου όπως ο Αρκαδικός.

 

 

Αναλυτικά:

-Ποια ήταν η σύλληψη της ιδέας της συγγραφής του βιβλίου που αφορά την  ιστορία του Αρκαδικού;

 

"Όλα ξεκίνησαν από την ημέρα που η ομάδα ανέβηκε στην Α1 κατηγορία, στην  Basket League, μετά τη νίκη επί του Ψυχικού. Εκεί μπήκε σιγά-σιγά η  σκέψη, η ιδέα, να προχωρήσουμε σε ένα βιβλίο, καταγράφοντας όλη την  ιστορία του Αρκαδικού. Συνέπεσαν και τα 40 χρόνια, οπότε περιμέναμε και  την σεζόν στην Α1 Κατηγορία, προκειμένου να την συμπεριλάβουμε στην  ιστορία. Δηλαδή ο Αρκαδικός, από τα τσιμεντένια,  από τα χωμάτινα γήπεδα, από το σιδερένιο φιλέ, έφτασε να παίζει στα καλύτερα γήπεδα της Ελλάδας: Στο ΟΑΚΑ, στην Πυλαία, στο "Nick Galis Hall" και να αντιμετωπίζει τις κορυφαίες ομάδες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, όπως είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. 

 

Σε αυτή την προσπάθεια, βοήθησε πάρα πολύς κόσμος, τους οποίους και  αναφέρω σε ειδική σελίδα στο βιβλίο. Βεβαίως ευχαριστώ και τους χορηγούς, όχι μόνο τους ανθρώπους που παραχώρησαν υλικό, φωτογραφικό ή αρχειακό προσωπικό τους υλικό. Επιτρέψτε μου όμως να ευχαριστήσω όλους  τους χορηγούς που με στήριξαν, σε αυτή την προσπάθεια.  Επιτρέψτε μου όμως να ξεχωρίσω δύο που είναι οι μεγάλοι μου χορηγοί. Η μία είναι η βιομηχανία Σοκολάτας ΙΟΝ και να ευχαριστήσω προσωπικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Βασίλη Κοταρίνο, που πίστεψε, εμπιστεύτηκε και στήριξε  αυτή την συγγραφική προσπάθεια αλλά και την ISO PLUS την εταιρεία και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Κωτσιόπουλο, ο οποίος ήταν ο πρώτος που  στήριξε αυτή την προσπάθεια και μας βοήθησε στο ξεκίνημα της  προσπάθειας.  

Δεν θέλω να ξεχάσω κάποιον. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που στήριξαν  αυτήν την προσπάθεια. Θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια την ημέρα της εκδήλωσης". 

 

 

 

 

 

-Τι βρίσκει  ο αναγνώστης ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου...;

 

"Το βιβλίο περιέχει 320 σελίδες, είναι illustration χαρτί, πολυτελή  έκδοση, 350 φωτογραφίες, οι 812 αγώνες του Αρκαδικού (από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι και την Α1 κατηγορία). Υπάρχουν 40 ξεχωριστές  ιστορίες πρόσωπα και γεγονότα που "σημάδεψαν" την ιστορία του συλλόγου, όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια ακριβή έκδοση και νομίζω ότι θα αρέσει στο αναγνωστικό κοινό, θα αρέσει στο φίλαθλο κοινό του Μπάσκετ αλλά και του Αρκαδικού".

 

 

-Υπάρχει κάποια ξεχωριστή ιστορία από τις 40 που προ-ανέφερες, την οποία μνημονεύεις ακόμα και σήμερα;

 

"Υπάρχουν 40 τέτοιες στιγμές καταγεγραμμένες στο βιβλίο. Δεν μπορώ να  ξεχωρίσω κάποια, γιατί θα ήταν αδικία για τις υπόλοιπες 39! Υπάρχουν 40  ξεχωριστές ιστορίες με πρόσωπα και γεγονότα σε όλη αυτή την πορεία.  Είναι πολύ δύσκολο, να διαλέξεις μία.  

 

Αν όμως με ρωτήσεις ποιο κομμάτι του βιβλίου ξεχωρίζω, θα σου απαντούσα:  Είναι η αρχή και το τέλος του! Γιατί όπως είπε και ο TS Elliot, ο μεγάλος Ιρλανδός συγγραφέας "Τέλος είναι το σημείο που αρχίζουμε". Η  αρχή και το τέλος είναι ξεχωριστά κομμάτια".

 

 

-Για τις ηχηρές παρουσίες, οι οποίες αναμένεται να τιμήσουν την  εκδήλωση, όπως ο νεοεκλεγείς για μια ακόμα φορά πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος.

 

"Είναι μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, οι επίσημοι καλεσμένοι, οι οποίοι θα πάρουν και τον λόγο. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι επίσημοι, οι οποίοι θα  έρθουν από τον χώρο της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της  Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και του Μπάσκετ από όλη την Ελλάδα.

Θα ξεχωρίσουμε όμως τους τρεις επίσημους καλεσμένους, όπως είναι ο  πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος  Βασιλακόπουλος: ένας από τους πιο "ισχυρούς" άνδρες του Μπάσκετ σε  Ελλάδα, Ευρώπη και στον χώρο. Θυμίζω ότι πριν δύο χρόνια ήταν πρόεδρος της FIBA Europe. Ένας άνθρωπος με μακριά πορεία στο αθλητικό κίνημα και  νομίζω ότι είναι μεγάλη χαρά για εμένα αλλά και μεγάλη τιμή που θα έρθει  στην εκδήλωση. 

 

 

Μετά είναι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου. Εγνωσμένης αξίας συνάδελφος και Πρόεδρος από  το 2012 και μετά. 

 

Βεβαίως ο Βασίλης Σκουντής, νομίζω ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον κορυφαίο όλων και στον μπασκετικό χώρο και γενικότερα. 

Οι τρεις επίσημοι καλεσμένοι με τιμούν και σε προσωπικό επίπεδο και θα είναι την Δευτέρα (12/9, σ.σ: 19:00) για να μιλήσουν για το βιβλίο και για την προσπάθεια που έγινε". 

 

-Η "Η ιστορία ενός 40άρη" αποτελεί την δεύτερη εκδοτική προσπάθεια μετά το "10+1 Χρόνια Μπάσκετ στην Α' Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.". Υπάρχουν σκέψεις για μελλοντικά εκδοτικά εγχειρήματα;  

 

"Βεβαίως είναι ήδη στα σκαριά μια νέα προσπάθεια και για τρίτο βιβλίο. Απλά πρέπει πρώτα σε προσωπικό επίπεδο να τελειώσω με αυτό το βιβλίο. Υπάρχει όμως η σκέψη για πολύ μεγάλο βιβλίο, το οποίο έχει να κάνει με  τον χώρο του ποδοσφαίρου. Το αποκαλύπτω πρώτη φορά σε εσένα Άρη και πολύ σύντομα πιστεύω ότι θα έχουμε να πούμε και για αυτή την προσπάθεια".

 

 

-Το σχόλιο του για την δυσκολία ανεύρεσης αρχειακού υλικού που αφορά την αθλητική ζωή της Τρίπολης και του νομού Αρκαδίας αλλά και για την περιορισμένη αθλητική βιβλιογραφία που αφορά την αθλητική κίνηση της Αρκαδίας...

 

"Η προσπάθεια που έκανα με τους συνεργάτες μου, γιατί μόνος του δεν κάνει κανείς τίποτα, κράτησε 16 μήνες. Είχε πολύ κόπο, είχε πολύ τρέξιμο, πολύ ιδρώτα και πιστεύω στο τέλος ότι θα δικαιώσουμε όσους  επιλέξουν να διαβάσουν το βιβλίο. Ακολούθως είναι και τα αντίστοιχα αθλητικά βιβλία. Πρέπει να τρέξεις σε αρχεία, να βρεις ανθρώπους, να βρεις φωτογραφικό υλικό. Για να το στήσεις πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο και πολύ χρήμα για να φτιάξεις κάτι όμορφο και για την πόλη και για τον Αθλητισμό της και για την εκάστοτε συγκεκριμένη ομάδα (πχ Αρκαδικός). Νομίζω ότι εκεί είναι το μυστικό, πρέπει να βρεις χορηγίες και εγώ νιώθω τυχερός που βρήκα ανθρώπους για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, διότι πραγματικά και εσύ το ξέρεις off the record, στοίχισε πάρα πολλά χρήματα".

 

 

-Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας εύχομαι τα καλύτερα....

"Σας ευχαριστώ πάρα πολύ".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων