ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Να γυρίσει πιο δυνατός ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ" (VIDEO)

Ο καλαθοσφαιριστής Αγγελος Τσάμης ανοίγει την καρδιά του και μοιράζεται τις εμπειρίες του με τους αναγνώστες του a-s σε μία συνέντευξη άκρως μπασκετική! Τι λέει για Α1, Α2, Αρκαδικό και πολλά άλλα!

 

Με πιο σημαντικό από όλα όσα είπε πως "με ψυχραιμία, ο Αρκαδικός μπορεί να γυρίσει πιο δυνατός στην Α1" αλλά και με διάθεση κριτικής για τον εαυτό του, την Α2 και τους "αιωνίους", ο Άγγελος χαρίζει στους φίλους του arcadia-sports.gr  και του Αρκαδία 93.8 μια απολαυστική συνέντευξη!

 

 

-Το σχόλιο του για τον Προμηθέα Πατρών, τον φετινό πρωταθλητή ΓΣ Κύμης και την μεταξύ τους αναμέτρηση…

"Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, που μου δίνεις αυτή την τιμή. Όσον αφορά  την Κύμη, ναι νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια γιατί πραγματικά έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα και όταν λέω σοβαρότητα εννοώ ότι είχε την απαραίτητη συγκέντρωση σε όλο τον δεύτερο γύρο της Α2.  Εμείς καλούμαστε να παίξουμε ένα παιχνίδι μεθαύριο το οποίο δεν είναι ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας. Παρ’όλα αυτά επειδή προερχόμαστε από μια ήττα η οποία μας πόνεσε πάρα πολύ με τον Ηρακλή, που ήμασταν μπροστά 20 πόντους και τελικά χάσαμε το παιχνίδι, νομίζω ότι αυτή η νίκη θα είναι μια νίκη γοήτρου για να μπούμε όσο πιο δυνατά γίνεται στα PLAY OFF, και να αντιμετωπίσουμε μια εξίσου δυνατή ομάδα όπως είναι ο Εθνικός".

 

-Η εμπειρία του από τον ανταγωνισμό του φετινού πρωταθλήματος της Α2?

 

"Νομίζω ότι ήταν από τις πιο δυνατές Α2 όλων των εποχών.  Δεν ξέρω αν ήταν η πιο δυνατή της ιστορίας, σαφέστατα ήταν όμως από τις πιο δυνατές. Πήρα την απόφαση να φύγω ουσιαστικά από μια ομάδα "δική μου" όπως ήταν ο Κολοσσός Ρόδου. Εννοώ ότι είναι δική μου γιατί έπαιξα πολλά χρόνια εκεί, γαλουχήθηκα και εκεί έγινα παίκτης στην ομάδα του Κολοσσού Ρόδου. Πήρα λοιπόν την απόφαση να κατέβω μια κατηγορία, πιστεύοντας το όραμα του κ. Λιόλιου και πιστεύοντας σε όλον τον οργανισμό που λέγεται Προμηθέας. Νομίζω ότι έκανα το σωστό. Τώρα δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να ανέβουμε κατηγορία φέτος. Παρόλ' αυτά θα προσπαθήσουμε μέσα στα PLAY OFF, εφόσον μας δοθεί η ευκαιρία. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρει η ομάδα, νομίζω ότι έχει κάνει φέτος μια επιτυχία και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η ομάδα θα βρεθεί εκεί που πρέπει και εκεί που θέλει όλη η Ελλάδα, δηλαδή στην Α1. Γιατί οργανισμός σαν τον Προμηθέα, σαν την Κύμη, σαν τον Φάρο, ομάδες οι οποίες λειτουργούν οικονομικά καλά και όχι μόνο, λειτουργούν ως οργανισμοί πολύ καλά, νομίζω ότι τις έχει ανάγκη η Α1. Αυτό πιστεύω, αυτό πίστευα δηλαδή  και με αυτό το σκεπτικό κατέβηκα μια κατηγορία και ήρθα σε μια αρκετά σοβαρή ομάδα, πιστεύοντας ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δυστυχώς το πρωτάθλημα δεν το παίρνουμε αλλά έχουμε μια πιθανότητα να ανέβουμε και θα κοιτάξουμε μέσω των PLAY OFF να πάρουμε ότι μας αναλογεί".

 

-Για τον ανταγωνισμό των ομάδων μέσω του συστήματος των PLAY OFF;

"Νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικά τα παιχνίδια. Δυστυχώς η μοναδική ομάδα η οποία υστερεί όσον αφορά την ομάδα του Φάρου, είμαστε εμείς καθώς χάνουμε 2-0, φέρνοντας τις νίκες από το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά εμείς ουσιαστικά κερδίσουμε, χάσουμε, παίζουμε με τον Εθνικό. Αυτό λέει η λογική. Βρισκόμαστε 1-1 και από εκεί και πέρα ο νικητής λογικά, λογικά λέω πάντα, αν και ο Φάρος με την Λευκάδα είναι 1-1, βάσει λογικής λέω πάντα, θα είναι ο Φάρος αντίπαλος μας και θα έχουμε δύσκολο έργο, εάν και εφόσον περάσουμε τον Εθνικό που λογικά επαναλαμβάνω, είναι μία από τις πιο δυνατές και σοβαρές ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι πολύ καλή η διεξαγωγή των PLAY OFF. Νομίζω και για τον κόσμο που μπορεί να βλέπει μπάσκετ. Θα είμαστε λογικά οι τελευταίοι που θα τελειώσουμε, μία πολύ μεγάλη σεζόν. Ελπίζουμε και ευχόμαστε για το καλύτερο. Τώρα το τι θα καταφέρουμε, θα το δούμε. Δεν θέλω να νιώθω ότι αν δεν τα καταφέρουμε, θα υπάρχει μια πικρία σίγουρα, αλλά επαναλαμβάνω ότι όπως προείπα αυτή η ομάδα σύντομα, αν όχι φέτος, του χρόνου, ίσως σε ένα χρόνο ακόμα, σίγουρα θα βρίσκεται κάποια στιγμή στην Α1 και μακάρι να βρίσκεται και με εμένα μέλος της".

 

-Το σχόλιο του για τους "αιώνιους" τελικούς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ... 

"Αυτή την στιγμή γινόμαστε μάρτυρες πιστεύω ίσως τις πιο δυνατής σειράς των τελευταίων ετών όσον αφορά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Σαφέστατα μιλάμε για παίκτες, ομάδες και χαρακτήρες που είναι ηγέτες. Αυτό το είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ. Δεν μπορώ να προβλέψω, ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Ίσως να έδινα ένα μικρό avantage στον Ολυμπιακό, καθαρά ψυχολογικό "σπάζοντας" την έδρα στο ΟΑΚΑ και ειδικά με αυτόν τον τρόπο, με το καλάθι του Βασίλη (σ.σ: Σπανούλη).

Νομίζω ότι αυτό που έχουμε να κάνουμε όλοι μας είναι να κάτσουμε στην τηλεόραση και να ευχαριστηθούμε δύο πολύ μεγάλες ομάδες να παλεύουν για το πρωτάθλημα και πόσο μάλλον δύο μεγάλους ηγέτες και ο ένας να αποσύρεται, όπως είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Να τον χαρούμε για λίγες μέρες ακόμα ή για κάποια παιχνίδια ακόμα, γιατί πιστεύω ότι δύσκολα θα ξανα-περάσουν τέτοιοι παίκτες στην επόμενη δεκαετία".

-Πως κρίνει την παρουσία του Αρκαδικού στην φετινή Basket League...

"Καταρχήν με τον Αρκαδικό συνδέομαι με εσένα (σ.σ Χρήστο Γεννιά) που είσαι φίλος μου. Συνδέομαι όμως με τον Γιάννη τον Καστρίτη ο οποίος σπούδαζε στην Πάτρα και έχουμε μεγαλώσει σχεδόν μαζί. Με τον προπονητή του Αρκαδικού, έχουμε μεγαλώσει σχεδόν μαζί, παίζαμε και αντίπαλοι, όπως θυμάμαι. Έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις. Στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα που δεν κατάφερε να μείνει στην Α1. Παρόλ' αυτά έχω να πω ότι μέσα από αυτή την χρονιά, μπορείς να κοιτάξεις με μεγαλύτερη ψυχραιμία, τα τυχόν λάθη τα οποία έγιναν και να γυρίσεις πιο δυνατός. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα καταφέρει να ανέβει ξανά κατηγορία, ο Αρκαδικός και είμαι σίγουρος ότι η Τρίπολη θα έχει ένα πάρα πολύ καλό εκπρόσωπο στην Α1. Εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου και γιατί όχι να καταφέρουμε κάποια στιγμή να βρεθούμε αντίπαλοι. Προσωπικά ελπίζω με τον Προμηθέα και λέω ελπίζω γιατί το έχω αναφέρει και σε άλλες συνεντεύξεις μου, επειδή είμαι 34 χρονών αυτή την στιγμή και μου μένουν κάποια χρόνια μπάσκετ, θα ήθελα να σταματήσω την καριέρα μου εδώ. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Αυτό το έλεγα και στον Κολοσσό πριν λίγα χρόνια και δυστυχώς δεν συνεχίσαμε την συνεργασία μας. Παρ' όλ' αυτά επειδή είμαι όμως σε αυτή την ηλικία, λέω αυτό το πράγμα με κάθε επιφύλαξη. Αυτό θέλω να το τονίσω. Λοιπόν εύχομαι να τα ξαναπούμε στην Α1, ίσως ως αντίπαλοι...Γιατί όχι; ".

 

-Άγγελε σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή την ωραία συνέντευξη...Εύχομαι στον Προμηθέα καλή επιτυχία στα PLAY-OFF...

"Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εύχομαι καλή συνέχεια".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων