ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Καρύδας στον 93.8: "Η χρονιά της ζωής μου"

Εγινε πατέρας, κέρδισε την άνοδο στην Α1, πέρασε μία ξεχωριστή χρονιά με τον Αρκαδικό και πλησιάζει τους 3.000 πόντους στην καριέρα του! Ο Σάκης Καρύδας μίλησε στον Αρκαδία 93.8 για το μοναδικό 2015, το ταξίδι μέχρι την επίτευξη του στόχου, το μέλλον του και την Euroleague!

 

 

Πώς ήταν το ταξίδι της πρώτης σου χρονιάς στον Αρκαδικό από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα;

"Το ταξίδι σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Α2 ήταν πολύ δύσκολο. Επίπονο. Ήθελε μεγάλη υπομονή και τεράστια δουλειά απ’ όλους για να φτάσουμε στον τελικό στόχο που είναι η A1. Ευτυχώς τα καταφέραμε! Παρότι είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα στον πρώτο γύρο, πιστέψαμε στην ομάδα και δικαιωθήκαμε όλοι στο τέλος".

 

Πότε κατάλαβες ότι θα ανεβαίνατε κατηγορία; Υπήρχε κάποιο ματς – κλειδί;

"Δεν υπάρχει ένα ματς κλειδί. Από τον Αύγουστο που συμφώνησα είχα πει ότι θα ανέβει η ομάδα. Στην πορεία δε σκέφτεσαι αν κάποια νίκη σε έφερε πιο κοντά. Όλες οι νίκες ήταν σημαντικές. Όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζαμε σαν τελικούς, γιατί μία ήττα θα έβγαζε εκτός στόχων".

 

Πέρσι έφτασες στην άνοδο με ένα τρομερό τρίποντο με τον Κόροιβο, φέτος πιο ήρεμα με τον Αρκαδικό… Τι προτιμάς; 

"Όταν ανεβαίνει η ομάδα σου, όπως κι αν έρθει είναι όμορφη στιγμή. Θες ήταν πιο επίπονη η διαδικασία σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, μία από τις δύο ομάδες θα ανέβαινε. Φέτος, μπορεί να είχαμε την ευκαιρία αν είχαμε χάσει από το Ψυχικό, να είχαμε μια ευκαιρία με το ματς στη Λειβαδιά. Η άνοδος είναι άνοδος, είτε έρχεται με ένα καλάθι στο τέλος είτε με μια απλή νίκη. Ευτυχώς κερδίσαμε το Ψυχικό, φάνηκε ότι είχαμε καλή ομάδα, πιάσαμε πολύ καλή απόδοση σε έναν κρίσιμο παιχνίδι και νικήσαμε".

 

Εγινες πατέρας, κέρδισες την άνοδο, τι δεν έφερε το 2015 στον Σάκη Καρύδα;

"Το 2015 μου τα έφερε όλα!  Ηρθε ο γιος μου, ήρθε και η άνοδος, ήταν μία ξεχωριστή χρονιά. Ηταν ταυτόχρονα και δύσκολη, άφησα τη γυναίκα μου πίσω έγκυο, είχα την ομάδα που έπρεπε να πρωταγωνιστήσει και ευτυχώς όλα έγιναν όπως τα επιθυμούσα και είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι. Πραγματικά είμαι χαρούμενος για τους ανθρώπους του Αρκαδικού που από την αρχή της σεζόν δούλεψαν πολύ και εντατικά από κάθε πόστο και τους αξίζουν συγχαρητήρια".

 

Πιστεύεις πως ο Αρκαδικός θα παρουσιαστεί όπως πρέπει στην Α1;

"Κατάλαβα από το καλοκαίρι και από τις συζητήσεις με τον πρόεδρο Μιχάλη Σμυρνιώτη πως αυτή η ομάδα θα πετύχει και δεν θα είναι μια φωτοβολίδα. Με το ίδιο μεράκι αν δουλέψουν και τη νέα χρονιά θα το καταφέρουν".

 

Μετά τον Αστέρα στη Super League, ήρθε και η ώρα για τον Αρκαδικό... 

"Για μία πόλη όπως είναι η Τρίπολη είναι καταπληκτικό. Ο Αστέρας εκπροσωπεί την πόλη στη Super League και το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, με μεγάλη επιτυχία. Τώρα στη μεγάλη κατηγορία θα είναι και ο Αρκαδικός. Μοναδικά σαββατοκύριακα για την Τρίπολη. Είναι πολύ όμορφο να είσαι από την Αρκαδία και να βλέπεις τις ομάδες σου σε τόσο υψηλό επίπεδο".

 

Το μέλλον σου είναι στον Αρκαδικό;

"Θέλω να τελειώσει η χρονιά και μετά να συζητήσουμε. Το καλοκαίρι συμφωνήσαμε σε 5 λεπτά. Υπάρχει σεβασμός και αγάπη προς το πρόσωπό μου και το ίδιο ισχύει και από τη μεριά μου. Πέρασα πάρα πολύ ωραία στον Αρκαδικό, έκανα φιλίες και είμαι ευχαριστημένος που μπήκα σε αυτή την οικογένεια και πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο. Μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό θα κουβεντιάσουμε".

 

Ενιωσες την αγάπη του κόσμου στην καθημερινότητά σου;

"Ο κόσμος από την αρχή στάθηκε δίπλα μας, ήταν απαραίτητη η στήριξη του. Εβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους. Είναι πολύ όμορφο να συνεχιστεί αυτό και του χρόνου. Υπάρχει μπασκετικό κοινό και είμαι σίγουρος πως θα είναι κατάμεστο το γήπεδο. Θα έρθουν μεγάλες ομάδες και αποτελεί τιμή για την πόλη".

 

Πού αφιερώνεις την επιτυχία της ανόδου;

"Στη γυναίκα μου και στον γιο μου, αδιαμφισβήτητα. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μας στηρίζουν, οικογένεια και φίλοι, όλοι οι αθλητές έχουμε γύρω μας άτομα που αγωνιούν όλη τη χρονιά". 

 

Παρακολουθείς αγώνες της Euroleague; Τι προβλέπεις για το final-4;

"Δεν έχω χάσει παιχνίδι! Οι ομάδες που πήγαν στο final-4 είναι πολύ δυνατές. Θα είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών. Η Φενέρ του Ομπράντοβιτς, η ΤΣΣΚΑ με τεράστιο μπάτζετ και Ελληνα προπονητή, ο Ολυμπιακός με μαχητικότητα, ενέργεια και πίστη και η Ρεάλ που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια για το τρόπαιο θα προσφέρουν το πιο δύσκολο final-4. Mακάρι να το πάρει η ελληνική ομάδα!"

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων