ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Στην Τρίπολη έχετε μπασκετική ΥΓΕΙΑ"

Ο Νίκος Μίχαλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στο μπάσκετ τον έχει καθιερώσει ως έναν μεγάλο σκόρερ, με πολλές ομάδες και πολλές διακρίσεις! Διαβάστε τη συνέντευξή του στο a-και ταξιδέψτε από τον Michael Jordan έως τον Αρκαδικό!

 

 

Απολαύστε την!

 

- Το 1997 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, έχοντας μάλιστα την χαρά να αγωνιστεί ως αντίπαλος με την φανέλα των "ερυθρόλευκων" απέναντι στους Chicago Bulls στο Παρίσι στο τουρνουά Macdonalds Open, αγωνιζόμενος ενάντια στον Michael Jordan...Το σχόλιο του για την εμπειρία του...

 

"Η εμπειρία ήταν τεράστια και τα τελευταία χρόνια καταλάβαμε όλοι πόσο μεγάλη ήταν...Εκείνη την περίοδο δεν το καταλαβαίναμε γιατί ήταν εν ενεργεία ο Michael Jordan και επειδή εμείς ως ομάδα του Ολυμπιακού ήμασταν στην κορυφή. Άρα κάποια μεγάλα πράγματα δεν τα είχαμε συνειδητοποιήσει. 

 

Σαν εμπειρία και σαν στιγμή ήταν από τις μεγαλύτερες γιατί η οργάνωση και όλο το στήσιμο του Macdonalds Open, μιλάμε τώρα για 19 χρόνια πίσω, είναι τώρα πολύ μπροστά για να γίνει αυτή την στιγμή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Φανταστείτε τότε πόσο μπροστά ήταν η κατάσταση..."

 

 

-Το σχόλιο του για την επάνοδο του Πανιωνίου από την Β' Εθνική στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών...

 

"Ο Πανιώνιος είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα, είναι ομάδα που είχε σταθεροποιηθεί  χρόνια στην Α1. Δεν ήταν παράλογο που έπεσε, κακή διαχείριση, πολύ κακές επιλογές παικτών. Η Β' Εθνική ήταν κάτι το πολύ ψυχοφθόρο για τον Πανιώνιο, τον κόσμο του, τους φιλάθλους του. Είναι από τις στιγμές που δεν μπορούσαν να το διανοηθούν.  Η ομάδα ανέβηκε πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ.


 

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πέσεις στην Β' Εθνική και να ανέβεις αμέσως. Ο Πανιώνιος, όπως και το Περιστέρι, όπως ομάδες σαν τον Παπάγου, μιλάω πάντα για ομάδες της Αθήνας και όχι της επαρχίας, είναι ομάδες που θα έπρεπε να υπάρχουν στην Α1,  σε σχέση με άλλες ομάδες που μπορεί να έχουν αυτή την στιγμή περισσότερη υγεία, αλλά σίγουρα δεν έχουν  την ιστορία και τον κόσμο των ομάδων που ανέφερα".

 

 

 

-Η νέα χρονιά θα τον βρει στον Πανιώνιο;

"Είμαστε σε συζητήσεις με τον Πανιώνιο. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, θέλουν και οι δύο πλευρές. Δεν έχω θέμα με την ηλικία μου. Η ηλικία είναι κάτι το πολύ υποκειμενικό. Μπορεί να είσαι 30 χρονών και να είσαι 150 κιλά και να μην μπορείς να περπατήσεις. Μπορεί να είσαι 35-36 και να διατηρείσαι πάρα πολύ καλά, να προσέχεις την διατροφή σου, να κάνεις την προπόνηση σου και να παίζεις.  Είναι και θέμα βέβαια DNA. Θεωρώ ότι είναι ευλογία αυτό που μου έχει δώσει ο Θεός στην ηλικία που είμαι να έχω απίστευτες δυνάμεις για να παίζω μπάσκετ".

 

 

-Πως είδε τους τελικούς της Α1 Ανδρών, ανάμεσα στους δύο "αιωνίους" αλλά και το σχόλιο του για τους Σπανούλη-Διαμαντίδη;

 

" Οι τελικοί φέτος ήταν πάρα πολύ ωραίοι. Είναι αποδεκτό από όλο το μπασκετικό κύκλωμα ότι ήταν τελικοί αντάξιοι του ονόματος των ομάδων. Για τον Βασίλη (σ.σ Σπανούλη) δεν έχω να πω πάρα πολλά λόγια. Νομίζω ότι έχει αρχίσει και κουράζει η κατάσταση ο Βασίλης (σ.σ Σπανούλης) είναι σε μια ηλικία μεγάλη. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ ουτοπικό να συζητάμε για τον Βασίλη αυτό το πράγμα. Ο Βασίλης (σ.σ Σπανούλης) παίζει 30 λεπτά σε κάθε αγώνα σε επίπεδο που άλλοι δεν μπορούν να παίξουν ούτε 15 λεπτά. 

 

Για τον Διαμαντίδη να σου πω την αλήθεια στενοχωρήθηκα, γιατί τον ξέρω και πολύ σαν άνθρωπο. Είναι πάρα πολύ άσχημο να φεύγουν τέτοιοι άνθρωποι από τον χώρο του μπάσκετ και να κάνω και μία πρόβλεψη, τουλάχιστον ένα ένστικτο: Είναι πάρα πολύ άσχημο να μην συνεχίζουν από κάποιο άλλο πόστο. Ο Δημήτρης (σ.σ: Διαμαντίδης) είναι ένας άνθρωπος που δεν νομίζω να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ και ειδικά οι παίκτες που έχουν θυσιαστεί πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια της καριέρας τους για το μπάσκετ, μετά δεν νομίζω ότι θέλουν να το βλέπουν από κοντά. Ίσα-ίσα και στην Ελλάδα που δεν σου δίνουν και τα περιθώρια οι διοικήσεις και οι ομοσπονδίες να κάνεις κάτι δημιουργικό σαν παλιός παίκτης".

 

 

 

-Το σχόλιο του για την μη παραμονή του Αρκαδικού στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ...

"Κοίταξε απ' ότι θυμάμαι κιόλας δεν έμεινε για τις λεπτομέρειες, για μια νίκη, ένα αγώνα. Συμβαίνουν αυτά, τα έχω ζήσει πάρα πολλές φορές στην καριέρα μου. Ομάδες που ανεβαίνουν στην Α1, αμέσως να πέφτουν. Δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα γενικά στο μέλλον σαν πόλη και σαν ομάδα. Είναι πάρα πολύ σωστές οι βάσεις. Έχετε πάρα πολύ ωραίο γήπεδο. Θεωρώ ότι σαν πόλη δεν έχετε πάρα πολλά αθλήματα ώστε να δώσετε βάση, εκτός ίσως από το ποδόσφαιρο, πολύ καλό αυτό.

Από εκεί και πέρα έχω παίξει όχι μόνο με την Νήαρ Ηστ, νομίζω και με το Παγκράτι έχω παίξει ως αντίπαλος στην Τρίπολη και με άλλες ομάδες. Είσαστε από τις πόλεις που τουλάχιστον, έχετε λίγο ΥΓΕΙΑ μπασκετική στους αντιπάλους. Έχω παίξει σε άπειρα γήπεδα στην επαρχία στην Ελλάδα. Είσαστε στο 15%  που λειτουργείτε λίγο ευρωπαϊκά".

 

-Τέλος πως σχολιάζει τις κλήσεις του Φώτη Κατσικάρη για την Εθνική Ελλάδος ενόψει του προ-Ολυμπιακού Τουρνουά και την ενδεχόμενη κλήση του Γιάννη Αντετοκούμπο με την "γαλανόλευκη"...

" Μακάρι ο Γιάννης (σ.σ Αντετοκούνμπο) να παίξει στην Εθνική ομάδα στο Προ-Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι είναι από τις λίγες φορές τα τελευταία χρόνια που ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε σημαντικό πρόβλημα στο να επιλέξει ποιους θα πάρει στους "16".  Αυτό συνέβαινε πάρα πολλές φορές την δεκαετία του 1990. Τα τελευταία 5-6 χρόνια δεν υπήρχε αυτό το πράγμα. Υπήρχαν 12-13 παίκτες στάνταρ.

 

 

Δεν νομίζω ότι ο Φώτης (σ.σ Κατσικάρης) έκανε κάποιες λάθος επιλογές.  Κάθε προπονητής έχει ένα πλάνο στο μυαλό του. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει τα φόντα να περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι δύσκολο το προ-Ολυμπιακό, αλλά νομίζω ότι με την προσθήκη του Γιάννη  (σ.σ Αντετοκούνμπο), είναι πολύ σημαντικό να έρθει ο Γιάννης, είναι θέμα πρεστίζ για την Ελλάδα στο εξωτερικό, νομίζω θα έχει πάρα πολλές πιθανότητες".

 *Είναι μεγάλη μου χαρά να μιλάω μαζί του και να σχολιάζουμε μπασκετικά θέματα, από Michael Jordan  έως Αρκαδικό και πολλά ακόμα θέματα! Τον ευχαριστώ πολύ!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων