ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Α-S: Η Ελληνίδα που κατακτά την Αμερική!

Μια από τις καλύτερες Ελληνίδες καλαθοσφαιρίστριες, η Αννα-Νίκη Σταμολάμπρου, που έχει συμμετάσχει σε όλες τις εθνικές ομάδες και τώρα αγωνίζεται στη Αμερική, στην πρώτη κατηγορία του NCCA με τη φανέλα του Robert Morris University, μιλά στο a-s και μας ταξιδεύει!   

 

 Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου ανοίγει την καρδιά της στον Χρήστο Γεννιά, για την εθνική ομάδα, για τις διαφορές ευρωπαϊκού-αμερικάνικου μπάσκετ, αλλά και το επαρχιακό μπάσκετ.

 

Αναλυτικά:

-Για την εμπειρία σου και τους τίτλους που έχεις κατακτήσει (σ.σ: 2 πρωταθλήματα σε τρία χρόνια παρουσίας στην Αμερική)...

"Καταρχήν εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ που με καλέσατε για την συνέντευξη. Βρίσκομαι ήδη τρία χρόνια και πάω για τον τέταρτο στο Pittsburgh στην Αμερική.

Είναι πάρα πολύ ωραία, πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο το ήθελα πηγαίνοντας εκεί. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό, όπως και οι απαιτήσεις. Σαν ομάδα είμαστε πάρα πολύ δεμένη, ο προπονητής επιλέγει πολλές Ευρωπαίες παίκτριες που είναι πολύ σημαντικό για εμένα και σαφώς τις Ευρωπαίες. Τα έχουμε πάει αρκετά καλά με δύο παρουσίες στις καλύτερες 64 ομάδες στην Α' Κατηγορία του NCAA. Πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα και βγήκα MVP, βέβαια το πρωτάθλημα είναι αυτό που μετράει περισσότερο. Ελπίζω σε μια καλή χρονιά στην 4η μου χρονιά".

 

 

-Πόσο σε επηρέασαν οι διαφορές του ευρωπαϊκού με το αμερικάνικο γυναικείο μπάσκετ...?

" Σίγουρα στην αρχή, ειδικά στον πρώτο χρόνο, θα έλεγα ότι μου πήρε αρκετό καιρό ώστε να προσαρμοστώ στις διαφορές που υπάρχουν,μιας που το παιχνίδι είναι σαφώς πιο physical, πολύ πιο φυσικό, πολύ πιο γρήγορος ο ρυθμός, είναι συνέχεια up and down, δεν σταματάει σχεδόν ποτέ. Σαφώς και κάποιοι διαφορετικοί κανόνες οι οποίοι υπάρχουν. Γενικότερα χρειάστηκα κάποιο χρόνο. Από την στιγμή που προσαρμόστηκα δεν μου φάνηκε καθόλου η διαφορά".

 

-Τι άλλο σου λείπει στην παρουσία σου στην Αμερική;

"Γενικότερα μπορώ να πω ότι μου λείπει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. 

Μπορώ να πω ότι μου λείπει να έχω τους γονείς μου στην κερκίδα σε κάθε παιχνίδι, όπου στην Αμερική δεν το έχω. Σαφώς μου λείπουν οι συμπαίκτριες μου από εδώ. Για μένα το καλύτερο από όλα ήταν να μπορούσα να παίζω όλο τον χρόνο στην Εθνική. Θα ήταν τέλειο! ".

-Το σχόλιο της για την απουσία της Εθνικής Γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας...

" Σίγουρα σαφώς το να μην υπάρχει η Ελλάδα τόσο στις Γυναίκες όσο και στους Άνδρες, είναι κάτι που νομίζω ότι στενοχωρεί πάρα πολύ κόσμο και ιδιαίτερα τον μπασκετικό κόσμο. Βέβαια παρακολουθώ όλους τους Αγώνες στο ανδρικό και στο γυναικείο μπάσκετ, γενικότερα είμαι μεγάλη φαν των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι μόνο του μπάσκετ, αλλά σε όλα τα αθλήματα. Θέλω να ελπίζω ότι θα έρθουν επιτυχίες στο μέλλον και στο γυναικείο μπάσκετ, το οποίο πιστεύω πάρα πολύ όσο και στο ανδρικό, διότι θέλω να πιστεύω ότι στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα υπάρχει τόσο η Ανδρών όσο και η Εθνική Γυναικών για εμάς στο Τόκιο".

 

-Ποιες Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες ξεχωρίζεις, έχοντας την προ τριών ετών δήλωση της Τούλας Καλέντζου, ότι η "Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου θα πάει πραγματικά πολύ ψηλά".. 

 

"Για την Τούλα (σ.σ: Καλέντζου) νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά. Είχα την τιμή να την έχω για λίγο στην Εθνική ως αρχηγό. Είναι πραγματικά αρχηγός με όλη την έννοια της λέξης,  είναι ηγέτης. Σίγουρα την ξεχωρίζω και για τον χαρακτήρα της και για το μπασκετικό της IQ και για την ισχυρή της προσωπικότητα. Ξέρω ότι συνεχίζει να αγωνίζεται ακόμα. 

 

Επίσης ξεχωρίζω την Εβίνα Μάλτση, η οποία είναι παίκτρια με ήθος, παίκτρια που είναι απίστευτη killer, έτσι την χαρακτηρίζω. Είναι killer μέσα στο γήπεδο. Δεν θα σου χαριστεί ποτέ τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. 

Σίγουρα ξεχωρίζω αυτές τις δύο και είναι κάτι που από τα προσόντα που διαθέτουν, έχω προσπαθήσει να τις "διαβάσω" αθλητικά για να βάλω κάποιες πινελιές μέσα στο παιχνίδι μου".

 

-Το σχόλιο σου για την πορεία του Giannis Adetocunbo...

"Για τον Γιάννη τι να πούμε; Είχα την τύχη φέτος να τον γνωρίσω από κοντά όταν συμμετείχα στο "Adetocunbros" εδώ στην Θεσσαλονίκη, τόσο τον Γιάννη όσο και τον Θανάση. Είναι πολύ χαμηλών τόνων παιδί, είναι ένα παιδί το οποίο έχει δουλέψει πάρα πολύ και συνεχίζει να δουλεύει. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι ο επόμενος ηγέτης της Εθνικής ομάδας και σίγουρα θα καθιερωθεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ".

 

-Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος της Άννας-Νίκης Σταμολάμπρου την ερχόμενη σεζόν;

"Γενικότερα προχωράω βήμα-βήμα δεν θέλω να κάνω πολύ μακρινά σχέδια. Είναι κάθε φορά να βελτιώνομαι. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει σε ένα ακόμα NCAA και να καταφέρουμε κάτι περισσότερο από ότι πέρυσι".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων