ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Δάρρας στον a-s: "Δίκαιο το αποτέλεσμα με Αρκαδικό"

To arcadiasports μίλησε με τον προπονητή της ομάδας Βόλεϊ Γυναικών του ΓΣΜ Λυκαίων, Σάκη Δάρρα, μετά την νίκη τους επί του ΣΕΦΑ Αρκαδικού στο τοπικό ντέρμπι την περασμένη Κυριακή (14/7), που διεξήχθη στο κλειστό ΔΑΚ Τρίπολης.

Ο οδηγός του αρκαδικού συλλόγου, μεταξύ άλλων, μας εξηγεί τους λόγους που βοήθησαν την ομάδα του να επικρατήσει στην αναμέτρηση καθώς και το πόσο αυτό το αποτέλεσμα θα αλλάξει την ψυχολογία των παικτριών του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι ήταν αυτό που συντέλεσε στην επικράτηση επί της ομάδας της Τρίπολης: "Η νίκη ήταν μονόδρομος για εμάς, δεν είχαμε πολλά περιθώρια και ο στόχος ήταν ένας. Το παιχνίδι με τον Αρκαδικό ήταν ντέρμπι διότι τίθεται θέμα παραμονής στην κατηγορία. Δύο ομάδες χωρίς βαθμούς που παλεύουν για να "σωθούν". Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα και πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι από τον ΣΕΦΑ. Με κάθε ομάδα που αντιμετωπίζουμε, δίνουμε το εκατό τις εκατό των δυνάμεων μας και στο ματς της Κυριακής δώσαμε το διακόσια τις εκατό γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή. Αυτό που είπα στα κορίτσια πριν αρχίσει ο αγώνας ήταν να μπουν με τσαμπουκά και να κάνουν επίδειξη δύναμης".

Πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη για την ψυχολογία των παικτριών του: "Η νίκη ήταν σαφέστατα άκρως σημαντική, ιδιαίτερα με τον τρόπο που "ήρθε". Ήταν ένα αντικειμενικά δύσκολο παιχνίδι και το αποτέλεσμα αυτό σίγουρα θα αναπτερώσει το ηθικό της ομάδας. Αυτό που θέλω από τα κορίτσια είναι να μάθουν να μην εγκαταλείπουν κανένα παιχνίδι αλλά να το παλεύουν ως το τέλος".

Για τους στόχους της ομάδας στο Πρωτάθλημα: "Στόχος μας φυσικά είναι ένας και μοναδικός. Η παραμονή στην Κατηγορία. Μία ομάδα αυτοδημιούργητη, αποτελούμενη από κορίτσια της περιοχής μας και χωρίς προσθήκες δεν μπορεί να έχει υψηλότερους στόχους. Δεν είμαστε επαγγελματικό σωματείο για να έχουμε διαφορετικές απαιτήσεις. Δυστυχώς το Βόλεϊ στην Αρκαδία δεν έχει αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό και είναι ευτύχημα που υπάρχουν δύο εκπρόσωποι του νομού μας στο Πρωτάθλημα. Οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου δουλεύουν σε πολύ υψηλά στάνταρ. Την ερχόμενη Κυριακή (21/7) για παράδειγμα θα αντιμετωπίσουμε την ΑΕ Πατρών, μία ομάδα που διεκδικεί την άνοδο. Εμείς παλεύουμε το κάθε παιχνίδι και μαζεύουμε εμπειρίες για το μέλλον. Δεν κρύβω πως ελπίζω σε κάποιες μεταγραφές που ετοιμάζει η διοίκηση, οι οποίες αναμφισβήτητα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας".

Που εντοπίζει το πλεονέκτημα των Λυκαίων: "Καταρχάς έχουμε μία πολύ καλή παίκτρια, την Καλόμαλου, η οποία μας βοηθάει και κάνει την διαφορά. Έχουμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και αυτό πιστεύω πως είναι το αβαντάζ μας. Επιθετικά  θέλουμε ακόμα βελτίωση και δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση για να γίνουμε αποτελεσματικότεροι στις επιλογές μας".

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: "Δεν είμαι από τους προπονητές που θα χαρακτήριζα μια ομάδα ως οικογένεια. Πρωτεύοντα ρόλο γα εμένα παίζει η σοβαρή και σκληρή δουλειά που γίνεται στην προπόνηση. Οι παίκτριες πρέπει να καταλάβουν πως αγωνίζονται για έναν κοινό στόχο και όποια προβλήματα μπορεί να έχουν εκτός γηπέδου, να μην τα μεταφέρουν στον αγωνιστικό χώρο. Και θεωρώ πως αυτό το έχουμε επιτύχει και συνεχώς το δουλεύουμε".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων