ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ο Γιαννακαρώνης σού μαθαίνει πως να... αποκρούσεις τον κορονοϊό μέσω του a-s!

Εκτός από επιτυχημένος τερματοφύλακας της Δημητσάνας, ο Μαρίνος Γιαννακαρώνης σπουδάζει πάνω στον ιατρικό κλάδο. Και έχει να σου στείλει ένα πολύ δύνατο μήνυμα για τον κορονοϊκό μέσω του a-s

 

Οι δηλώσεις του στο a-s:

Πως περνάς στην καραντίνα;

Οι μέρες μου στην καραντίνα προσπαθώ να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο παραγωγικές μπορούν να γίνουν διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας ταινίες, να ενημερώνομαι για θέματα που επείγουν την χώρα μας και το κυριότερο περνώντας χρόνο με την οικογένεια μου.

Ως άνθρωπος που σπουδάζεις πάνω στον ιατρικό τομέα (σ.σ. νοσηλευτική), μαθαίνεις κάτι παραπάνω;

Η ενημέρωση που έχουμε για τον κορονοϊό,είναι μια ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Συγκεκριμένα με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα φαίνεται ο κορονοϊός Covid-19 να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα-πταρμού ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού δηλαδή μολυσμένων χεριών. Επομένως, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής δηλαδή να αποφεύγουμε την επαφή χεριών με μάτια-μύτη-στόμα, την κοινή χρήση αντικειμένων, όταν βήχουμε ή πτερνιζόμαστε να καλύπτουμε την μύτη και το στόμα με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το τακτικό πλύσιμο των χεριών, καθώς και όταν επιστρέφουμε σπίτι από ένα εξωτερικό χώρο να αφήνουμε τα ρούχα να αερίζονται.

Ο ιός αυτός έχει μεγάλη μεταδοτικότητα γι' αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης του Υπουργείου Υγείας. Απ' όσο γνωρίζουμε ο ιός με την ζέστη δεν καταστρέφεται, απλά μειώνεται η μεταδοτικότητα του αφού οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ανοιχτούς χώρους, έχουν ανοικτά παράθυρα και δεν υπάρχει συνωστισμός.

Το μήνυμά σου;

Πρέπει να σεβαστούμε τον εαυτό μας και εκείνους που δίνουν την καθημερινή τους μάχη στον τομέα υγείας για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ασθένεια.Μένουμε σπίτι,δύο λέξεις απλές με μεγάλη βαρύτητα που φέρει ο καθένας για την ατομική ευθύνη.Μένουμε σπίτι, όχι μόνο οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι, μένουμε όλοι για να μην είμαστε η αιτία διασποράς. Μένουμε σπίτι για να μπορούμε να είμαστε και αύριο όλοι μαζί να συνεχίσουμε την ζωή μας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ A' ΤΟΠΙΚΟ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 19 18 1 0 55
2 ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥ 19 14 1 4 43
3 ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ 19 13 2 4 41
4 ΛΕΩΝΙΔΙΟ 19 12 3 4 39
5 ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ 19 9 2 8 29
6 ΤΕΓΕΑ 19 8 4 7 28
7 ΗΡΑΚΛΗΣ 19 7 3 9 24
8 ΑΕΚ 19 5 6 8 21
9 ΑΧΙΛΛΕΑΣ 19 4 5 10 17
10 ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ 19 5 1 13 16
11 ΒΡΑΣΙΕΣ 19 3 4 12 13
12 ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 19 0 0 19 0

Ροη Ειδησεων