ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Νενεκούμης: "Η ΑΕΚ το φαβορί, εμείς το κίνητρο"

Για το επικείμενο ντέρμπι πρωτιάς στην Α' Αρκαδίας ανάμεσα σε Λεωνίδιο και ΑΕΚ Τρίπολης, μίλησε στον Χρήστος Καρνέζη και τον Radio Arcadia 93.8, o τεχνικός του Λεωνιδίου, Γιάννης Νενεκούμης. 

 

ΑΕΚΑΣΤΕΡΑΣ

Ακόμα, ο προπονητής του Λεωνιδίου στάθηκε στις μεταγραφές της ομάδας του αλλά και στο πλάνο που υπηρετεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του με την διοίκηση που φαίνεται να βγαίνει εξαιρετικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

"Καταρχάς καλησπέρα, καλή χρονιά σε όλους με υγεία".

Είναι εύκολο να προσαρμοστεί ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής μετά από αποχή σχεδόν ενός μήνα;

"Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για το παιχνίδι της Κυριακής. Και οι δύο ομάδες, είμαστε χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πέρα από αυτό ήταν και δύσκολες οι συνθήκες που δουλέψαμε αυτό το χρονικό διάστημα. Δεν γνωρίζω αν έκανε κάποια φιλικά η ΑΕΚ αλλά εμείς δεν μπορέσαμε να βρούμε ομάδα για να δώσουμε κάποια φιλική αναμέτρηση. Τα παιδιά είναι ερασιτέχνες αλλά στο μέτρο του δυνατού είχαν μια λογική παρουσία στις προπονήσεις κατά την διάρκεια των γιορτών. Πραγματικά, δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι τα παιδιά για το ματς της Κυριακής. Φαντάζομαι βέβαια ότι το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίζουν και στην ΑΕΚ. Είναι ένα ερωτηματικό και θα πρέπει να περιμένουμε την Κυριακή για να δούμε κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σ' ένα ντέρμπι μετά από ένα διάστημα χωρίς παιχνίδια στα πόδια τους".

Συγκατοικούσατε στην κορυφή με την ΑΕΚ ως αήττητοι για το μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος. Σας επηρέασε το αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό;

"Πραγματικά ήταν ένα τοπικό ντέρμπι το οποίο δείχνει αρχικά την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή παρουσία στο παιχνίδι και ιδιαίτερα στο αμυντικό του τρίτο. Το παιχνίδι κυλούσε υπέρ τους. Στο ένα λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε θα μπορούσαν να μας στερήσουν βαθμούς όπως και το έκαναν. Δεν διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι. Ολοι έχουν ευθύνες για την απώλεια των βαθμών. Είδαμε και τις δικές μας ευθύνες σαν προπονητικό τιμ και συζητήσαμε με τους ποδοσφαιριστές για τα δικά τους λάθη με στόχο να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο".

Πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεάσει την έκβαση του πρωταθλήματος το παιχνίδι της Κυριακής;

"Το προβάδισμα γενικότερα για το πρωτάθλημα το έχει η ΑΕΚ. Σίγουρα, απομένουν πολλοί αγώνες και θα πρέπει να έχουν και ι δύο ομάδες ανάλογη με τον πρώτο γύρο συνέχεια. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα όχι μόνο βάσει βαθμών και στατιστικών. Έχει δείξει καλό πρόσωπο σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Δεν έχει δυσκολευτεί ιδιαίτερα πέρα από κάποια παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Διαθέτει έμπειρους ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις και από ανώτερες κατηγορίες. Είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Ωστόσο, σε εμάς δίνει ένα κίνητρο αυτό, για να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής. Όλοι θέλουν να κερδίζουν τον πρώτο".

Υπήρξε ενίσχυση στην ομάδα τον Ιανουάριο...

"Στον αρχικό μας σχεδιασμό συζητήσαμε με τους διοικούντες και υπήρξε η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τρεις μεταγραφές. Ήρθαν τρεις παίκτες, εκ των οποίων ο ένας, ο Βραζιλιάνος Ροντρίγκο Μπαρμπόσα, για προσωπικούς λόγους να φύγει για την πατρίδα του. Προσπαθήσαμε να τον πείσουμε να μείνει αλλά είχε σοβαρό πρόβλημα. Προχωρήσαμε λοιπόν σε αντικατάσταση. Ωστόσο, η πρόθεση του παίκτη ήταν να μείνει χωρίς οικονομικές απολαβές καθώς είχε εγκληματιστεί στο Λεωνίδιο. Πιο σημαντική ενίσχυση θεωρώ την προσθήκη του Σοφοκλή Γιαννούση, που από μόνος του επέστρεψε στην ομάδα, παρά την αντικατάσταση του Ροντρίγκο με τον Τόνι Χαλίλι. Κινούμαστε στα πλαίσια του σχεδιασμού που έγινε το καλοκαίρι και θα συνεχίσουμε βάσει αυτού".

Τρίτη χρονιά σου στο Λεωνίδιο κόουτς, και φαίνεται να υλοποιείται ένα πλάνο...

"Έχουμε καλή συνεργασία με τη διοίκηση. Υπήρχε μια κοινή γραμμή και φιλοσοφία που έχει χαραχθεί εδώ και 5 χρόνια, από όταν ήταν τεχνικός της ακαδημίας ο Σπύρος Ζήσης. Ανέλαβα ένα μεγάλο κομμάτι που είχε να κάνει με την πρώτη ομάδα και την σύνδεσή της με την ακαδημία. Σίγουρα υπήρξαν και δυσκολίες όμως με τον διάλογο λύθηκαν τα προβλήματα και φτάσαμε να συνεργαζόμαστε για 2,5 πλέον χρόνια. Είναι πολύ θετικό το ότι η ομάδα έπεσε από την Γ' Εθνική και είναι ανταγωνιστική στο τοπικό πρωτάθλημα με την προσθήκη κάποιων παιδιών από την ακαδημία όπως του Σπύρου Βερβεσού. Υπάρχει και ο Γρηγόρης ο Λάτσης (2003) έχει μια καλή παρουσία στο εφετινό πρωτάθλημα. Υπάρχει και ο ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης που είναι γεννηθείς του 2001 και ο Δολιανίτης. Αυτό δείχνει ότι έχει γίνει μια δουλειά σε βάθος και ότι οι στόχοι που έχουμε βάλει σαν ακαδημία βγαίνουν. Θέλουμε οι παίκτες να είναι ανταγωνιστικοί στο τοπικό και μελλοντικά να μπορέσουν να ενισχύσουν την ομάδα και σε επίπεδο Γ' Εθνικής. Το πρόβλημα που δημιουργείται μετά είναι οι σπουδές των παιδιών. Γι' αυτό λοιπόν στοχεύουμε ο παίκτης στα 15 του να είναι ανταγωνιστικός στο τοπικό και να μπορεί να βοηθήσει σε επίπεδο Γ' Εθνικής".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ A' ΤΟΠΙΚΟ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 22 21 1 0 64
2 ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ 22 15 3 4 48
3 ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥ 22 15 1 6 46
4 ΛΕΩΝΙΔΙΟ 22 13 4 5 43
5 ΤΕΓΕΑ 22 10 4 8 34
6 ΗΡΑΚΛΗΣ 22 9 4 9 31
7 ΑΕΚ 22 8 6 8 30
8 ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ 22 9 2 11 29
9 ΑΧΙΛΛΕΑΣ 22 5 5 12 20
10 ΒΡΑΣΙΕΣ 22 4 5 13 17
11 ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ 22 5 1 16 16
12 ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 22 0 0 22 0

Ροη Ειδησεων