ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΔΟΞΑ-ΣΤΕ ΤΗΝ!

Η Δόξα Μεγαλόπολης είναι η πρωταθλήτρια Αρκαδίας για την περίοδο 2015-2016! Η ομάδα του Βασίλη Κούβαλη στο μπαράζ που έκρινε τον φετινό τίτλο νίκησε με 3-1 τον Πανθυρεατικό στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης",  σε ένα παιχνίδι που είχε γκολ, πέναλτι, αποβολές, ένταση, διαμαρτυρίες, καλές ποδοσφαιρικές στιγμές, αλλά και άσχημες.

 

 

Οι νικητές είχαν ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Εκείνος άνοιξε το σκορ στο 3', δίνοντας το προβάδισμα, εκείνος έφερε την ομάδα του μια ανάσα από τον τίτλο στο 61'. Κέρδισε πέναλτι, αποβολή του Καπράνου ο οποίος τον ανέτρεψε ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ (με πολλές διαμαρτυρίες από την ομάδα του Αστρους) και τελικά εκείνος σκόραρε από το σημείο του πέναλτι για το 2-0. Ο Πανθυρεατικός, αγωνιζόμενος με εννέα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα και του Αδάμη στο 80', μείωσε με πέναλτι του Σακελλαράκη στο 90', αλλά παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα δέχτηκε στις καθυστερήσεις και τρίτο γκολ από τον Πέπα. 

 

 

Η ομάδα του Αστρους είχε παράπονα από τη διαιτησία του Γιάννη Δελφάκη, ενώ στο 80'ο υπήρξε και μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

 

 

Η Δόξα Μεγαλόπολης, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Αρκαδίας μετά από δέκα χρόνια, θα αγωνιστεί στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ' Εθνική, με πρεμιέρα στις 15 Μαΐου. Το τελικό σφύριγμα έφερε έξαλλους πανηγυρισμούς στην πλευρά των πρωταθλητών. 

 

 

Το αγωνιστικό μέρος:

 

Η Δόξα Μεγαλόπολης άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναμέτρηση. Καθώς κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 μόλις στο 3’ λεπτό. Όταν και ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος συνεργάστηκε άψογα με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, με τον τελευταίο να πλασάρει άψογα από το σημείο του πέναλτι και να δίνει από νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του.

 

 

Ο Πανθυρεατικός θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση μόλις στο 6’ λεπτό. Συγκεκριμένα ο Μπάρλας έκανε μία ωραία μπαλιά, με τον Αγγελόπουλο να χάνει την ευκαιρία να κάνει το 1-1 καθώς το σουτ του το απέκρουσε πάνω από την γραμμή ο Αθανασιάδης.

 

 

Στο 16’ λεπτό είχαμε μία ολιγόλεπτη διακοπή όταν ένας ανεγκέφαλος φίλαθλος της Δόξας πέταξε ένα μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Δελφάκης διέκοψε προσωρινά την αναμέτρηση και έγιναν οι κατάλληλες συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

 

 

Στο 17’ λεπτό ο Πανθυρεατικός έχασε ακόμα μία ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα μετά από λάθος εκτίμηση του Δημητρέλη, ο Σακελλαράκης έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

 

 

Η Δόξα απείλησε και πάλι με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νάνου στο 37’ και ένα ωραίο σουτ του Πέπα, με τον Σακελλαρίου όμως να είναι σε ετοιμότητα και στις δύο περιπτώσεις.

 

 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και χωρίς να έχουμε δει κάποια μεγάλη φάση από τις δύο ομάδες, ήρθε το 2-0. Στο 59’ λεπτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος βγαίνει απέναντι από τον Σακελλαρίου, με τον Καπράνο να τον ανατρέπει και τον Δελφάκη να καταλογίζει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Πανθυρεατικού. Την εκτέλεση του πέναλτι την ανέλαβε ο Νίκος Λυμπερόπουλος όπου ευστόχησε γράφοντας το 2-0 από τα έντεκα βήματα στο 60’ λεπτό της αναμέτρησης.

 

 

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα απέκτησε άγρια ομορφιά. Η Δόξα διαχειριζόταν το προβάδισμά της, ο Πανθυρεατικός προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά από το 80' είχε πλέον δύο παίκτες λιγότερους. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πλέον θρίλερ. 

 

 

Η ομάδα του Αστρους έβγαλε μέταλλο και πάλεψε για την ισοφάριση, παρά το γεγονός ότι είχε πια μεγάλο μειονέκτημα. Μείωσε με το πέναλτι του Σακελλαράκη στο 90', αλλά στη συνέχεια φυσιολογικά η ομάδα του Αρη Σαβούρδου βγήκε όλη μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση κι έτσι ο Πέπα βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 3-1 με κεφαλιά και να τελειώσει το παιχνίδι. 

 

 

Το ματς ολοκληρώθηκε με χειροκρότημα και για τους δύο αντιπάλους, που φέτος έκαναν εκπληκτική πορεία. Η Δόξα Μεγαλόπολης πλέον περιμένει την απονομή του τίτλου της πρωταθλήτριας ομάδας και τους αγώνες μπαράζ!

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ A' ΤΟΠΙΚΟ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 22 21 1 0 64
2 ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ 22 15 3 4 48
3 ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥ 22 15 1 6 46
4 ΛΕΩΝΙΔΙΟ 22 13 4 5 43
5 ΤΕΓΕΑ 22 10 4 8 34
6 ΗΡΑΚΛΗΣ 22 9 4 9 31
7 ΑΕΚ 22 8 6 8 30
8 ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ 22 9 2 11 29
9 ΑΧΙΛΛΕΑΣ 22 5 5 12 20
10 ΒΡΑΣΙΕΣ 22 4 5 13 17
11 ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ 22 5 1 16 16
12 ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 22 0 0 22 0

Ροη Ειδησεων