ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η προκήρυξη των τοπικών πρωταθλημάτων

 Διαβάστε στο a-s, την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της Α' και Β' Αρκαδίας της ερχόμενης σεζόν!

 

ΕΝΩΣΗ  ΠΟΔ/ΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ   Ν.  ΑΡΚΑΔΙΑΣ

           

Π  Ρ  Ο  Κ  Η  Ρ  Υ  Ξ  Η 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΟΜΑΔΩΝ -  ΠΕΡΙΟΔΟΥ   2016-2017

 

                Η  Ένωση  Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας, αφού έλαβε  υπόψη :

     α)  Το Καταστατικό της.

     β)  Τις  διατάξεις του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων Ε.Π.Ο. όπως  τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

     γ)  Τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο.

     δ)  Τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.

     ε)  Την 61 / 2016   απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της .

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

 

Τα Πρωταθλήματα της Ένωσης, για την περίοδο 2016 -2017 μεταξύ των Ερασιτεχνικών Σωματείων της των οποίων η συμμετοχή είναι υποχρεωτική ( άρθρο 4 του ΚΑΠ) και μετά τις δηλώσεις συμμετοχής  τους έγιναν οι δύο (2) κατηγορίες :   

                   α)    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ   Α΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ   ( 12 ομάδες, σε  ένα  όμιλο )

 

1

    ΑΟ.          ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ

7

    ΑΠΣΤ.     ΑΠΟΛΛΩΝ

2

    ΑΕΚ.       ΤΡΙΠΟΛΗΣ

8

    ΑΣ.          ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

3

    ΑΣ.          ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

9

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ      ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

4

    ΑΟ.         ΤΕΓΕΑΣ

10

    ΑΟ.          ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟΣ

5

    ΑMΣ.      ΟΙ  ΒΡΑΣΙΕΣ

11

    ΣΣΑ.        ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

6

    ΑΕΕΣ.     ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟΥ

12

    ΑΟ.          ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ

 

                  β)    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ   Β΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  ( 13   ομάδες , σε   δύο  ομίλους)

 

                               1ος   ΟΜΙΛΟΣ                                  2ος    ΟΜΙΛΟΣ    

 

1

    ΑΟ.       ΕΛΠΙΔΑ

1

    ΑΠΣ.         ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ

2

    ΠΑΟ.     ΚΑΝΔΗΛΑΣ

2

    ΕΡΜΗΣ     ΜΕΛΙΓΟΥΣ

3

    ΑΟ.       ΑΡΗΣ

3

    ΣΦΕΑ.       ΗΡΑΚΛΗΣ

4

    ΜΕΓ.     ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

4

    ΜΑΝΟ.     ΑΧΙΛΛΕΑΣ

5

    ΑΟ.       ΝΕΣΤΑΝΗΣ

5

    ΑΕ.            ΜΑΡΙΟΥ

6

    ΑΕ.        ΚΟΡΥΘΙΟΥ

6

    ΑΣ.            ΦΟΡΤΟΥΝΑ

7

    ΑΓΣ.      ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

7

 

 ΑΡΘΡΟ  1-     ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ   ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ    

                                                                 

              Όλοι οι αγώνες των Ερασιτεχνικών  Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΑ διέπονται και διεξάγονται σύμφωνα

     με τις διατάξεις :        

        α)  Των Κανόνων Παιδιάς Ποδοσφαίρου που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της FIFA.

        β)  Των Κανονισμών Αγώνων ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

        γ)  Τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο.

        δ)  Των  Κανονισμών της Ε.Π.Ο. που διέπουν το άθλημα και των αποφάσεων των Γ.Σ. της.

        ε)  Των αποφάσεων της Ε.Ε. της ΕΠΣΑ που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίσουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται  από την παρούσα.    

 

                                                                          ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

 

      α)  Στους αγώνες των παραπάνω τοπικών πρωταθλημάτων που προκηρύσσονται, δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα αναφερόμενα  Σωματεία, των οποίων η συμμετοχή είναι υποχρεωτική ,αρθρ. 4 του Κ.Α.Π.

      β)  Σωματείο,  που δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα , υ π ο β ι β ά ζ ε τ α  ι  στην αμέσως κατώτερη κατηγορία όπου και δικαιούται συμμετοχή στην κατηγορία αυτή(άρθρ. 7 παρ. 3,α & β του Κ.Α.Π.).

      γ)  Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε τρείς (3) συνολικά αγώνες της ίδιας αγωνιστικής περιόδου,θεωρείται ότι αποχώρησε με τη θέλησή της, δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτό, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον πίνακα (άρθρο 36 Κ.Α.Π .)

      δ) Ομάδα η οποία τερματίζει στο οικείο Πρωτάθλημα με παθητικό μεγαλύτερο από (10) δέκα βαθμούς, από οποιαδήποτε αιτία, υποβιβάζεται αυτοδίκαια στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα ( άρθρο 33,  παραγρ. 1 του Κ.Α.Π.).    

      ε)  Σωματείο που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί για δύο (2) συνεχείς αγωνιστικές περιόδους στο Πρωτάθλημα,με τη θέλησή του και όχι λόγω ανωτέρας βίας, διαγράφεται με απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΣΑ. Μετά την τελεσιδικία της απόφασης αυτής, η Ε.Π.Ο. διαγράφει το Σωματείο αυτό από τα μητρώα της ( άρθρο 36 Κ.Α.Π.)

      ζ)  Ειδικότερα, πέραν από τις προβλεπόμενες κυρώσεις από τον Κ.Α.Π. για τις περιπτώσεις που οι ομάδες  δεν κατέρχονται αδικαιολόγητα να αγωνιστούν στους προβλεπόμενους αγώνες πρωταθλήματος, για κάθε μη συμμετοχή τους σε αγώνα, ορίζεται πρόστιμο από (200) διακόσια έως (400) τετρακόσια  €υρώ κατά την κρίση της Ε.Ε. της  Ε.Π.Σ.Α.    

η) Πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων τα Σωματεία πρέπει α) να στείλουν στην ΕΠΣΑ τη σύνθεση του Δ.Σ  τους και   β) να έχουν εξοφλήσει τυχόν οφειλές τους προς την ΕΠΣΑ  και  Ε.Π.Ο.

 θ) Πρόσληψη Προπονητή : Στα Σωματεία της Α΄ και Β΄ Κατηγορίας  δεν είναι υποχρεωτική  η πρόσληψη   προπονητή με δίπλωμα UEFA.

 

 

 

ΑΡΘΡΟ   2 -     ΕΝΝΟΙΑ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ.Α ως διοργανώτριας και των Ομάδων που μετέχουν στα Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματά της.

Με την αποδοχή της Προκήρυξης συντελείται η παραπάνω σύμβαση (άρθρο 7 παρ.2 του Κ.Α.Π.). Η αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη έχει σαν συνέπεια τις κυρώσεις της παρ. 3 του άρθρου 7 του Κ.Α.Π.

  

 

 

         

ΑΡΘΡΟ  3 -    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ και ΛΗΞΗΣ των ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

       α) Η έναρξη των αγώνων των πρωταθλημάτων θα  ορισθούν αφού δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδεςκαι μετά την κλήρωση των αγώνων.

       β)  Η λήξη των Πρωταθλημάτων  και του Παιδικού Πρωταθλήματος ορίζεται η 15η-6-2017  εκτός εάν υπάρξουν λόγοι για παράταση, δύναται με απόφαση της Ε.Π.Ο. να λήξουν στις 5.7.2017.                                                                                                                                                       

 

        

ΑΡΘΡΟ  4 -    ΔΗΛΩΣΗ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ (δικαίωμα ) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει μία ομάδα στο Πρωτάθλημα της Α΄  και της Β΄  Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας έχει την υποχρέωση να υποβάλει  στην Ε.Π.Σ.Α.  , δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που στέλνεται στις ομάδες με φροντίδα της Ε.Π.Σ.Α. και πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το σχετικό παράβολο που ορίζεται σε εκατόν τριάντα  (130) ευρώ για τα Σωματεία της Α΄ κατηγορίας και εκατό (100) ευρώ για τα Σωματεία της Β΄  κατηγορίας.                                 

        

Με την παραπάνω Δήλωση συμμετοχής τα Σωματεία αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις το Καταστατικό της  Ε.Π.Σ.Α., τις διατάξεις του Κ.Α.Π., τους όρους της Προκήρυξης και τις διατάξεις των Κανονισμών της  Ε.Π.Ο., διαφορετικά αποκλείονται του Πρωταθλήματος , με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Α.

Ειδικά τα Σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας , υποχρεούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο οικείο ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της Ένωσης, σύμφωνα με την 44/2003 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΑ και την υπ’ αριθμόν  28  / 2007 απόφαση του Δ.Σ.

Σωματείο της Α΄ Κατηγορίας που δεν θα δηλώσει Συμμετοχή στο Παιδικό Πρωτάθλημα, δεν δικαιούται  να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας και υποβιβάζεται στη Β΄Κατηγορία. 

Επίσης θα δηλώσουν την αγωνιστική τους έδρα που θα είναι το ιδιόκτητο ή ιδιόχρηστο Γήπεδό τους ή το το γήπεδο που ανήκει στο Δήμο ή και σε άλλο σωματείο.

Τα σωματεία που δεν διαθέτουν ιδιόκτητο ή  ιδιόχρηστο Γήπεδο, πρέπει να συνοδεύουν τη Δήλωση συμμετοχής τους, με έγγραφη βεβαίωση του Σωματείου ή της Αρχής που θα τους παραχωρεί το Γήπεδο στο οποίο και θα αγωνίζονται, διαφορετικά είναι υ π ο χ ρ ε ω μ έ ν α να δεχθούν να αγωνίζονται στα γήπεδα που θα ορίσει η Ένωση.                   Σωματείο ή Αρχή που διαθέτει ιδιόκτητο ή ιδιόχρηστο  Γήπεδο, πρέπει να μη χορηγεί τέτοιες βεβαιώσεις για την παραχώρηση του Γηπέδου του σε περισσότερα από (2) δύο Σωματεία.

 Εάν για το ίδιο γήπεδο έχουν χορηγηθεί βεβαιώσεις παραχωρήσεώς του σε περισσότερα από (2) Σωματεία η Ένωση θα δέχεται τις βεβαιώσεις αυτές κατά προτεραιότητα με βάση την ημερομηνία έκδοσής τους. Πάντως η Ένωση κατά την ελεύθερη κρίση της, για τα σωματεία που δεν έχουν Γήπεδα, δύναται να ορίζει άλλα γήπεδα από εκείνα που δηλώνουν τα σωματεία, εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω περιπτώσεις ( 8 Κ.Α.Π.)

Για το Σωματείο, που δεν θα δηλώσει συμμετοχή  και για την αναπλήρωση του στο πρωτάθλημα, θα Ισχύσει το άρθρο 4 του Κ.Α.Π.   

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ  5 -   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ- ΔΙΑΡΚΕΙΑ- ΗΜΕΡΑ και ΩΡΑ  ΤΕΛΕΣΗΣ των ΑΓΩΝΩΝ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί μετά τη δημόσια κλήρωση, η ημερομηνία της θα σας γνωστοποιηθεί.Η διάρκεια των αγώνων ορίζεται σε 90΄ λεπτά της ώρας σε δύο ημίχρονα των 45΄ λεπτών το καθένα. Οι αγώνες θα διεξάγονται ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις όμως επιτρέπεται να  διεξάγονται  και απόγευμα άλλων ημερών, για ειδικούς λόγους και ύστερα  από απόφαση της ΕΠΣΑ.

Η ώρα έναρξης των αγώνων είναι εκείνη που θα ορίσει τελικά ή διοργανώτρια με το πρόγραμμά της, για την τήρηση της οποίας μόνος υπεύθυνος και αρμόδιος είναι ο Διαιτητής.    

 

Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων ορίζονται διπλοί, σε δύο γύρους, ο πρώτος αγώνας στο γήπεδο της μίας ομάδας, όπως θα προκύψει από την κλήρωση και ο δεύτερος αγώνας αντίστροφα στο γήπεδο της άλλης ομάδας, εκτός από της περιπτώσεις τιμωρίας γηπέδου και του αγώνα κατάταξης που θα ορίζεται ουδέτερο γήπεδο, με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Α. Τα γηπεδούχα Σωματεία ( με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα Κοινοτικά και Δημοτικά Γήπεδα, τα οποία θα χρησιμοποιούν, έτσι ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες. 

  

 

 

                      ΑΡΘΡΟ  6 -   Η ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ:   

1.Να εξασφαλίσει άδεια τέλεσης των αγώνων Κυπέλλου και Πρωταθλήματος μέσω του συνημμένου έντυπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου..      

      2. Έχει την υποχρέωση να υπάρχουν στη διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα Πρώτων Βοηθειών  (φορείο, φαρμακευτικό υλικό κ.λ.π.) και να μεριμνούν έγγραφα, απευθυνόμενοι στον αρμόδιο φορέα, για  την παρουσία Γιατρού κατά την τέλεση των αγώνων.

3. Είναι υπεύθυνη για την προσκόμιση στον διαιτητή ικανού αριθμού μπαλών για τη διεξαγωγή του αγώνα.

 

          Υποχρεώσεις των διαγωνιζομένων ομάδων ( άρθρο 16 Κ.Α.Π .)

1. Να προσέρχονται στο γήπεδο του αγώνα έγκαιρα πριν από την καθορισμένη έναρξή του, ανεξάρτητα από τις τυχόν δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, ώστε να είναι έτοιμες να αγωνιστούν πέντε τουλάχιστον  λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα.

2. Να είναι εφοδιασμένες με το κατάλληλο φαρμακευτικό υλικό, για την χρησιμοποίησή του από τους ποδ/στές.     

                

 

                                                             

                         ΑΡΘΡΟ  7 -         ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ  ΑΓΩΝΩΝ  - ΕΞΟΔΟΛΟΓΙΟ  ΑΓΩΝΑ

    1.Οι Διαιτητές όλων των  αγώνων των Πρωταθλημάτων, θα ορίζονται από το κατά περίπτωση Αρμόδιο Όργανο  της Ένωσης όπως ειδικότερα προβλέπουν οι διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας (σε συνδυασμό του άρθρου 12 του Κ.Α.Π.) όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα.

    2. Στην περίπτωση, που δεν προσέλθουν στον αγωνιστικό χώρο οι ορισθέντες Διαιτητές και οι δύο βοηθοί τους, ασθενήσουν ή τραυματιστούν εφαρμόζονται οι διαδικασίες του άρθρου 12 του Κ.Α.Π. 

    3. Στα ερασιτεχνικά τοπικά Πρωταθλήματα εάν το γηπεδούχο Σωματείο δεν εξοφλήσει πριν την έναρξη του του αγώνα το εξοδολόγιο , ο Διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας. Μέχρι την εξόφληση της ως άνω δαπάνης στην διοργανώτρια, δεν ορίζονται αγώνες της ομάδας αυτής και κατακυρώνονται δε υπέρ της αντιπάλου ομάδας ( άρθρο 12 παραγρ. 15 του Κ.Α.Π.).

 

                       

 

                          ΑΡΘΡΟ  8 -      ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ  ΑΓΩΝΑ

    Σε κάθε αγώνα Πρωταθλήματος η Ένωση θα ορίζει Παρατηρητή –Εκπρόσωπό της. Αν, για  οποιοδήποτε λόγο απουσιάσει ο ορισθείς Παρατηρητής από την διοργανώτρια, εφαρμόζονται τα του άρθρου 13 του Κ.Α.Π. Τα καθήκοντα του Παρατηρητή περιγράφονται στο άρθρο 13 του Κ.Α.Π.                                                                           

 

 

                                       ΑΡΘΡΟ  9 -   ΤΗΡΗΣΗ  ΤΑΞΗΣ

 Τα γηπεδούχα Σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής  πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα  για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών των μελών και των οπαδών τους. Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που δυσφημούν το άθλημα  ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό, τους επιβάλλονται, με απόφαση της ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΕΠΣΑ, οι προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. ή από άλλους Κανονισμούς ή αποφάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Α., κυρώσεις.          

                                             

 

                                           

ΑΡΘΡΟ  10  -   ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ και ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΥΓΕΙΑΣ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ  ( άρθρο 18 του Κ.Α.Π.)

1.  Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο Διαιτητή :

    α) Τα Δελτία ατομικών στοιχείων  των ποδοσφαιριστών.  

    β)  Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών θεωρημένη από Γιατρό, πού ισχύει για ένα έτος από την  ημερομηνία θεώρησης του Γιατρού.

    γ)  Ταυτότητα του Προπονητή και  το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή πού ισχύει για ένα έτος (εφόσον υπάρχει Προπονητής με πιστοποίηση ).

    δ)  Αστυνομική Ταυτότητα του Εκπροσώπου της ομάδας.

  2.   Στην Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και το Σωματείο που ανήκουν, θα φέρει ιατρική θεώρηση, στην οποία θα αναγράφεται ότι οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα ποδοσφαιριστές είναι απολύτως υγιείς και ικανοί να αγωνίζονται σε αγώνες της ομάδας τους.

  3.  Η ως άνω ιατρική θεώρηση, πραγματοποιείται μόνο από Αθλητίατρο ή ορθοπεδικό ή Παθολόγο ή Καρδιολόγο ή Αγροτικό Ιατρό ή Γενικής Ιατρικής, πρέπει δε να παρέχεται υποχρεωτικά ανά έτος για   κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Η με οποιαδήποτε άλλο τρόπο  απόδειξη της υγείας του ποδοσφαιριστή είναι απαράδεκτη. Η προσκόμισή της στην Ε.Π.Σ. θα γίνεται υποχρεωτικά πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου.

 

  4.  Αντίγραφο του πίνακα υγείας κατατίθεται υποχρεωτικά και εντός 24ώρου από της ιατρικής θεωρήσεώς του στην Ε.Π.Σ.Α., αποτελεί δε το αδιαμφισβήτητα επίσημο έγγραφο σε περίπτωση ενστάσεων  και προσφυγών.Η κατάθεση στην Διοργανώτρια, της κατάστασης υγείας των ποδοσφαιριστών εφόσον έχει συντελεστεί πέραν της 24ώρου προθεσμίας δεν επιφέρει ακυρότητα ή κύρωση, με την βασική πάντοτε προϋπόθεση ότι η κατάθεση αυτή έχει πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε πριν από την τέλεση του αγώνα. 

 

5.   Ο Διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φύλλου Αγώνα τις τυχόν ελλείψεις  των πιο  πάνω δικαιολογητικών.

 

6.  Ο έλεγχος γίνεται από το Διαιτητή και τους αρχηγούς των διαγωνιζομένων ομάδων υποχρεωτικά πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την εκ μέρους του Διαιτητή συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνα. Ο Διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φύλλου Αγώνα οι δε αρχηγοί των ομάδων μπορούν να ζητήσουν σε αυτό το διάστημα για  να τα ελέγξουν μόνο για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας.                                                                   

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή, σε οποιοδήποτε αγώνα του Πρωταθλήματος, χωρίς τα δικαιολογητικά των εδαφίων α΄ και β΄ της παρ.1 του παρόντος, ο δε Διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν παρά ταύτα ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική , η υπαίτια δε ομάδα σε περίπτωση παραδοχής ενστάσεως ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις, ενώ δε ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρείς (3) τουλάχιστον μήνες.

 

7. Το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή  εκδίδεται κατ΄ έτος από την Ε.Π.Σ.Α. 

 

8. Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι τριών (3) ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα και ανεξάρτητα από τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται, απαγορευμένης της επανασυμμετοχής  οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή που αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του αγώνα.

 

9. Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή ο οποίος αποβλήθηκε από το Διαιτητή.Παράβαση των περιπτώσεων α΄ και β΄ της παρούσης παραγράφου συνιστά λόγο αντικανονικής συμμετοχής, εξεταζόμενης κατόπιν ενστάσεως                                                                                                                                       

10. Απαγορεύεται επίσης η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και η παρουσία στον πάγκο των αναπληρωματικών, του προπονητή και  του Εκπροσώπου της ομάδας που δεν παρέδωσαν την Ταυτότητά τους. Σε παράβαση των ως άνω ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρείς (3) τουλάχιστον μήνες.

 

 

 

ΑΡΘΡΟ  11 - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ   ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ  (σε όλες τις κατηγορίες  )

1)      Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  

α)   Κατά την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017,  θα αγωνίζονται   υποχρεωτικά και  σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δύο (2) ποδοσφαιριστές με ημερομηνία γέννησης  την 1/1/1996 και μεταγενέστερα.( παραγρ. 8 άρθρου 19 τού  ΚΑΠ).   

β)  Δύναται να αγωνίζεται κατά την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017, μόνο ένας (1) ποδοσφαιριστής  γεννημένος το  έτος 1977 και όχι  πριν από αυτό. 

 

2)Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    α)  Κατά την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017, θα αγωνίζεται   υποχρεωτικά και  σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ένας (1) ποδοσφαιριστής με ημερομηνία γέννησης την 1/1/1996 και μεταγενέστερα.

β)  Δύναται να αγωνίζονται κατά την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017, δύο (2) ποδοσφαιριστές  γεννημένοι το  έτος 1977 και  πριν.

Σε περίπτωση αποβολής  των ποδοσφαιριστών  των παραπάνω περιπτώσεων ( 1α και 2α ) ο αγώνας μπορεί να  συνεχίζεται και χωρίς αυτούς.                                                                 

Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους.                                                                                                            

Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω υποχρέωσης (1α & 2α) των σωματείων,  ο Διαιτητής είναι υποχρεωμένος να μην τελέσει αυτόν, και για την υπαίτια ή τις υπαίτιες  ομάδες, θα επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται  από άρθρο 21 παραγρ, 2- α του Κ.Α.Π. δηλαδή για την υπαίτια ομάδα, αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή έως τρείς (3.000) €υρώ αν ο αγώνας δεν αρχίσει. 

 

Εάν η ίδια παράβαση πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή, στην υπαίτια δε ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής επιβάλλεται μετά από ένσταση, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή έως τρείς (3.000) €υρώ (άρθρο 23 παρ. 11 του ΚΑΠ).

Σε περίπτωση δε που  ο Διαιτητής επιτρέψει την τέλεση του αγώνα, χωρίς τη συμμετοχή των δύο (2) παραπάνω ποδοσφαιριστών, τιμωρείται  με ποινή αποκλεισμού τριών (3) μηνών.

 

1.Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν  δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές ομάδες.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές εθνικές ομάδες ( άρθρο 19 παραγρ. 3 εδάφιο  γ΄  του  Κ.Α.Π.)

Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, πρέπει να καλύπτει την συμμετοχή τους στους αγώνες, άλλως η συμμετοχή είναι αντικανονική.

Ειδικές περιπτώσεις απαγόρευσης συμμετοχής ποδοσφαιριστών σε αγώνες ( άρθρο 19 ΚΑ.Π.)

 

1.  Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός εικοσιτετραώρου σε  δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Ο υπολογισμός του εικοσιτετραώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρούται  πριν από την έναρξη του δεύτερου αγώνα. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του ΚΑΠ , ύστερα από απόφαση της  Ε.Π.Σ.Α.     

2.  Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Ο διαιτητής υποχρεούται να μην επιτρέψει την συμμετοχή του, εάν όμως παρά ταύτα ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα, πέραν της αντικανονικής συμμετοχής του, ο Διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο όργανο με ποινή απαγόρευσης διαιτησίας αγώνων για τρείς (3) τουλάχιστον μήνες.

 

Για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών, ως χρονολογία γέννησής τους θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους. Οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συμπληρώνουν το ως άνω όριο ηλικίας μετά την 1η Ιανουαρίου, δύνανται να συμμετέχουν σε αγώνες Κυπέλλου και Πρωταθλήματος του σωματείου στο οποίο ανήκουν μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος, που διεξάγεται την συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περίοδο.                                                                                   

 

 

 

ΑΡΘΡΟ  12 -   ΣΤΟΛΕΣ  ΟΜΑΔΩΝ  - ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ

1.Τα χρώματα, τα εμβλήματα  η τυχόν διαφήμιση στις στολές των ομάδων και η αρίθμηση στη φανέλα των ποδ/στών υποχρεωτικά είναι από ένα (1) έως δεκαοκτώ (18) άρθρο 14 Κ.Α.Π.  

   

2.Η  άδεια για τη διαφήμιση των στολών των ομάδων για τα τοπικά πρωταθλήματα δίδεται από την ΕΠΣ.                                                                                                                                                                                             

ΑΡΘΡΟ  13 -    ΑΔΥΝΑΜΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ  σε ΑΓΩΝΑ 

Τα σχετικά με την αδυναμία Σωματείου να πάρει μέρος σε αγώνα Πρωταθλήματος και τις κυρώσεις που θα υποστεί, περιγράφονται στο άρθρο 17 του Κ.Α.Π.

 

ΑΡΘΡΟ 14 -   ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ ή ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ – ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ

Η μη τέλεση ή η διακοπή ενός αγώνα καθώς και η επανάληψη ενός αγώνα και οι τιμωρίες για παραβάσεις της υπαίτιας ομάδας περιγράφονται στο άρθρο 21 του Κ.Α.Π.                          

 

ΑΡΘΡΟ  15  -    ΥΠΟΒΟΛΗ  Ε Ν Σ ΤΑ Σ Ε ΩΝ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, αποκλειστικά για τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 23 του Κ.Α.Π. και με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπεται από τα άρθρα 23 και 24 του Κ.Α.Π.  Το παράβολο της κάθε ένστασης ορίσθηκε  στα  διακόσια  (200 ) ευρώ ( αποφ.4/2005 Δ.Σ. ΕΠΣΑ)

 

 

ΑΡΘΡΟ  16 -   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ  ΟΡΟΙ

Η  οικονομική οργάνωση, επιστασία και διαχείριση των αγώνων θα γίνει σύμφωνα με το άρθ. 26 του ΚΑΠ.

 

 

 

ΑΡΘΡΟ   17 -     ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ  ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ   και  ΚΥΡΩΣΕΙΣ

  Ο Πειθαρχικός έλεγχος των Σωματείων και παραγόντων  βάσει των άρθρων του Κ.Α.Π . ασκείται :   

1.Σε πρώτο βαθμό από την ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ της  Ε.Π.Σ.Α.

2.Σε δεύτερο και τελευταίο βαθμό από την Δικαστική ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ της Ε.Π.Ο.

 

 

 

ΑΡΘΡΟ  18 -    ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Οι ποινές των ποδοσφαιριστών (όταν αποβάλλονται για τις παραβάσεις που διαπράττουν ως άρθρα 7,8,9, του Πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ ,επιβάλλονται βάσει του άρθρου 10 του Πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ.  Εκτός της ποινής αποκλεισμού με αγωνιστικές ημέρες επιβάλλεται και χρηματική ποινή (10) δέκα Ευρώ για ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας. Σε περίπτωση επιβολής μεγαλύτερης ποινής αποκλεισμού, το ποσό αυτό των (10) δέκα Ευρώ πολλαπλασιάζεται με πολλαπλασιαστή τον αριθμό των ημερών αποκλεισμού ως παράγραφο  2- ε του άρθρου 10 του Πειθαρχικού κώδικα της Ε.Π.Ο. ΕΚΤΙΣΗ  ΠΟΙΝΩΝ (άρθρο 29 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. )

1. Η καταβολή της χρηματικής ποινής γίνεται μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την έκδοση της απόφασης , η οποία πρέπει να κοινοποιηθεί εγγράφως στο σωματείο από την ΕΠΣΑ.

2. Αν η καταβολή της χρηματικής ποινής  που επιβλήθηκε σύμφωνα με  τις διατάξεις των άρθρων του παρόντος κανονισμού, δεν γίνει μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την τελεσιδικία της απόφασης στην  διοργανώτρια  κάθε αγώνας της ομάδας που οφείλει δεν ορίζεται και κατακυρούται υπέρ της αντιπάλου ομάδας.    

Ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ και αγωνιστεί σε αγώνα  στο Πρωτάθλημα Α΄, ή  Β΄  Κατηγορίας και τιμωρηθεί με αγωνιστικές ημέρες, θα τις εκτίσει μόνο σε αυτά τα Πρωταθλήματα. 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ  19  -  Ποινές σε βάρος ομάδων  για επεισόδια  κατά τους αγώνες

1.Τα αδικήματα και οι αντίστοιχες ποινές περιγράφονται στο άρθρο  15  του Πειθαρχικού κώδικα ΕΠΟ.

2.Στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Α΄, Β΄, Γ΄ κατηγορίας και τα πρωταθλήματα υποδομών :                                                                       

     α) επιβάλλεται κατά περίπτωση χρηματική ποινή από πενήντα (50) έως και χίλια (1000) € το ανώτατο.                             β) Ποινή αποκλεισμού της έδρας με αγωνιστικές ημέρες.

  γ) το οριζόμενο ουδέτερο γήπεδο ευρίσκεται στα γεωγραφικά όρια της οικείας Ένωσης.                                                        

     δ) σε περίπτωση δημιουργίας επεισοδίων μεγάλης έκτασης και ιδιαιτέρας σοβαρότητας, δύναται η διοργανώτρια να επιβάλλει ποινή αποκλεισμού ομάδας από τους αγώνες μέχρι έναν (1) χρόνο.

     ε) Στα τοπικά πρωταθλήματα σε περίπτωση επεισοδίων, δύναται η διοργανώτρια να επιβάλλει στην υπαίτια ομάδα ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα της όταν είναι γηπεδούχος από μία έως τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, ανάλογα με την έκταση και τη σοβαρότητα των επεισοδίων. Οι παραπάνω ποινές διπλασιάζονται σε υποτροπή της ομάδας.

 

 

 

ΑΡΘΡΟ  20 -   ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ (αγωνιστικού χώρου)

 Ο αξιωματούχος ομάδας με δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο πού διαπράττει τα αδικήματα πού αναφέρονται στις περιπτώσεις α, β, γ, δ, ε, στ, ζ, η, της παρ. 1 του άρθρου 10 του  Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. τιμωρείται με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από δύο (2) έως έξι (6) μήνες.                               

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ  21 -    ΚΑΚΗ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΟΜΑΔΩΝ ( άρθρο 16 Π.Κ .)

Κακή συμπεριφορά ομάδας στα τοπικά πρωταθλήματα υπάρχει όταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αποβάλλονται τρείς (3) ποδοσφαιριστές, οπότε και επιβάλλεται αυτοδίκαια χρηματική ποινή (50)   πενήντα ευρώ.   

 

 

                                                     ΑΡΘΡΟ  22  -  ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Η  ρατσιστική συμπεριφορά από οποιονδήποτε κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καθώς και η επιβολή ποινών σε αγωνιστικές ημέρες και χρηματικών προστίμων περιγράφονται στο άρθρο 23 του Π.Κ .                                                                                                                                                                  

 

 

ΑΡΘΡΟ  23 -     ΕΠΙΛΥΣΗ  ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ  ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια Αθλητικά όργανα, σύμφωνα με το άρθρο 35 του  ΚΑΠ.

 

 

 

ΑΡΘΡΟ  24 – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ -  ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ   Ομάδων

            Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή δώδεκα (12) σωματείων, αριθμός ομάδων που αποτελεί το ελάχιστο απαιτούμενο κατώτατο όριο για τη διεξαγωγή της Α΄ κατηγορίας.

    Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα γίνει όπως προβλέπεται από το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.

 

Προβιβάζεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία η ομάδα που ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια. 

Υποβιβάζονται στη Β΄ κατηγορία οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. 

 

 

Ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται  είναι ανεξάρτητος της ανόδου ή μη του Πρωταθλητή μας στη Γ΄ Εθνική ή του υποβιβασμού ομάδων μας από  τη Γ΄ Εθνική κατηγορία. 

 

 Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 

Το Πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας για την περίοδο 2016-2017 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 13 σωματείων χωρισμένων σε δύο (2) ομίλους, με τον Α  όμιλο να έχει επτά (7)ομάδες και το Β΄ όμιλο να έχει έξι (6) ομάδες. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις.

     Κατά την Α΄  φάση οι ομάδες αγωνίζονται στους ομίλους που έχουν οριστεί και κατατάσσονται βαθμολογικά βάσει των αποτελεσμάτων τους, όπως αυτό προβλέπεται από το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.

 

Στη Β΄ φάση που ακολουθεί προκρίνονται οι τρεις (3) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, που σχηματίζουν έναν όμιλο των έξι (6) ομάδων και μετά από δημόσια κλήρωση διεξάγουν ένα καινούργιο πρωτάθλημα απ’ όπου θα ανακηρυχθεί και ο Πρωταθλητής. 

Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος  αυτού, της Α΄ και Β΄ φάσης,  ορίζονται διπλοί, σε δύο γύρους, ο πρώτος αγώνας στο γήπεδο   της μιας ομάδας, όπως θα προκύψει από την δημόσια κλήρωση και ο δεύτερος  αγώνας αντίστροφα στο γήπεδο της άλλης ομάδας, εκτός από τις περιπτώσεις τιμωρίας γηπέδου και του αγώνα κατάταξης (αν χρειαστεί) που θα ορίζεται ουδέτερο γήπεδο με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α., 

 

 Σε ισοβαθμία ομάδων μετά τους αγώνες της Β΄ φάσης  που προέρχονται από διαφορετικό όμιλο η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα γίνει όπως προβλέπεται από το άρθρο 20 του Κ.Α.Π., δηλαδή  λαμβάνονται υπ’ όψιν τα αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν. Στην περίπτωση που ισοβαθμούν και στα αποτελέσματα, λαμβάνονται υπ’  όψιν και τα σκορ στους  μεταξύ τους αγώνες, χωρίς πλεονέκτημα στα εκτός έδρας γκολ.

 

 Αν παρ’ όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις υπάρχει πάλι ισοβαθμία, θα δίνεται αγώνας κατάταξηςμεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου  αποτελέσματος θα  ακολουθεί ό,τι αναφέρει ο Κ.Α.Π

 

Σε περίπτωση που μετά τους αγώνες  της Β΄ φάσης υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία μεταξύ δύο (2) ή περισσότερων ομάδων, εφόσον οι ομάδες που ισοβαθμούν προέρχονται από τον ίδιο όμιλο και αφού εφαρμοστούν τα προηγούμενα κριτήρια του άρθρου 20 του ΚΑΠ, υπερισχύει η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογική θέση στη  διάρκεια του Πρωταθλήματος της Α΄ φάσης. Αν παρ’ όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις υπάρχει πάλι ισοβαθμία, θα δίνεται αγώνας κατάταξης μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου  αποτελέσματος θα ακολουθεί ό,τι αναφέρει ο Κ.Α.Π.                                    

 Προβιβάζονται στην Α΄ κατηγορία το ελάχιστο δύο (2) ομάδες και το ανώτερο τρεις (3) ομάδες.

Αναλυτικά: (3 ομάδες) 

•  Εφόσον, όπως προβλέπεται, υποβιβαστούν δύο (2) ομάδες από την Α΄ κατηγορία και ο Πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και δεν υποβιβαστεί καμία από τις συμμετέχουσες ομάδες μας στη Γ΄ Εθνική, τότε επειδή οι ομάδες που απομένουν στην Α΄ κατηγορία είναι έντεκα (11) στον αριθμό, (λιγότερες από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των δώδεκα(12) ομάδων στην Α΄)  θα προβιβαστούν από τη Β΄ κατηγορία οι τρείς (3) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας

(2 ομάδες)  •  Σε κάθε άλλη περίπτωση προβιβάζονται μόνο οι δύο (2) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της  Β΄ φάσης του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας.                      

 Η ομάδα που θα παρουσιάσει στην τελική κατάταξη αρνητική βαθμολογία, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου με την αρνητική αυτή βαθμολογία.           

        

                                       

 

ΑΡΘΡΟ  25 -   ΕΠΑΘΛΑ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  

Στην Πρωταθλήτρια ομάδα της κάθε κατηγορίας, μετά την επικύρωση του οριστικού πίνακα κατάταξης απονέμεται, σύμφωνα με το άρθρο 25 του ΚΑΠ από την Ε.Ε. της Ένωσης, Κύπελλο και  μετάλλια στους ποδοσφαιριστές της. 

 

                                                                                                               

                                            ΑΡΘΡΟ 26 -     ΤΕΛΙΚΕΣ    ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

α) Η διεξαγωγή των τοπικών Πρωταθλημάτων της Ένωσης, διέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, των Κανονισμών Παιδιάς, των αποφάσεων της FIFA, όπως ισχύουν σήμερα και με τις μετέπειτα τροποποιήσεις αυτών, και φυσικά  και υπό όρους της παρούσας προκήρυξης.

β) Τα μετέχοντα  Σωματεία στα τοπικά  Πρωταθλήματα της Ένωσης, υποχρεούνται, σύμφωνα με το  άρθρο 31 – παραγρ. 6 του ΚΑΠ να διαθέτουν στην Ένωση, όταν ζητηθεί, ποδοσφαιριστές τους,για τη συγκρότηση των Μικτών Ομάδων της Ένωσης.                                                                                                    

Τα αρνούμενα Σωματεία να διαθέσουν τους εν λόγω Ποδοσφαιριστές θα τιμωρούνται, με αποκλεισμό τριών (3)  αγωνιστικών ημερών, από οποιοδήποτε επίσημο αγώνα, διπλασιαζόμενης της ποινής αυτής,  σε  περίπτωση υποτροπής, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο.

γ)  Τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα βάσει της Προκήρυξης και με τη Δήλωση συμμετοχής των ομάδων παραχωρούνται στη διοργανώτρια  Ε.Π.Σ.Α. 

δ)  Κάθε τι , που δεν προβλέπεται, τυχόν , από τις παραπάνω διατάξεις της παρούσης προκήρυξης ή θα  έχει ανάγκη ερμηνείας, θα διευθετείται με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης προς την οποία υποχρεούνται να συμμορφώνονται όλα τα Σωματεία, που λαμβάνουν μέρος στο Πρωτάθλημα.

ε)  Η  Ε.Π.Σ.Α. έχει το δικαίωμα μετά από απόφαση της Ε.Ε. της να ορίσει χορηγό ή χορηγούς στα Πρωταθλήματα της εάν οι όροι της χορηγίας είναι προς όφελος και συμφέρον των Σωματείων της και στοχεύουν στην αναβάθμιση αυτών.  

δ)  Από την περίοδο 2012 – 2013 τα Σωματεία της Α ΄ Κατηγορίας  αγωνίζονται υποχρεωτικά σε γήπεδα με χόρτο φυσικό ή πλαστικό.  

         

 Η παρούσα Προκήρυξη, που αποτελείται από 26 άρθρα και 8 σελίδες, έχει θέση Σύμβασης, μεταξύ της ΕΠ.Σ. Αρκαδίας ως διοργανώτριας αρχής και των Σωματείων που δηλώνουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της  κατηγορίας που ανήκουν.

 

 

 

 

                                                             Τ ρ ί π ο λ η     23.8.2016

 

                 

                                                                       Για την  Ε.Ε.

           

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   

      ΝΙΚ. ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ                                                                         Γ. ΚΟΥΡΟΥΣΙΑΣ  

 

           

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ A' ΤΟΠΙΚΟ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 22 21 1 0 64
2 ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ 22 15 3 4 48
3 ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥ 22 15 1 6 46
4 ΛΕΩΝΙΔΙΟ 22 13 4 5 43
5 ΤΕΓΕΑ 22 10 4 8 34
6 ΗΡΑΚΛΗΣ 22 9 4 9 31
7 ΑΕΚ 22 8 6 8 30
8 ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ 22 9 2 11 29
9 ΑΧΙΛΛΕΑΣ 22 5 5 12 20
10 ΒΡΑΣΙΕΣ 22 4 5 13 17
11 ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ 22 5 1 16 16
12 ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 22 0 0 22 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β' ΤΟΠΙΚΟ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΕΤΟΣ ΔΑΡΑ 17 16 0 1 48
2 ΑΠΟΛΛΩΝ 17 16 0 1 48
3 ΑΟ ΝΕΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 16 11 1 4 34
4 ΑΡΗΣ 16 10 0 6 30
5 ΛΕΩΝΙΔΙΟ 16 7 2 7 23
6 ΝΕΣΤΑΝΗ 17 6 2 9 20
7 ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ 16 5 2 9 17
8 ΕΛΠΙΔΑ 17 3 2 12 11
9 ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ 16 2 1 13 7
10 AEK 16 1 0 15 3

Ροη Ειδησεων