ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας! (PHOTOS)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (27/7) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Τρίπολης, η προγραμματισμένη Τακτική Γενική Συνέλευση των ποδοσφαιρικών σωματείων της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Το a-s έδωσε το παρόν στην δίωρη Γενική Συνέλευση και σας μεταφέρει όλα όσα συζητήθηκαν:

-Aρχικά στην Γενική Συνέλευση έδωσαν το παρόν 18 εκπρόσωποι σωματείων και διαπστώθηκε απαρτία, προκειμένου να ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας.

-Στην συνέχεια εκλέγησαν τρεις γραμματείς τυπικά. Ορίστηκαν οι εκπρόσωποι από τις ομάδες Ορχομενός Λεβιδίου, Πανιώνιος  Μεγαλόπολης και Παναρκαδικός.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Νίκος Προύντζος πήρε τον λόγο και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, χαρακτήρισε την περασμένη χρονιά με πολλά προβλήματα, (οικονομικά και λειτουργικά).  "Πάντα προσπαθούσαμε να εξυπηρετήσουμε τα σωματεία στα προβλήματα τους. Περάσαμε κάποιες προκηρύξεις. Υπάρχουν αλλαγές. Θα βοηθηθείτε από την συμμετοχή νέων παικτών", ανέφερε αρχικά και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο περσινό πρόβλημα του Πανθυρεατικού με την παρουσία ποδοσφαιριστή στους αγώνες μπαράζ. "Είναι αναρτημενα στο site της ΕΠΟ και της ΕΠΣ. Είσαστε υποχρεωμενοι να τα κοιτάτε. Θα βρίσκεστε σε αδιέξοδο, χωρίς να υπάρχει λόγος. Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα οικονομικά, ειδικά με τα γεγονότα που γίνονται τελευταία και με τις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς το τοπικό ποδόσφαιρο. Απεύθυνονται σε όλα τα σωματεία. Ξέρουμε τον κόπο σας. Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ο περιορισμός της οικοινομικής ενίσχυσης ισχύει και στην ΕΠΣΑ. Η συμμετοχή είναι η ελαχιστη που μπορουμε να βάλουμε. Είναι τα ελάχιστα εξοδα διαιτησίας που μπορουμε να βάλουμε στους διαιτητές".

Στην συνέχεια ο κ. Προύντζος αναφέρθηκε στα πρωταθλήματα, αναφέροντας: "Υπάρχουν δύο κατηγορίες η Α' και η Β'. Δεν επαρκούν ομάδες για τρίτη κατηγορία. Τα προβλήματα είναι αρκετά. Στην Β' Κατηγορία είναι 10 ομάδες.  Σκεφτείτε τα έξοδα. Δεν μπορεί να υπάρχει Γ'  κατηγορία.  Είναι πιο λίγα τα έξοδα".


Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας, αναφέρθηκε στις οφειλές ομάδων, είτε σε έξοδα απο πειθαρχικές ποινές (οφείλονται στην ΕΠΣΑ και στην ΕΠΟ). Πρέπει να πληρωθούν.Υπάρχει ανισότητα μεταξυ σωματείων. Ευτυχώς είναι λίγα τα σωματεία. Μέχρι να αρχίσουν τα πρωταθλήματα, θα πρέπει να εχουν τακτοποιθηθεί.

 



Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι εκπρόσωποι σωματείων και κατέθεσαν προτάσεις για διοικητικά θέματα:

 Τάσος Μίχος  (εκπρόσωπος Πανθυρεατικού):
 Άμεση συνεργασία συλλόγων και ΕΠΣ. Ζητάμε συγνωμη αν έχουν γίνει λάθη. Ο σύλλογος είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει. Στην ΕΠΣ μπορεί να γίνει λάθος. Δεν κοιτάω ποιος έκανε λάθος. Όταν κάνουμε λάθος, ζητάμε συγνώμη. Δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα ξανά με Πανθυρεατικό. Ζητάω δημόσια συγνωμη ως Πανθυρεατικός.
Το οικονομικό πάσχει. Έξοδα: Συμμετοχή στο πρωτάθλημα: Παιδικό, Πρωτάθλημα, Κύπελλο, τιμωρίες, συλλόγου. Διαιτησία, γιατρό αγώνα. Προπονητής, φροντιστής, καθαριότητα κλπ. Πρεπει να τα συζητήσουμε αν μπορουμε να έχουμε βοήθεια.
Έσοδα μελών ΔΣ, λαχνοί κλπ. Επιχορήγηση μέσω ΕΠΟ στα σωματεία. Δεν είναι σωστό, γιατί δεν είναι συλλογικό.

Καταλήγουμε πάλι στην επιχορήγηση. Αν δεν βοηθάμε, δεν γίνεται τίποτα. Δεν θα σε βοηθήσει κανένας. Δώσε πχ, δώσε απάντηση και θα πάρεις.  Τους παίκτες, τους βλέπω σαν παιδιά μου. "Πληρώνομαι" από το χαμόγελο του καθενός που μου λέει ευχαριστώ. Δεν μπορεί να γίνει 14-15 χρονών. Προαιρετικά να μην μπει το παιδί. Το πρωτάθλημα μας είναι άγριο.  Ή να διαλέξει μια ομάδα σε κάποια παιχνίδια. Υποχρεωτικά με 24 παιχνίδια είναι δύσκολα.  Δεν υπάρχουν υποδομές, αθλητικοί χώροι. Πως θα γίνει πρωτάθλημα με υποδομές; Ό,τι λέμε, να το δημοσιοποιούμε υπεύθυνα. Να το υπογράφουμε και να φέρουμε ευθύνη.

 



Μιχάλης Γκαύρος (εκπρόσωπος Ηρακλή Βερβένων):

Να τεθεί το θέμα: Να υπάρξουν τρεις κατηγορίες, να αναβαθμιστεί ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός στις ομάδες της Β'. Μικρή διαφορά μεταξύ Α' και Β'. Μια Κατηγορία εφάμιλλη της Α'.
Οι μισές ομάδες της Α' και οι περισσοτερες της Β' να κάνουν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα σε μια κατηγορία. Να μην επιλέγονται αγώνες. Ξέρω ότι κάποιες ομαδες, δεν κατεβαίνουν....Δεν έγιναν όλοι οι αγώνες της Β' πέρσι (ομάδες με πλήρεις παίκτες). Να μην υπάρχει όριο ηλικίας παικτών.  Να υπάρξει αναβάθμιση. Στην Β'  όλα τα ματς να γίνονται σε γήπεδο με χόρτο υποχρεωτικά.

Α' Τοπικό: Οι ομάδες να έχουν παιδική ομάδα (όχι στα χαρτιά) και να κατεβαίνουν κανονικά.

Παιδικό: Ομαδες με παίκτες ηλικιακά από 8-15 ετών. Να υπάρχει σταθερός συναγωνισμός και να γίνουν 2 κατηγορίες. Να δουν που θέλουν να συμμετέχουν.

Οικονομικά: Βαζουμε απο τσέπη μας και ξοδεύουμε. Η ΕΠΣ να τις βοηθησει οικονομικά. Να διεκδικήσουμε και εμείς χορηγίες από Λόττο, επιχορήγηση με μικρό ποσό (μεταφορικά, διαιτητές κλπ).  Αναβάθμιση στις 3 κατηγορίες (Α', Β' 1 Όμιλος και Γ-1 ή 2 όμιλοι). Ανταγωνισμός και διάθεση. Η προώθηση των 14χρονων και των 15χρονων, θυσιάζει τα παιδιά του 1998-1999.

 "Αν στο Α' δεν έχεις παιδικό, να κατέβεις στην Β'. Είναι de facto. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αν δεν είμαστε σοβαροί, σε 2-3 χρόνια δεν θα έχουμε ομάδα. Ή 2 ομάδες θα είναι τοπ ή θα φτιάξουμε πρωταθλημα. Στην Α' με 10-12 ομάδες, Στην Β' με 10 ομάδες και στην Γ' όποιος θέλει να κάνει την πλάκα του.

Η ΕΠΟ νομοθετεί. Εμείς γιατί να ακολουθούμε; Πρέπει να μας και επιχορηγεί. Από αυτες τις ομάδες, θα βγουν οι παίκτες. Δεν μπορούν να τα παίρνουν οι επαγγελματικές ομάδες.  Απολαμβάνω τα παιδιά γιατί παίζουν αθώα. Θα σταθώ στό οτι η ΕΠΟ και οι ΕΠΣ, δεν κατεβαίνουμε αν δεν μας επιχορηγήσετε. Να πιέσουμε για να πάρουμε. Το κύτταρο του υγιή αθλητισμού, ξεκινάει απο8 χρονών. Οι υγιείς ομάδες, να επιχορηγηθούν.



Γ. Κολοβός (εκπρόσωπος Βρασιών) : Με ποναέι πολύ ο τραυματισμός του παιδιού 15χρονών. Πήγαμε μέσα φυλακή σαν σύλλογος.


 
Διάλογος:
->Άρις Κολλαρετάκης (πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού της περιοχής του Άστρους): Δεν έχω ακούσει τόσα χρόνια μια πρόταση της ΕΠΣ Αρκαδίας. Απορώ ποιος είναι ο σκοπός της ΕΠΣΑ
->Προύντζος (πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας): Πόσες ομάδες έχουν κάνει προτάσεις;

Κατατέθηκαν επίσης οι προτάσεις-απόψεις:
-> Όσοι ενδιαφερόμαστε, να απευθυνθουμε μέσω των Δήμων. Δεν βλέπω καμια διαφορά, να γίνει και Γ'. Η αναβάθμιση του ποδοσφαίρου γίνεται μονο τοπικά.  Το οικονομικό το λούζονται, όλοι όσοι ασχολούνται. Να πιέσουμε.

-> :"Άδικη και υπερβολική η συμμετοχή 14χρονων ποδοσφαιριστών για την Α'.  Να δώσουμε βάρος στις παιδικές ομάδες. Να υπάρχει ένας όμιλος με πραγματικές ομάδες. Να γίνεται έλεγχος".


-> : Να καθοριστεί από σήμερα που θα γίνει ο τελικός. Να δίνεται αντίστοιχο κίνητρο. Είναι δυνατό να γίνεται απονομή μέσα στην λάσπη;

 



Συνολικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Νίκος Προύντζος ανέφερε:

Περί εποχορήγησης: Η ΕΠΣ τα έπαιρνε από την ΓΓΑ μόνο μια χρονιά. Τώρα έχει 6 χρόνια, να τα δώσει.  Η Συνέλευση αφορά όλες τις ομάδες. Δέχομαι συγνώμη Πανθυρεατικού. Η ΕΠΟ δεν έχει πόρους. Τα έσοδα μας, είναι ότι μας δίνετε εσείς. Γι' αυτό σας λέμε αναλυτικά τα έξοδα μας και τα εγκρίνετε εσείς. Η ΕΠΟ δίνει κάπου-κάπου για λειτουργικά έξοδα.
Εκτός αν υπάρξει κεντρικός χορηγός για όλη την Αρκαδία. Υπήρξει πρόταση απο ΕΠΣ Ηρακλείου. Πιλοτικά μπορεί να εφαρμοστεί. Η ΕΠΟ δεν επιχορηγεί τις ομάδες. Είναι δουλειά της Πολιτείας. Οποιος δεν θέλει να ακολουθεί τους κανόνες, φεύγει. Απλά δεν συμμετέχουμε, αν δεν μας αρέσει. Η Πολιτεία κοροϊδεύει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτό που λέτε και θα συμφωνήσω. Έχουμε πιέσει κατ' επανάληψη. Να λέμε πράγματα που μπορούμε, να υλοποιήσουμε. Δεν είμαστε πολιτικοί. Δεν θέλω να σας κοροϊδέψω. Είναι ντροπή μας να σας κοροϊδεύουμε.


Έξοδα ομάδων:  Κοιτάξτε την συμμετοχή στα πρωταθλήματα. Ψάχτε να δείτε αν ενας νομός έχει ένα ευρώ λιγότερο. Είναι τα ίδια και λιγότερα χρήματα.

Διαιτησία: Από -μέχρι είναι το πλαφόν. Δεν μπορούμε να βάλουμε κατώτερο πλαφόν.


Γιατρός: Δεχόμαστε κανονισμούς. Προσπαθούμε να είμαστε στα πλαίσια των κανονισμών. Τους γιατρούς εσείς τους βρίσκετε.

Β'-Γ' Κατηγορία: Οι ομάδες στην Β' εχουν κατέβει όλες. Υπάρχουν φύλλα αγώνων. Είναι 31 (κάποτε ήταν 42) σωματεία στην Αρκαδία. Μία ή δύο ομάδες δεν θα κατέβουν (σίγουρα είναι το Κάψια). Ειδικά για την Β'. Δεν βρίσκονται άτομα, να βάλουν λεφτά. Από το Μαρί πως θα πάει στην Δημητσάνα; Είναι αρκετά τα έξοδα.
Η Γ' Κατηγορία είναι 7-8 σωματεία, θα είναι ένας όμιλος. Είναι ακόμα πιο δυσχερής οικονομικά η κατηγορία. Θα γίνει πρωτάθλημα 1 μήνα. Αν γίνει, το βάζουμε και του χρόνου. Οι ομάδες θα "πνιγούν" στα έξοδα. Να κάνουμε μια κατηγορία στην Γ' και να παίζουν οι Παλαίμαχοι...Οι μόνοι που το παλεύουν για τους παλαίμαχους, είναι στο Άστρος.

 

Ηλικίες: Υποχρεωτικό 2000-2001. Πολυ μικρή η ηλικία. Να το βάλουμε στους 1998-1999. Είναι όσα θέλει η ΕΠΣ και η ΕΠΟ, για Κ15 και Κ17. Να βγαίνουν οι ενωσιακές ομαδες για να ενταξεις την  Κ15 και Κ17, ώστε να γίνει προεπιλογή. Να δουμε αν δεν μπορεί να γίνει στην Β'. Στην Α' είναι υποχρεωτικό να γίνει.
Δεν μπορώ να κάνω τον χωροφύλακα, στο αν οι ομάδες παίζουν με "πλαστούς" παίκτες στο παιδικό. Οι ηλικίες έχουν διαφορές. Πως θα κάνουμε ξεχωριστό πρωτάθλημα για το παιδικό.
Πόσες ομάδες έχουν εκτός από τον Πανθυρεατικό, την Δόξα Μεγαλόπολης και το Λεωνίδιο. Πόσες ομάδες έχουν παιδική ομάδα; Πως να δημιουργήσουμε Ακαδημίες; Οι παίκτες των Ενωσιακών θα είναι απο το 2000 και μετά. Προαιρετικά δεν μπορεί να γίνει για τα 15χρονα. Άλλο 15χρονοι να αντιμετωπιζουν 15χρονους και άλλο τους 38χρονους.


Τι αποφασίστηκε:
Αναφορικά με το θέμα των ηλικιών για τους αγώνες υποδομής, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Στην συνέχεια υπήρξε πρόταση για δημιουργία Επιτροπής 3-4 ατόμων, ώστε να συζητηθεί τι μπορεί να αλλάξει στις προκηρύξεις, προκειμένου να είναι σύννομοι. Αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών.


Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο λογιστής της ΕΠΣΑ κ. Τσιαμούλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα του ισολογισμού της Ένωσης την προηγούμενη ποδοσφαιρική σεζόν. Παράλληλα ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης.

Τέλος ο κ. Γιώργος Τσούκας (Πρόεδρος ΣΔΠ Αρκαδίας) ανέφερε: " Καλησπέρα. Παιδιά, το παλεύουμε όλοι μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε λιγότερα λάθη φέτος. Θέλουμε την εμπιστοσύνη σας. Θα δείτε νέα άτομα και θέλουμε την βοήθεια σας. Να μας στείλετε και εσείς άτομα από την περιοχή σας".









.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ A' ΤΟΠΙΚΟ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 22 21 1 0 64
2 ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ 22 15 3 4 48
3 ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥ 22 15 1 6 46
4 ΛΕΩΝΙΔΙΟ 22 13 4 5 43
5 ΤΕΓΕΑ 22 10 4 8 34
6 ΗΡΑΚΛΗΣ 22 9 4 9 31
7 ΑΕΚ 22 8 6 8 30
8 ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ 22 9 2 11 29
9 ΑΧΙΛΛΕΑΣ 22 5 5 12 20
10 ΒΡΑΣΙΕΣ 22 4 5 13 17
11 ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ 22 5 1 16 16
12 ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 22 0 0 22 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β' ΤΟΠΙΚΟ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΕΤΟΣ ΔΑΡΑ 17 16 0 1 48
2 ΑΠΟΛΛΩΝ 17 16 0 1 48
3 ΑΟ ΝΕΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 16 11 1 4 34
4 ΑΡΗΣ 16 10 0 6 30
5 ΛΕΩΝΙΔΙΟ 16 7 2 7 23
6 ΝΕΣΤΑΝΗ 17 6 2 9 20
7 ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ 16 5 2 9 17
8 ΕΛΠΙΔΑ 17 3 2 12 11
9 ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ 16 2 1 13 7
10 AEK 16 1 0 15 3

Ροη Ειδησεων