ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

SUPER LEAGUE 1 Αλλάζει ο νόμος: Δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Νομοθετική πρωτοβουλία με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Εξασφαλίζεται ότι δεν θα υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

 

 ΑΣΤΕΡΑΣΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία του ευρωβουλευτή, Θοδωρή Ζαγοράκη, που απείλησε με ανεξαρτητοποίηση για τον ΠΑΟΚ, καθώς και αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο που ουσιαστικά διασφαλίζει ότι δε θα υποβιβαστεί ο Δικέφαλος του Βορρά, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

"Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα", δήλωσε ο κ.Πέτσας.

"Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη", πρόσθεσε και ανακοίνωσε:

"Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται  άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Ζαγοράκης".

Η νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί μέσα στην ημέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο.  Ο κ.Πέτσας ειδικότερα επιβεβαίωσε ότι για τα αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η επιτροπή δεν προβλέπεται υποβιβασμός. Έτσι διασφαλίζεται ότι δε θα υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, χωρίς όμως παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης απόφασης της Επιτροπής.

Ερωτηθείς εάν ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά.

Το βίντεο:

 

Sport24.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων