ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Γιατί το πρωτάθλημα παραμένει στον... αέρα

Τι να περιμένουμε για την φετινή Super League και την πιθανότητα παράτασης για αρχές Σεπτεμβρίου.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ Χιμπέρνιαν

Επειδή ξαφνικά όλοι έγιναν οι απόλυτοι κριτές των πάντων σχετικά με την ελληνική Super League να θυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ακόμα και με ΚΔ (σ.σ. Κεντρική Διαχείριση με έναν πάροχο τη NOVA) τα τελευταία χρόνια υπήρξαν θέματα και προβλήματα ως προς το πρωτάθλημα. Σχεδόν πάντα. Πάμε στα τωρινά δεδομένα. Όπως έχουμε ήδη γράψει και τονίσει υπάρχει το παραθυράκι να μείνουν οι ομάδες 16 και του χρόνου. Πως θα γίνει αυτό; Στην περίπτωση που οι μη έχοντες τηλεοπτικά συμβόλαια εμφανίσουν deal με το Epsilon, τη NOVA ή άλλον πάροχο από δικές τους ενέργειες. Δύο θα πέφτουν και δύο θα ανεβαίνουν. Άρα καμία αναδιάρθρωση...

Τι γίνεται όμως εάν δεν βρεθούν τηλεοπτικοί πάροχοι από ενέργειες των ομάδων; Υπάρχει ακόμα το θέμα με τις επαφές με τον Βασιλειάδη. Η Λίγκα δεν του έχει κλείσει την πόρτα αλλά εάν πάει σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων για σύμπραξη NOVA - ΕΡΤ σίγουρα του χρόνου θα έχουμε 14 ομάδες και ίσως και πιο κάτω... Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τίποτα τελικό δεν υπάρχει. Ούτε για την μία περίσταση ούτε για την άλλη. Επίσης όπως έχουμε επισημάνει ξανά υπάρχουν και ειδικές συνθήκες όπως ότι ο Άρης δεν μπορεί για παράδειγμα να πάει στο Epsilon.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΕΝΝΙΑ ΝΑΙ!

Πολλοί την είδαν λίγοι την κατάλαβαν. Ούτε καν πιο πιο... ψαγμένοι. Η Super League προχώρησε σε μία ανακοίνωση που έχουμε να την δούμε πολύ καιρό ή για την ακρίβεια μπορεί να μην έχει συμβεί ποτέ ξανά.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ:

Την Πέμπτη 9/8/2018 στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Super League.

- Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Έγκριση Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ (ανδρών) και Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ19, Κ17, Κ15), αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.

2. Διάφορα.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει τη μεθεπόμενη εργάσιμη ημέρα (Δευτέρα 13/08/2018) στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα.

Αν και πάλι δεν υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει τη μεθεπόμενη εργάσιμη ημέρα (Πέμπτη 16/08/2018) στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα.

Τι σημαίνουν πρακτικά τα παραπάνω; Για να περάσει η προκήρυξη στην πρώτη διαδικασία θα πρέπει να υπάρχουν 12 ναι. Εάν πάνε σε Γ.Σ. στις 13 Αυγούστου οι ομάδες θα θέλει 12. Εάν όμως υπάρξει και τρίτη Γ.Σ. τότε βάση καταστατικού θα θέλει μόνο 9 ναι! Κάτι που σημαίνει ότι σε μία τέτοια περίσταση δεν θα έχει και σημασία το πόσο μπορεί να αντιδράσουν οι 7 χωρίς συμβόλαιο... 

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΙΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Πάμε τώρα στο σενάριο που δεν καρποφορήσει τίποτα γιατί ακόμα και εάν η προκήρυξη περάσει στις 16 Αυγούστου προλαβαίνει να δηλωθεί έως τις 18 για να γίνει σέντρα στις 25 Αυγούστου. Εφόσον πάνε όλα στραβά η εκτίμηση είναι πως το πρωτάθλημα θα πάρει μετάθεση για τον Σεπτέμβριο ως προς την 1η αγωνιστική του. Δεν θα είναι όμως μεγάλη χρονική μετάθεση.

Πηγή: gazzetta

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων