ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Premier League vs Super League = Μελαγχολία

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου από πλευράς οικονομικών, το 50% των ομάδων έχουν σπόνσορες στοιχηματικές εταιρίες. Σε αντίθεση με την Super League, όπου τα πράγματα είναι διαφορετικά.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

 

Το a-s αναλύει τις διάφορες των χορηγιών της αγγλικής Premier League αυτές του ελληνικού πρωταθλήματος.

 

Συγκεκριμένα οι περισσότεροι σύλλογοι της Premier League έχουν έσοδα από στοιχηματικές εταιρείες. Η συγκεκριμένη επένδυση ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Οι χορηγοί χρησιμοποιούν αυτήν την ιδιαίτερα ορατή μέθοδο διαφήμισης για να μεγιστοποιήσουν την εμπορική τους στρατηγική και με τη σειρά τους παρέχουν επίσης ένα μεγάλο ποσοστό των συνολικών ετήσιων εσόδων του συλλόγου. 

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ελάχιστες ομάδες έχουν ως χορηγούς στοιχηματικές εταιρείες. Μόνο τέσσερις της Super League αλλά και δύο της Football League χρηματοδοτούνται από στοιχηματική εταιρεία και συγκεκριμένα την Stoiximan.gr (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Αστέρας, Πανιώνιος, Άρης, ΟΦΗ). Στο παρελθόν είδαμε και τον Οργανισμό Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) να βάζει την σφραγίδα του στις περισσότερες συμμετέχουσες της διοργάνωσης. Η αναζήτησή μεγαλύτερων χορηγιών από τις ομάδες κ οι διαφωνίες με τη νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ, έχει πλέον αλλάξει τα δεδομένα.

Αν συγκρίνει κανείς τα ποσά που βάζουν στα ταμεία τους οι σύλλογοι της Premier League, θα διαπιστώσει πολύ εύκολα γιατί αποτελεί το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο. 

 

Ξεκινώντας από την τελευταία ομάδα με τα λιγότερα έσοδα θα δούμε πως η Γουότφορντ από την διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία "Online Casino & Sportsbook" κατάφερε να εισπράξει 1.1 εκ. ευρώ.  

Πρωταθλήτρια στα έσοδα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βέβαια, ο χορηγός της είναι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, Chevrolet, η οποία επένδυσε το ποσό των 59 (!) εκ. ευρώ στους κόκκινους διαβόλους. Στο παρακάτω διάγραμμα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα έσοδα των συλλόγων του Νησιού από τους αντίστοιχους χορηγούς τους.

Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς γιατί οι ελληνικοί σύλλογοι, δεν μπορούν να σταθούν επάξια στην πρώτη κατηγορία, καθώς οι χορηγοί τους δεν μπορούν να δαπανήσουν ανάλογα ποσά.

 

Το 50% των συλλόγων της Premier League 

χρηματοδοτείται από τον 

τομέα των τυχερών παιχνιδιών, αλλά η 

επένδυσή τους αντιπροσωπεύει το 15,5% από τα συνολικά έξοδα που έχουν.

(€ 40,4 εκατ.) Από τα συνολικά 

260,2 εκατ. €

 

Οι αεροπορικές εταιρείες (€ 55 εκατ.), Οι αυτοκινητοβιομηχανίες 

(€ 104 εκατ.) Και οι χρηματοοικονομικοί τομείς 

(47,1 εκατ. Ευρώ) χρηματοδοτούν 7 

ομάδες (35%), αλλά οι συμφωνίες 

αντιπροσωπεύουν το 79,1% της συνολικής 

επένδυσης - 206,1 εκατ. Ευρώ

 

Η εμπορική αξία του προϊόντος της Premier League σε συνδυασμό με την ποιότητα των αγώνων και τις χορηγικές συμφωνίες που πραγματοποιούνται από τις ομάδες, μόνο μελαγχολία μπορούν να φέρνουν στους ελληνικούς συλλόγους.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων