ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Σπανός: "Oι ομάδες βρίσκονται σε οριακό σημείο"

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός μίλησε στον "Sport24 Radio 103,3" για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

 

 

 Ο ισχυρός άνδρας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός μίλησε στον "Sport24 Radio 103,3" και σχολίασε την κατάσταση στην Λίγκα, την αναβολή της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στο τι συμβαίνει στις ομάδες, ενώ μίλησε και για τις επαφές που θα γίνουν με τη NOVA.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για την κατάσταση στη Super League: "Είναι μια μεταβατική περίοδος, υπάρχει μια διοικούσα επιτροπή που θα τρέξει τα θέματα μέχρι το τέλος του μήνα που θα έχουμε την εκλογή προέδρου και μετά θα προχωρήσουμε, γιατί καθυστερήσαμε και δεν γίνεται να χάνουμε άλλο χρόνο. Είχαμε εκλέξει πρόεδρο πριν 15 μέρες με καθολική αποδοχή. Κατά την προσωπική μου άποψη ήταν λάθος η παραίτηση του κ. Στράτου, γιατί έτρεχε τα θέματα με σωστή λογική και μείναμε πίσω.

 

Το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει στις 10/09 γιατί οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε πρόβλημα διότι έχουμε να κάνουμε με οικογένειες, με παίκτες, με την Εφορία και το Δημόσιο και αρκετές ομάδες είναι σε οριακό σημείο όσον αφορά τα οικονομικά τους".

 

Για την αναβολή: "Το πρωτάθλημα ανεβλήθη με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Υπάρχουν νόμοι και διατάξεις για να τιμωρηθούν όσοι θεωρούνται ότι έχουν κάνει κακό στο ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να υποφέρει ένας ολόκληρος οργανισμός από μια παραβατική συμπεριφορά, που μπορεί να έχουν κάποιοι. Υπάρχουν οι νόμοι για να τεθούν εκτός.

 

Πρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 11/09, γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, αλλά πρέπει να έχουμε πρωτάθλημα. Ο προγραμματισμός των ομάδων έχει πάει… περίπατο. Οι προπονητές κάνουν αλχημείες για να κρατήσουν τις ομάδες σε επιθυμητό επίπεδο και είναι δύσκολο να λειτουργήσει ο προγραμματισμός".

 

Για την κατάσταση των ομάδων: "Έχουμε ευθύνες και οι ομάδες και οι παράγοντες. Οι συγκρούσεις των μεγάλων ομάδων δημιουργούν αυτό το κλίμα που δεν ευνοεί κανένα. Εγώ θεωρώ ότι οι διαφορές των μεγάλων είναι σε επιχειρηματικό επίπεδο και δεν αφορούν το ποδόσφαιρο, οπότε καλό είναι να αφήσουν εκτός τις διαφορές τους από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Για τις περισσότερες ομάδες το 70% των προϋπολογισμών βασίζεται πάνω στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, ενώ για τους τέσσερις μεγάλους αυτό το ποσοστό είναι το 15%.

 

Aυτή τη στιγμή αρκετές ομάδες είναι σε οριακό σημείο. Σαφώς υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα, όμως πιστεύω ότι με ειλικρινή διάλογο μπορούμε να λύσουμε κάποια πράγματα. Επαναλαμβάνω ότι όσοι έχουν πλήξει το ποδόσφαιρο, υπάρχουν κανόνες και νόμοι για να τεθούν εκτός. Η ουσία είναι ότι πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο γιατί από αυτό τον οργανισμό, ζουν χιλιάδες οικογένειες. Για παράδειγμα στον Ατρόμητο εργάζονται 50 οικογένειες".

 

Για την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού: "Ο Υφυπουργός θέλει να βάλει μια τάξη και παίρνει αυτές τις αποφάσεις γιατί κάποιοι παράγοντες έχουν δυναμιτίσει το κλίμα. Θα πρέπει να σταματήσουμε να φέρνουμε τα επιχειρηματικά μας συμφέροντα στο ποδόσφαιρο, γιατί έτσι πλήττουμε το προϊόν.

 

Θα είναι καταστροφικό να μην αρχίσει το πρωτάθλημα στις 11/09. Οι ξένοι ρωτούν τι γίνεται, φοβούνται για τα χρήματα τους, οι προετοιμασίες έχουν πάει στράφι και είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τους παίκτες σε καλό επίπεδο".

 

Για το σχέδιο που υπήρχε για τη διαιτησία: "Ήταν το ισπανικό μοντέλο. Θεωρώ ότι όποιες διαφωνίες υπήρχαν, θα μπορούσαν να λυθούν και να βρεθούν λύσεις. Δεν ήταν τόσο τρομερό το θέμα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Κάποιοι διαιτητές που είναι στους πίνακες και δεν είναι αρεστοί σε κάποιες ομάδες θα μπορούσαν να μην χρησιμοποιούνται μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ. Υπήρχαν λύσεις για τον καταρτισμό πινάκων".

 

Για τις επαφές με τη NOVA: "Η ανταλλαγή εξωδίκων δεν δίνει λύσεις, μπορούμε μέσα από ειλικρινή διάλογο να βρούμε λύσεις και να προχωρήσουμε. Δεν συμφέρει κανέναν να κάνουμε ένα πρωτάθλημα με ομάδες που θα είναι… σκασμένες οικονομικά. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων έδειξε ότι θέλει να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα και να γίνει κανονικά η σέντρα".

 

Το πλήγμα για τον Ατρόμητο με την αναβολή της πρεμιέρας: "Έχουμε μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση, δεν φαίνεται να έχουμε σχέση με την περσινή κακή χρονιά, θεωρώ ότι θα έχουμε καλή χρονιά και θα πετύχουμε τους στόχους μας".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων