ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

26/3/1980: Παναρκαδικός-Ηρακλής 0-0 (Ηχητικό & Photos)

Σαν σήμερα, 26/3/1980 έγινε το αθλητικό γεγονός της δεκαετίας του 1980 στην Τρίπολη, με τον Παναρκαδικό να υποδέχεται τον Ηρακλή για τη φάση των 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, ο Ηρακλής είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε γκολ του Γκέσιου, με τον Τάκη Κουμπούνη να κάνει το παιχνίδι της ζωής του και να αναγκάζει τον προπονητή του Ηρακλή και παλιό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Κώστα Καραπατή να δηλώνει « Ο Κουμπούνης μου θύμισε τα νιάτα μου…»

Το σκορ του πρώτου αγώνα άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας για το θαύμα της πρόκρισης και ο Παναρκαδικός την προηγούμενη του αγώνα είχε αποσυρθεί σε ξενοδοχείο της Βυτίνας.

Από πολύ νωρίς πάνω από 5.000 θεατές είχαν κατακλύσει κάθε σπιθαμή του γηπέδου του Παναρκαδικού. Η αισιοδοξία για πρόκριση πήγαζε και από το γεγονός πως ο Ηρακλής είχε έρθει στην Τρίπολη χωρίς τον τεράστιο Βασίλη Χατζηπαναγή, ο οποίος δεν αγωνιζόταν σε ξερά γήπεδα.

 

Η αποστολή του Παναρκαδικού

Όρθιοι: Σταυρόπουλος (Γενικός Αρχηγός), Καλοπίσης, Κουμπούνης, Αντωνάκης, Ρουμελιώτης, Ρούμπης, Ηλιόπουλος, Γεωργούλης, Διαμαντόπουλος, Κανελλόπουλος, Καπόγιαννης (Γυμναστής), Μιχαλόπουλος-Δρίνης (Προπονητής)

 

Καθιστοί: Δημάκης, Καλιφασάς, Σαλαπάτας, Μπονώρης, Αγγελάκος, Λερίδης

Και ο Παναρκαδικός είχε μια πολύ σημαντική απουσία, αυτή του Πολ Χατζόπουλου, ο οποίος εκείνη την ημέρα ήταν στην αποστολή της Εθνικής Νέων , και παρά το αίτημα της διοίκησης του Παναρκαδικού για εξαίρεση, δεν του επετράπη να αγωνιστεί.

Ομαδική φωτογραφία των δύο ομάδων πριν την έναρξη

 

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, οι φίλαθλοι του Παναρκαδικού είχαν δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα φανατική για την ομάδα τους, αλλά και σεβασμού προς τον Ηρακλή, τον οποίο και καταχειροκρότησαν, λόγω και της παρουσίας του Γιώργου Ορφανίδη.  Ο προπονητής των φιλοξενούμενων μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συγχαίρω τους αντιπάλους μας. Δεκάδες χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια τόσο καθαρή και φιλόξενη ομάδα. Τους ευχαριστούμε, όπως και τους φιλάθλους της Τρίπολης, για την άψογη συμπεριφορά τους.»

Η ενδεκάδα του Παναρκαδικού μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο

 

Η διαιτητική τριάδα με τους αρχηγούς των δύο ομάδων

Οι παίκτες του Παναρκαδικού πετούν λουλούδια στους φιλάθλους τους

Ο Παναρκαδικός είχε τον ενθουσιασμό, αλλά και αρκετό άγχος, με τον Ηρακλή να χάνει σημαντική ευκαιρία, όταν ο Γκέσιος στο 16’ μετά από μπαλιά του Καλαμπάκα βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουμπούνη, όμως ο τερματοφύλακας του Παναρκαδικού βγήκε νικητής σε αυτή τη μονομαχία.

Ο Τάκης Κουμπούνης εξουδετερώνει το τετ-α-τετ του Γκέσιου

Λίγο αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στο 28’, ο Παναρκαδικός απείλησε για πρώτη φορά όταν μετά από ανάποδο ψαλίδι του Γεωργούλη, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Παπαδόπουλου, αλλά τόσο ο Ηλιόπουλος, όσο και ο Σαλαπάτας δεν μπόρεσαν να την προωθήσουν στα δίχτυα. Τη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου έχασε ο Χατζηελευθερίου στο 35’ όταν δεν μπόρεσε να πλασάρει από πολύ κοντινή απόσταση.

 

Εναέρια μονομοαχία Κουμπούνη, Καλιφασά, Γκέσιου

Ο Παναρκαδικός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με κλασική ευκαιρία, όταν ο Δράνης έσπασε το τεχνητό οφσάιντ των παικτών του Ηρακλή και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο, όμως ο τερματοφύλακας του Ηρακλή . Στο 58’ και στο 62’ ο Κουμπούνης απόκρουσε σουτ των Λάκη Παπαϊωάννου και Γιώργου Ορφανίδη, ενώ στο 72’ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ που σημείωσε ο Γκέσιος. Στο 75’ ο Ηλιόπουλος έχασε την τελευταία ευκαιρία του αγώνα για τον Παναρκαδικό.

 

Μπονώρης και Βαβρόφσκι διεκδικούν τη μπάλα

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Ηρακλής , εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του κατάφερε να κρατήσει τους παίχτες του Παναρκαδικού μακριά από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στις καθυστερήσεις ο άριστος διαιτητής Γιαννακούδάκης απόβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Μιχαηλίδη

 

Κίτρινες κάρτες δέχθηκαν οι Λερίδης, Αντωνάκης, Γκέσιος

Παναρκαδικός: Κουμπούνης, Δημάκης, Λερίδης, Αντωνάκης, Καλιφασάς, Δράνης, Σαλαπάτας (67’ Μπονώρης), Ρούμπης, Ηλιόπουλος, Καλοπίσης, Γεωργούλης (67’ Διαμαντόπουλος)

Ηρακλής: Παπαδόπουλος, Βαβρόφσκι, Τσιρίκας (84’ Καραΐσκος), Μαυροδουλάκης, Μιχαηλίδης, Ξανθόπουλος, Καλαμπάκας, Ορφανίδης, Γκέσιος, Παπαϊωάννου, Χατζηελευθερίου (83’ Χρυσαφίδης)

Ακούστε απόσπασμα της ραδιοφωνικής περιγραφής του αγώνα από το ραδιόφωνο της ΥΕΝΕΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων