ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Στάικος: "Με πίστη στο πλάνο δεν θα μας φόβιζε κανένας όμιλος και κανένας αντίπαλος"

Ο Παναρκαδικός συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής, με τελευταίο θύμα του τον Παλληνιακό τον οποίο διέλυσε με 3-0. Οσα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μετά τον αγώνα.

 

ΑΣΤΕΡΑΣΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Θανάσης Στάικος έπλεξε το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών του εκθειάζοντας τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν στις προπονήσεις και το σοβαρό πρόσωπο που εμφανίζουν σε κάθε αγώνα.

Ακόμα, μίλησε για την ηρεμία που υπάρχει στην ομάδα ενώ τόνισε πως παρά το γεγονός οι πράσινοι βρίσκονται ψηλά και θα μπορούσαν με λίγη περισσότερη "βοήθεια" στο υπάρχον ρόστερ θα μπορούσαν να στοχεύουν ακόμα ψηλότερα στο πρωτάθλημα με ότι αυτό συνεπάγεται, παραμένουν ταπεινοί και πιστοί στο πλάνο τους. 

Ενα πλάνο, το οποίο αν ακολουθηθεί μαζί με έναν συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς, δεν φοβίζει τον ίδιο κανένας όμιλος και κανένας αντίπαλος. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Επιστρέψαμε στις νίκες κόντρα στον Παλληνιακό μετά την ήττα από τη Ρόδο. Μπορώ να πω πως εδώ και αρκετά παιχνίδια η ομάδα μας έχει σταθερά καλή απόδοση και δεν σας κρύβω ότι στην ήττα μας από τη Ρόδο ίσως να κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση. Σήμερα τα παιδιά εμφάνισαν στον αγωνιστικό χώρο στοιχεία που θέλουμε να έχουμε στο παιχνίδι μας. Ανάπτυξη από την άμυνα μας και μεταφορά της μπάλας σχετικά γρήγορα στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου. Χάσαμε αρκετό χρόνο και σπαταλήσαμε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο μέρος μετουσιώσαμε τις ευκαιρίες μας σε γκολ και ήρθε και η νίκη και το σκορ. Συνεχίζουμε με σύνεση ένα πρωτάθλημα που μπορεί να γίνει περίεργο και δύσκολο. Δείχνουμε όμως σταθερά καλό πρόσωπο κι αυτό που με ευχαριστεί και ικανοποιεί είναι ότι σε κάθε παιχνίδι τα παιδιά δείχνουν συγκεκριμένα στοιχεία που μας κάνουν κυρίαρχους σε κάθε σχεδόν παιχνίδι. Το είδαμε αυτό και απέναντι στην πρωτοπόρο Ρόδο αλλά και σήμερα απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται χαμηλότερα στη βαθμολογία".

Είναι η πειθαρχία και προσήλωση τα μεγάλα ατού του Παναρκαδικού;

"Ναι, αυτό εμφανίζει η ομάδα και θεωρώ ότι όλοι το βλέπουν αυτό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα μας σήμερα γιατί μέχρι τελευταία στιγμή περιμέναμε διαφορετικό σχηματισμό από τον αντίπαλο και είχαμε δουλέψει για άλλα πράγματα περισσότερο. Ομως τα παιδιά ανταποκρίθηκαν τέλεια στις λεπτομέρειες. Αυτό δείχνει ότι έχουμε δεθεί. Και να αλλάξουμε κάτι όσον αφορά την τακτική μας τελευταία στιγμή τα παιδιά το αφομοιώνουν πολύ γρήγορα παρά το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων και την έλλειψη σε παραστάσεις. Εκείνοι δείχνουν να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Από τις 31 Οκτωβρίου η ομάδα προπονείται σε συνθετικό τερέν, στο γήπεδο των Φιλικών, το οποίο όπως γνωρίζετε δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση. Εχουμε λοιπόν προβλήματα με κράμπες και μικροτραυματισμούς λόγω της αλλαγής καθώς αγωνιζόμαστε σε φυσικό χόρτο και μάλιστα σ' έναν καλό αγωνιστικό χώρο. Ολοι δίνουν το 100% και συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει".

Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με την αλλαγή των ομίλων, υπήρχε ο φόβος ακόμα και αν θα κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα αλλά εσείς δείχνατε σίγουρος και φάνηκε να πιστεύετε στην άνετη παραμονή της ομάδας. Τελικά, η χρονιά κυλά όπως την είχατε στο μυαλό σας;

"Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή υπήρχε ανησυχία απ' όλους και το καταλάβαινα. Εχω βρεθεί στην ίδια θέση με την Ερμιονίδα παλαιότερα. Δεν θέλω να πω κάτι για να φανεί ότι εμείς, το προπονητικό τιμ, είμαστε "κάποιοι" αλλά, είμαι τόσο σίγουρος για έναν συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς κι ένα συγκεκριμένο πλάνο. Αν ακολουθούσαμε αυτά δεν θα με φόβιζε κανένας όμιλος και κανένας αντίπαλος. Και... "δυστυχώς" αν αυτή η ομάδα είχε μια βοήθεια περισσότερη σ' αυτό το ρόστερ, θα μπορούσε να χτυπά ψηλότερα με ότι αυτό συνεπάγεται. Από 'κει και πέρα, η παραμονή δεν έχει τελειώσει. Χρειάζονται ακόμα κάποιοι βαθμοί αλλά το πρόσωπο που δείχνει η ομάδα εντός αλλά κι εκτός έδρας μας κάνει αισιόδοξους. Παραμένουμε προσγειωμένοι, σοβαροί και πάμε παιχνίδι πάμε να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται".

Ο Παναρκαδικός παρουσιάζει μια ηρεμία κι αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι, είναι κάτι το οποίο βοηθά την ομάδα να παίζει χωρίς άγχος και να συνδυάζει αποτέλεσμα και ουσία;

"Με ευχαριστεί πάρα πολύ να βλέπω την ομάδα είτε το σκορ είναι 0-0, είτε 0-1, είτε 3-0 να παίζει με την ίδια σοβαρότητα. Τα παιδιά έχουν καταφέρει να ακολουθούν την τακτική που θέλουμε. Δεν σας κρύβω ότι είμαι λίγο... εμμονικός όσον αφορά την αρμονική συνύπαρξη των παικτών στο γήπεδο και των κινήσεων που πρέπει να κάνουν. Η Διοίκηση είναι συνεπής και αυτό που μπορεί το προσφέρει την ώρα που πρέπει κι έχουμε ηρεμία να δουλέψουμε. Θεωρώ ότι αν υπήρχε ένα γήπεδο με φυσικό χόρτο για προπόνηση αυτά τα παιδιά θα ήταν σε ακόμα καλύτερο επίπεδο. Βελτιωνόμαστε κι εμείς οι προπονητές κοντά τους γιατί πολλές φορές οι παίκτες μας δίνουν ιδέες. Κόντρα στη Παλλήνη συνέβη αυτό. Εχω ήδη 2-3 πράγματα στο μυαλό μου τα οποία οι κινήσεις των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο τα έφεραν στο μυαλό μου. Ελπίζω σε ανάλογη και καλύτερη, αν γίνεται συνέχεια".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων