ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Όταν ο Παναρκαδικός έπαιξε με τον Παναθηναϊκό

Το  a-s γυρίζει το χρόνο πίσω 70 σχεδόν χρόνια και σας παρουσιάζει λεπτομέρειες για τον φιλικό αγώνα που είχαν δώσει Παναρκαδικός και Παναθηναϊκός στην Τρίπολη το 1950.

 

 ΑΡΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Το ποδόσφαιρο στην Αρκαδία το 1950 βρίσκεται αναπτύσσεται με …βρεφικά βήματα.  Η χώρα μόλις έχει βγει από τη δίνη του εμφυλίου, οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Πρωτάθλημα Αρκαδίας δεν υπάρχει, τα σωματεία έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις για την οργάνωση Τοπικής Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων και η όλη ποδοσφαιρική δράση περιορίζεται σε φιλικούς αγώνες.

Στις 29 Οκτωβρίου του 1950, ο Παναρκαδικός αντιμετωπίζει σε φιλική αναμέτρηση τον Παναθηναϊκό στο παλιό γήπεδο του Παναρκαδικού, το οποίο κατακλύζεται από πολλούς φιλάθλους που ήθελαν να δουν τον αγώνα αλλά και τους άσους της εποχής.

Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τον αγώνα με 4-1, όμως ο Παναρκαδικός κερδίζει τις εντυπώσεις με τη μαχητικότητα του.

Για τον Παναθηναϊκό σκοράρουν οι Νεμπίδης (12’, 65’),Ποίτης (20’), Σίμος (88’), ενώ το μοναδικό γκολ για τους γηπεδούχους σημειώνει με εκτέλεση φάουλ ο Τσούκας.

Διαιτητής του αγώνα ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Οδυσσέας Τσούτσος, ο οποίος τη συγκεκριμένη περίοδο ασκεί καθήκοντα προπονητή στον Παναρκαδικό.

Παναρκαδικός: Ιορδ. Σίδερης, Μαυρόγιαννης, Μάγκλαρης, Τσιαμπάσης, Χλέπας, Αντ. Μπεντεβής, Δ. Τσούκας, Λουκάς, Παπαντωνίου, Χάρμπας, Κωστούρος.

Παναθηναϊκός: Μαθιός, Λιάφος, Γκίρκας, Τσιλιμπίσογλου, Κιουρτζίδης, Παυλίδης, Σίμος, Τσίτουρας, Νεμπίδης, Πολίτης, Φαράντος.

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού το Δημήτρη Σίδερη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων