ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Τσιώλης στο a-s: "Το Κύπελλο του '13 ανήκει στον ΑΣΤΕΡΑ, μπορεί ξανά τελικό"

Μέσω του a-s, ο Σάκης Τσιώλης, δεν κρύβει τον... εθισμό του στον ΑΣΤΕΡΑ και εύχεται να επιστρέψει για να τελειώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση!

 

Ο Σάκης Τσιώλης, ο κορυφαίος τεχνικός στην ιστορία του ΑΣΤΕΡΑ - όπως αναδείχτηκε στη μεγάλη ψηφοφορία του a-s - μίλησε για όσα έζησε στον πάγκο των κιτρινομπλέ. Δεν έκρυψε το δέσιμό του με την Αρκαδία και την ομάδα και εύχεται να επιστρέψει μια μέρα στο "Κολοκοτρώνης" για να ολοκληρώσει κάτι που άφησε στη μέση: Την κατάκτηση του Κυπέλλου!

Κόουτς καλησπέρα, χρόνια πολλά! Ο κόσμος του της ομάδας, όπως ξέρεις σε ανέδειξε καλύτερο προπονητή της ομάδας και την ομάδα του τελικού του Κυπέλλου εκείνη που πέτυχε τα περισσότερα. Τι σκέφτεσαι όποτε ακούς τη λέξη "ΑΣΤΕΡΑΣ";

Σίγουρα νιώθω μεγάλη νοσταλγία, πετύχαμε σπουδαία πράγματα κι αυτές οι στιγμές έμειναν. Το σημαντικότερο είναι όσα συμβαίνουν εκτός αγωνιστικών χώρων. Η εκτίμηση που λαμβάνω με κάνει και συγκινούμαι, όπου συναναστραφώ με κόσμος της ομάδας μού θυμίζουν το πέρασμά μου από τον ΑΣΤΕΡΑ. 

Υπήρχε κάποιο μυστικό εκείνης της ομάδας;

Εκείνα τα χρόνια, όλοι δούλεψαν, υπήρχε συλλογική προσπάθεια, ξεκινώντας από τους ιδιοκτήτες, αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους τους κ.κ. Μπάκο και Καϋμενάκη. Φυσικά ήταν κι η διοίκηση κοντά μας σε ό,τι χρειαστήκαμε με πρώτο απ' όλους τον κύριο Γιώργο Μποροβήλο, είχαμε άριστη σχέση και συνεργασία. 

"Υπήρχαν πανό από το Άργος, το Ναύπλιο, την Σπάρτη..."

Είχε κι ο κόσμος δυναμική παρουσία.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω τους 12.000-15.000 Αρκάδες στο ΟΑΚΑ στον τελικό αλλά και την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν, ειδικά την δεύτερη χρονιά, μου εκεί, στο γήπεδο. Τη δεύτερη σεζόν έμεινε ο ίδιος κορμός, η λειτουργία ήταν καλύτερη και η παρουσία του κόσμου απίστευτη. Θυμάμαι ότι στο γήπεδο δεν είναι μόνο φίλοι από την Τρίπολη. Υπήρχαν πανό από το Άργος, την Σπάρτη, το Ναύπλιο, από τις γύρω περιοχές ήταν εκεί για να μας στηρίξουν. 

Aυτό που λέτε, είναι το πιο σημαντικό ξέρετε. Οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν ο ΑΣΤΕΡΑΣ να είναι ο εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου της Πελοποννήσου. Είναι εφικτό να συμβεί αυτό;

Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ εφικτό αυτό. Εχουν μεγαλώσει παιδιά που έζησαν όλες αυτές τις στιγμές, έτσι δημιουργείται ο πυρήνας. Απ' όταν ήμουν εγώ στο σύλλογο, οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν να φτιάξουν ένα γήπεδο περισσότερο οργανωμένο, με σκεπαστό... Αυτό θα φέρει πιο εύκολα τον κόσμο στο γήπεδο. Και είμαι πολύ βέβαιος ότι η ομάδα θα τα καταφέρει.

"Ο Καϋμενάκης μού είπε ότι κάτι άφησα στη μέση..."

Η ομάδα εκείνη άγγιξε το Κύπελλο. Αυτό μπορεί να έρθει στο μέλλον;

Είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό, αν συνεχίσει με την ίδια μεθοδικότητα. 

Εγώ και ως παίκτης ευτύχισα να βρεθώ σε 2-3 τελικούς με την στιγμή. Η ομάδα Θα ξαναγυρίσει σε τελικό, θα διεκδικήσει και πάλι το τρόπαιο. ¨Ήταν δικό μας, ήταν του ΑΣΤΕΡΑ και θα μείνει στην ιστορία εκείνος ο τελικός.

Τα σχέδιά σου για το μέλλον ποια είναι;

Φυσικά το ότι είμαι εκτός πάγκων δεν σημαίνει ότι δεν εξελίσσομαι προπονητικά ή ότι έχω μείνει πίσω. Το αντίθετο, συμμετέχω σε πολλά σεμινάρια. Δεν σου κρύβω ότι είναι επιθυμία μου αυτό. Ο κύριος Καϋμενάκης κάποια στιγμή μου είχε πει "έχεις αφήσει κάτι στη μέση". Μακάρι να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία.

Ξέρετε στις επιτυχίες παίζει ρόλο κι ο κόσμος. Όλοι μαζί βοηθούν σ' αυτό. Όπως και να έχει και εγώ να μην είμαι, όσο είναι αυτοί οι άνθρωποι εκεί και στηρίζουν την ομάδα (σ.σ. Μπάκος και Καϋμενάκης), νομίζω ότι μόνο καλά θα έρχονται. 

"Θυσιάσαμε την 2η θέση για τον τελικό"

Εκτός από τον τελικό, ποια άλλα σπουδαία πέτυχε ο σύλλογος;

Πρώτο απ' όλα θα έλεγα ότι είναι χαραγμένη η 3η θέση όπου για 6 μήνες είχαμε ήμασταν εκεί. Υπήρξε διάρκεια, είχαμε και 7 σερί νίκες... ήταν κάτι το καταπληκτικό. Αυτό το σερί μας έδωσε τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση. Στο 2-3 με τον ΠΑΟΚ, μπαίνοντας στην γεμάτη Τούμπα είδα το γήπεδο γεμάτο, μισή ώρα πριν τη σέντρα είχαν τελειώσει τα εισιτήρια... Τόσο υπολόγιζαν αυτήν την ομάδα. Ήμουν πολύ περήφανος όταν είδα όλη την ατμόσφαιρα. Μετά το ματς έπρεπε να παραμείνω στην Θεσσαλονίκη για κάτι χαρτιά επειδή προερχόμουν από τον Άρη. Επρεπε να εξυπηρετήσω τον σύλλογο. Βγήκα μια βόλτα στην Θεσσαλονίκη, με σταματούσαν στον δρόμο και μου έλεγαν για αυτήν την ομάδα.

Αυτή η ομάδα δεν θα έπεφτε από την 2η-3η θέση με τίποτα, αν είχαμε λίγο χρόνια ακόμα και φέρναμε 2-3 προσθήκες. 

Εκτός από τον τελικό ήταν η θέση που πήραμε στο πρωτάθλημα (3η). Γιατί είχε διάρκεια, είναι ιστορικό, δεν είναι εύκολο να αφήσεις από κάτω τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ. Εκείνη η θέση θυσιάστηκε γιατί πηγαίναμε στον τελικό και έπρεπε να προφυλάξω κάποια παιδιά. Ήταν όμως προτεραιότητα να πάμε στον τελικό. 

Πως είναι δυνατόν, να είστε εκτός πάγκων; Είναι και επιλογή σας, φαντάζομαι.

Όταν έφυγα από τον Αστέρα δεν ήταν εύκολο, ήμουν εθισμένος. Αρνήθηκα συνεργασίες με την ΑΕΚ επί παραδείγματι για τον ΑΣΤΕΡΑ. Αυτές μου οι αποφάσεις δημιούργησαν ένα τείχος. Οι παράγοντες είναι και λίγο περίεργοι. Σε πολλά ματς είχαμε και θέματα επί προσωπικού. Είχα ταυτιστεί πολύ με την ομάδα. Είχα έρθει πολύ κοντά με τον κύριο Μελισσανίδη, αλλά τελικά δεν προχώρησε. Μετά, όπως είπες ήταν και επιλογή μου. Εχοντας και το πρότυπο του ΑΣΤΕΡΑ, κρατήθηκα από το να πάω σε κάποιες άλλες ομάδες. Γύρισα στην ΑΕΛ, ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση, πήραμε και το πρωτάθλημα. Μετά ήρθαμε κοντά στο να γυρίσω ξανά στον ΑΣΤΕΡΑ, όμως δεν συνέβη αυτό. Πλέον, υπάρχει ένα κλειστό κλαμπ συλλόγων που σου δίνουν όσο κι ο ΑΣΤΕΡΑΣ.

Κλείνοντας, κόουτς, ποια είναι η ευχή σου;

Θα είναι ευχής έργον και ό,τι καλύτερο για μένα να επιστρέψω στον ΑΣΤΕΡΑ, αλλά ακόμα και αυτό να μην γίνει έχω ευγνωμοσύνη στον σύλλογο και στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Πόσο χάρηκα όταν μου στείλατε ότι ο κόσμος της ομάδας με ψήφισε ως τον καλύτερο προπονητή που έχει περάσει από το σύλλογο. Αυτό με πλημμύρισε από χαρά. Εύχομαι Χρόνια πολλά, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλη την Αρκαδία και στον κόσμο της ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων