ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ξάνθη-Αστέρας 2-1: Τσάμπα ήττα με απίστευτες ευκαιρίες!

Την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου πλήρωσαν οι Αρκάδες κόντρα στους Ακρίτες. Στο δεύτερο ημίχρονο "πάτησαν" την Ξάνθη έχοντας διπλάσιες τελικές από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Ο Μαρκ Φερνάντεθ το γκολ για τους κιτρινομπλέ στο 57'.

 ΑΣΤΕΡΑΣΑτρόμητος


Ο Αστέρας παρά τις πολλές προσπάθειες τελικά δεν έφτασε στην ισοφάριση. 

Οι κιτρινομπλέ τελείωσαν τον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη, έχοντας τις διπλάσιες τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία. Συγκεκριμένα μέτρησε 12 ενώ οι γηπεδούχοι 6! Οπως επίσης και η κατοχή ήταν υπέρ των κιτρινομπλέ με ποσοστό 56%-44%.

Πως ξεκίνησε ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Αστέρας ξεκίνησε (4-4-2) με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα και τους Ορτέγκα, Πασαλίδη, Αντζουλά και Βαλιέντε στην άμυνα. Καπίγια και Μουνάφο ήταν το δίδυμο στα χαφ. Ριέρα και Μαρκ Φερνάντεθ ήταν στα άκρα της επίθεσης και οι Λουίς Φερνάντεθ – Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης.

Η ενδεκάδα της Ξάνθης: Σαο Μπέντο, Ντιρεσταμ, Λισγάρας, Τέρκι, Σόσα - Καρασαλίδης, Φάμπιο Στούργκεον, Μπαριέντος, Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Τεσέϊρα.


 

Σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες έψαχναν ρυθμό στα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι τους. Οι Αρκάδες είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα.

Στο 19ο λεπτό του αγώνα οι Ακρίτες άνοιξαν το σκορ. Ο Στούργκεον από την αριστερή πλευρά έβγαλε τη σέντρα στη μεγάλη περιοχή με τον Τζουρίσκοβιτς να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0.

Ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει. Στο 22’ ο Λουίς Φερνάντεθ βρήκε τον χώρο εκτός μεγάλης περιοχής και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ. Ωστόσο, η προσπάθεια του εξουδετερώθηκε από τον Πορτογάλο πορτιέρε της Ξάνθης, Μπέντο. Ένα λεπτό αργότερα, ο σκόρερ της Ξάνθης θέλησε να αιφνιδιάσει τον Παπαδόπουλο με ένα μακρινό σουτ, χωρίς όμως επιτυχία.

Στο 28’ ο Ριέρα, με ωραία προσωπική ενέργεια, έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ήταν ο Μαρκ Φερνάντεθ. Η κεφαλιά του τελευταίου ήταν αδύναμη και δεν ανησύχησε τον Μπέντο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα ήρθε στο 32’. Ο Λουίς Φερνάντεθ με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Ριέρα, με το πλασέ του δεύτερου να μην καταλήγει στα δίχτυα κι αυτό διότι ο τερματοφύλακας της Ξάνθης του είπε "όχι".

Οσο κυλούσαν τα λεπτά οι Αρκάδες ανέβαζαν την απόδοση τους, θέλοντας να πετύχουν ένα τέρμα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου, ο Ριέρα έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι, έκανε το σουτ, όμως η προσπάθεια του κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Ακρίτες να βρίσκονται μπροστά στο σκορ, χάρη στο τέρμα του Τζουρίτσκοβιτς στο 19’.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Μπόρχα Χιμένεθ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιάννη Κώτσιρα αντί του Γιώργου Αντζουλά.

Στο 50’ ο Ορτέγκα κέρδισε ένα φάουλ από τα αριστερά. Ο Λουίς Φερνάντεθ εκτέλεσε απευθείας, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 στο 54’. Ο Μπαριέντος από κοντινή απόσταση πλάσαρε, όμως ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.

Από το κόρνερ οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0. Ο αφύλακτος Στούργκεον με προβολή από την μικρή περιοχή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μαρκ, VAR και… ΓΚΟΛ!

Η απάντηση από τον Αστέρα ήταν άμεση! Στο 57’ ο Μπαράλες έβγαλε με ωραίο τακουνάκι στον Μαρκ Φερνάντεθ κι αυτός με αριστοτεχνικό δεξί πλασέ μείωσε σε 2-1. Μάλιστα, το γκολ του Ισπανού αρχικά ακυρώθηκε, ωστόσο μετά από χρήση VAR, ο ρέφερι Τσαμούρης μέτρησε κανονικά το γκολ υπέρ των Αρκάδων.

Ο Αστέρας "άγγιξε" την ισοφάριση στο 62’. Μετά από γύρισμα του Κώτσιρα, ο Λουίς Φερνάντεθ έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ.

Στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα, οι κιτρινομπλέ πίεζαν τους γηπεδούχους προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση.

Στο 73’ ο Αστέρας λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση. Ο Λουίς Φερνάντεθ βγήκε σε τετ-α-τετ αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό, καθώς κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Μπέντο.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός λίγα λεπτά αργότερα έπιασε ένα γυριστό σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να πηγαίνει στον Μπαράλες. Ο έμπειρος στράικερ από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπέντο και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Ενέκο στο δεξί δοκάρι αλλά αυτός δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ο έμπειρος επιθετικός στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης λίγο έλειψε να πετύχει το 2-2. Με κεφαλιά ψαράκι η μπάλα πήγε στη γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το 2-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Αστέρα να γνωρίζει την ήττα παρά τις πολλές ευκαιρίες αλλά και την κατοχή της μπάλας που είχε.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Πασαλίδης, Καπίγια, Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεζ, Λουίς Φερνάντεθ, Μουνάφο (85’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (73’ Χαουρέγκι), Μπαράλες, Μαρτίνεζ, Αντζουλάς (46’ Κώτσιρας).

Ξάνθη: Σαο Μπέντο, Ντιρεσταμ, Λισγάρας, Τέρκι, Σόσα - Καρασαλίδης, Φάμπιο Στούργκεον (81’ Καμαρά), Μπαριέντος (73 Φοσέ), Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (65’ Ντε Αμορίμ), Τεσέϊρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων