ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

X-Ray: Μπόρχα Χιμένεθ

Ο Μπόρχα Χιμένεθ είναι και με τη βούλα, ο νέος προπονητής του Αστέρα. Το a-s σας παρουσιάζει το προφίλ του Ισπανού τεχνικού.

 

 Ολυμπιακός ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Χιμένεθ, γεννημένος στην Άβιλα της Ισπανίας, βορειοδυτικά της Ισπανίας μπήκε από πολύ μικρή ηλικία στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, σε ηλικία 30 ετών ανέλαβε για πρώτη φορά χρέη προπονητή, για λογαριασμό της Ρεάλ Βαγιαδολίδ Β’. Το ντεμπούτο του θα του μείνει αξέχαστο μιας και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε άνετη νίκη με 3-1, απέναντι στην Ατλέτικο Αστρόγκα.

 

Την Βαγιαδολίδ την καθοδήγησε σε 26 αγώνες, έχοντας 11 νίκες, 11 ήττες και 4 ισοπαλίες.

Το 2016-17 ανέλαβε την Ιζάρα. Σε 38 αγώνες αυτή τη φορά αποκόμισε περισσότερες εμπειρίες σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό της SecundaDivisionB’. Με την Ιζάρα μέτρησε 11 νίκες, 14 ήττες και 13 ισοπαλίες.

Την επόμενη σεζόν, έκατσε στο τιμόνι της Ραπίντο Ντε Μπούζας. Σε 39 αγώνες κατάφερε να πάρει περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, 15 νίκες, 16 ισοπαλίες και μόλις 8 ήττες.

Η τελευταία χρονιά για τον Χιμένεθ θα του μείνει αξέχαστη. Κι αυτό διότι πήρε την Μιράντες από το χέρι και την καθοδήγησε στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Καθόλου εύκολο έργο για τον Ισπανό κόουτς αν αναλογιστεί κανείς πως πάλεψε σκληρά μέχρι τέλους για την πολυπόθητη άνοδο. Στην προπονητική του καριέρα, σε 148 παιχνίδια έχει 59 νίκες, 47 ισοπαλίες και 42 ήττες. Μάλιστα το αγαπημένο του σύστημα που χρησιμοποιεί κυρίως είναι το 4-2-3-1.

 

Τον λάτρεψαν σαν Θεό

Μπορεί στην Μιράντες να ολοκληρώθηκε η θητεία του, μιας και η συμφωνία μεταξύ Χιμένεθ και του ισπανικού συλλόγου ήταν μονοετής, ωστόσο τα κατορθώματα του θα μείνουν χαραγμένα σε όλους.

Κατάφερε σε 45 ματς να πάρει 22 νίκες και 14 ισοπαλίες. Μάλιστα λίγες φορές ήταν αυτές που η ομάδα του γνώρισε την ήττα. Εννέα στον αριθμό.

Η Μιράντες πήρε την άνοδο χάρη στην αποτελεσματικότητα του ίδιου αλλά και των παικτών του και η πόλη ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει αυτή την επιτυχία.

Ο Χιμένεθ, είναι ο τύπος προπονητή που θα πεισμώσει τον ποδοσφαιριστή του να δώσει το 100%. Θέλει τα αποδυτήρια να είναι μία οικογένεια. Οι καθιερωμένες ομιλίες στους παίκτες του είναι κάτι παραπάνω για τον 34χρονο τεχνικό. Προσπαθεί να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του, να καταλάβουν ότι παίζουν για την ιστορία του συλλόγου και τον κόσμο.

Τα χαρακτηριστικά

Οπως μπορείτε να δείτε και από την παρακάτω καρτέλα ο Μπόρχα Χιμένεθ ξέρει από πρώτο χέρι πως να βοηθήσει τον παίκτη του στο να εξελιχθεί. Είναι ειδικός στη διαχείριση των ποδοσφαιριστών του αλλά και στην μετάδοση κινήτρου.

Είναι ένας προπονητής που δουλεύει εξίσου καλά τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας, ενώ όπως δήλωσε και ο ίδιος θέλει να βλέπει τους παίκτες του να δίνουν το 100% στο χορτάρι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων