ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ρολ(ε)-άρει για ημιτελικό

Χάρη στο τέρμα του Μαρτίν Ρόλε, ο Αστέρας επικράτησε με 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΗΣ

Με ελάχιστες αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Παράσχος. Ο Αθανασιάδης πήρε θέση κάτω από τα γκολποστ. Οι Κώτσιρα – Ανχελ – Βλάχος και Τριανταφυλλόπουλος ήταν στην αμυντική γραμμή του Αστέρα. Βαλιέντε – Ιγκλέσιας και Ρόλε στον άξονα ενώ στα άκρα ήταν οι Τσιλιανίδης και Καλτσάς. Μοναδικός προωθημένος γι’ ακόμα μία φορά ο Μιχάλης Μανιάς.

Ο Αστέρας μπήκε αποφασισμένος στον αγώνα για να βρει πρώτος τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η πρώτη φάση στον αγώνα ήταν για τον Αστέρα. Ο Κώτσιρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κατσιμήτρος αρχικά απομάκρυνε και στη συνέχεια ο πορτιέρε του Εργοτέλη, είπε και πάλι "όχι" σε νέο σουτ του Τσιλιανίδη.

Στο όγδοο λεπτό ο Καλτσάς έβγαλε τη σέντρα, ο Τσιλιανίδης πήρε την κεφαλιά, όμως στη συνέχεια η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε από την περιοχή του Κατσιμήτρου.

Στο 14’ μετά από φάουλ, ο Ιγκλέσιας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κατσιμήτρου όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και ακυρώθηκε σωστά. Ενα λεπτό αργότερα, οι Αρκάδες έχασαν νέα ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο Παγκρήτιο. Ο Μανιάς βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, έκανε και το πλασέ με την μπάλα όμως να περνάει παράλληλα από την εστία.

Ο Αστέρας με την πάροδο του χρόνου, ανέβαζε την απόδοση του για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ρόλε με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Καλτσά αλλά αυτός από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 30' ο Μανιάς από πλάγια θέση επιχείρησε το σουτ, με τον Κατσιμήτρο να είναι σε ετοιμότητα και να απομακρύνει. Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Καλτσάς εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Κατσιμήτρο. Στη συνέχεια ο Μανιάς πήρε το ριμπάουντ, αλλά από κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με σκορ 0-0. Οι Αρκάδες είχαν 11 τελικές, με τις τρεις απ' αυτές να καταλήγουν στο στόχο. Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Αρκάδες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Τσιλιανίδης έβγαλε στον Μανιά, αυτός με τακουνάκι "έσπασε" για τον Άνχελ, και στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Ρόλε. Ο Αργεντινός με αριστερό πλασέ νίκησε τον Κατσιμήτρο για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν η κεφαλιά του Καπνίδη λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 56’ ο Καλτσάς με αντίθετο πόδι έκανε το πλασέ, με τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να μπλοκάρει την μπάλα. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Ο Εργοτέλης δεν μπόρεσε ουσιαστικά να απειλήσει, ενώ ο Αστέρας παρά τις προσπάθειες του για δεύτερο τέρμα στον αγώνα δεν τα κατάφερε.

Οι Αρκάδες μετά το 1-0, διαχειρίστηκαν με σωστό τρόπο το παιχνίδι και πήραν μία πολύτιμη νίκη ενόψει της ρεβάνς στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σε τρεις εβδομάδες.

 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξή (70’ Γροντής), Μπαχανάκ (17’ Κοιλιάρας), Μπρους, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Κουατέγνκ, Εφορντ (26’ Καπνίδης) , Ιατρούδης

ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ανχελ, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ρόλε (69’ Φερνάντεθ), Ιγκλέσιας (61’ Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (86' Ματρικάρντι), Μανιάς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων