ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Δημήτρης Μποροβήλος: "Το 2019 θα φέρει καλύτερες μέρες για τον Αστέρα"

Με καλεσμένο τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Δημήτρη Μποροβήλο έκλεισε το 2018 η αθλητική εκπομπή του Arcadia 938 "Μπάλα και Άλλα".

 


Πανιώνιος ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Δημήτρης Μποροβήλος για μια ώρα συνομίλησε με το Χρήστο Καρνέζη μεταξύ άλλων  για τα συναισθήματα που αφήνει η χρονιά που φεύγει, την παρουσία του Αστέρα στη Super League, την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας της Τρίπολης, τους στόχους της ομάδας  και έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών.

 

Αναλυτικά, η συνέντευξη:

"Αρχικά σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους με υγεία πάνω απ' όλα. Το 2019 να βρει όλο τον κόσμο με ειρήνη κι ευτυχία και τον Αστέρα μας πιο ψηλά από 'κει που έχει φτάσει τώρα".

Εσείς της διοίκησης πως ζήσατε την εναλλαγή συναισθημάτων που υπήρξε στον Αστέρα το 2018;

"Έχουμε μάθει στις εναλλαγές συναισθημάτων τόσα χρόνια στον Αστέρα. Πολλές φορές η ομάδα έχει τα πάνω της και πολλές τα κάτω της, αλλά προσπαθούμε να πηγαίνουμε και με το συναίσθημα του κόσμου. Όντως, και για μας ήταν έντονο. Δεν περιμέναμε το άσχημο ξεκίνημα καθώς είχαμε διατηρήσει τον περσινό κορμό στην ομάδα. Ωστόσο δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε ποιοι παράγοντες επηρέασαν την ομάδα για να κάνει αυτό το κακό ξεκίνημα. Η ομάδα τώρα δείχνει την δύναμη και την ποιότητα που διαθέτει. Πιστεύω ότι το 2019 θα φέρει καλύτερες μέρες για τον Αστέρα".

Η ομάδα βρίσκεται κοντά στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και πάλι. Τίθεται ο ίδιος στόχος με πέρυσι, να παίξει δηλαδή η ομάδα στο Europa League;

"Πάντα ο στόχος της Ευρώπης έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα, πάνω στη δουλειά που γίνεται. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να δουλεύεις καθημερινά και ο στόχος είναι να έχεις μια καλή ποιοτικά ομάδα. Πρέπει να παίζεις όμορφο ποδόσφαιρο για τους φιλάθλους και να παίρνεις το αποτέλεσμα που πρέπει. Αν τα κάνουμε όλα αυτά, τότε μπορεί να έρθει και αυτός ο στόχος. Ωστόσο δεν πρέπει να είναι αυτός καθαυτός ο στόχος όταν ξεκινάει ο Αστέρας γιατί είναι κάτι που το έχουμε πετύχει. Νωρίς νωρίς μάλιστα, στην παρουσία του στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να σου προσφέρει πολλά πράγματα αν είσαι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο και κάνεις καλή δουλειά στο πρωτάθλημα ένας - δύο αγώνες που θα δώσεις στην Ευρώπη. Αν μπορείς να κάνεις την πορεία που έκανε ο Αστέρας τα προηγούμενα χρόνια, να μπεις δηλαδή ομίλους, τότε μιλάμε για ευρωπαϊκά όνειρα κι όχι να δώσεις μόνο προκριματικούς αγώνες. Για μένα τουλάχιστον, δύο αγώνες στην Ευρώπη δεν είναι τίποτα". 

 

Μιας και αναφερθήκαμε στην Ευρώπη, δεν είναι μόνο οι αγώνες στο Europa League αλλά βλέπουμε τον Αστέρα να δίνει το παρόν σε διεθνή Fora που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο και να αναπτύσσει εμπορικές και ποδοσφαιρικές συνεργασίες με άλλα Ευρωπαϊκά κλαμπ. 

"Από το ξεκίνημα της νέας εποχής του Αστέρα με την παρουσία των κυρίων Μπάκου και Καυμενάκη, ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα πρότυπο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Αυτές ήταν "εντολές" τους και πάνω σ' αυτό το κομμάτι κινήθηκαν και οι παροχές τους προς όλους όσοι "τρέχουν" την ομάδα. Πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει αυτό. Έχουμε παρουσία στην Ευρώπη και όχι μόνο αγωνιστική, δεν μας λείπει κάτι. Κάνουμε όσα πρέπει να κάνει ένας οργανωμένος σύλλογος".

Ασχολείστε πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο, σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι η Τρίπολη θα έχει μια ομάδα που θα αγωνίζεται στην Ευρώπη και θα συγκαταλέγεται στα ευρωπαϊκά κλαμπ της χώρας;

"Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με το Αρκαδικό ποδόσφαιρο και θα σου απαντήσω ειλικρινά. Όχι, δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ωστόσο πριν αρκετά χρόνια, σε μια συνάντηση το είχα πει. Σε μια συνάντηση που είχαμε με θέμα το Αρκαδικό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο της Τρίπολης γενικότερα υπήρχε η σκέψη να ενωθεί ο Αστέρας με τον Παναρκαδικό. Στην κουβέντα πάνω λοιπόν υπήρξε διαφωνία για το όνομα και είχα πει ότι το όνομα του Παναρκαδικού τότε πρέπει να μας βοηθήσει ώστε να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα καθώς δεν υπήρχαν ούτε τα χρήματα να δημιουργηθεί κάτι τόσο μεγάλο και ούτε ένας πρόεδρος ώστε να μπορέσει να πάει τόσο ψηλά τον Αστέρα. Είχα πει τότε πρέπει να έρθει ένας πρόεδρος σαν τον Βαρδινογιάννη ή τον Κόκκαλη για να γίνει κάτι τέτοιο. Τελικά, ήρθαν οι Μπάκος - Καυμενάκης και να που ο Αστέρας ανέβηκε. Όχι, δεν πίστευα ποτέ ότι μια ομάδα από την Τρίπολη μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά αλλά να που έγινε".

Τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γνωστά και δυστυχώς πολλές φορές αναγκάζονται να την πληρώνουν ομάδες που ουδέποτε δημιούργησαν προβλήματα. Πως νιώθει η διοίκηση μιας ομάδας που στο γήπεδό της δεν έχει συμβεί ποτέ να το παραμικρό να συγκαταλέγεται στο πρόβλημα;

"Αισθάνεται αδικημένη. Όσοι δουλεύουν στον Αστέρα νιώθουν την αδικία γιατί ποτέ δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή η ομάδα μας. Είμαστε μια ομάδα υγιής σε όλα τα επίπεδα. Οι φίλαθλοι μας δεν δημιουργούν προβλήματα, δεν μπλέκουμε με δανεισμούς. Όλη αυτή την αδικία ο Αστέρας την αισθάνεται στο πετσί του αλλά δεν την εξωτερικεύει γιατί δεν μπορεί μόνος του να αλλάξει την κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Με την παρουσία του στα θεσμικά όργανα να προσπαθεί να προτείνει τις ιδανικές λύσεις. Πολλές φορές δεν περνούν αν κι έχουν γίνει βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια. Όντως το περιβάλλον του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα δεν είναι το ιδανικό".

Ένα μεγάλο ζήτημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον είναι αυτό των ακαδημιών. Στον Αστέρα υπάρχει πλάνο και φαίνεται πως σε αυτή τη λογική κινούνται και άλλες ελληνικές ομάδες.  

"Πολλές ομάδες "αναγκάστηκαν" λόγω της οικονομικής κρίσης να στραφούν στις ακαδημίες ή λόγω της απαγόρευσης των μεταγραφών. Εμείς είχαμε στόχο από την αρχή να βγάλουμε ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο αν και υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε. Υπάρχουν παιδιά που παίζουν στις ελληνικές ομάδες και στον Αστέρα. Υπάρχουν παιδιά που στάλθηκαν στο εξωτερικό από τον Αστέρα. Ο στόχος πάντα θα είναι οι ακαδημίες. Πριν από τρία τέσσερα χρόνια φροντίσαμε με την έλευση νεαρών και Ελλήνων ποδοσφαιριστών να ελληνοποιηθεί η ομάδα αφού τα πρώτα χρόνια για να μπορέσουμε να σταθούμε είχαμε πολλούς ξένους. Είναι κίνητρο και για τα μικρά παιδιά να βλέπουν Έλληνες ποδοσφαιριστές να παίζουν. Επενδύονται πολλά χρήματα στις ακαδημίες. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές και το προπονητικό τιμ απόλυτα καταρτισμένο. Πιστεύω ότι έχουμε να δούμε πολλά πράγματα στο μέλλον από τις ακαδημίες μας".

Το 2018 μας αφήνει σιγά σιγά, η πιο έντονη ανάμνηση;

"Η ανατροπή πέρυσι στο ματς με τον Απόλλωνα. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι στο γήπεδό μας και μείναμε σε τροχιά Ευρώπης. Φυσικά και το παιχνίδι στο Αγρίνιο αλλά νομίζω αυτό το ματς εμένα με συγκίνησε προσωπικά".

Η πιο δυσάρεστη;

"Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος φέτος. Έβλεπα τον Αστέρα με μηδέν βαθμούς και έβλεπα δύσκολα τα παιχνίδια που ακολουθούσαν. Η ομάδα ήταν στα κάτω της και η συγκεκριμένη περίοδος ποδοσφαιρικά με είχε στενοχωρήσει. Ευτυχώς που το γυρίσαμε".

 

Στον Αστέρα σχεδόν ποτέ δεν μιλάτε για τη διαιτησία. Μιας και είπαμε όμως ότι θα θυμηθούμε καλές και κακές στιγμές φέτος υπήρχαν άδικες αποφάσεις προς τον Αστέρα, ενώ μάλιστα πριν λίγες μέρες ο κ. Γιάχος μίλησε για τον τελικό Κυπέλλου του 2013. Θα θέλατε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

"Πράγματι φέτος είχαμε κάποιες στιγμές άσχημες με τη διαιτησία αλλά δεν στεκόμαστε εκεί σχεδόν ποτέ διαχρονικά. Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα. Αυτά που μας στέρησε στην αρχή μας τα δίνει τώρα ίσως και με τη μορφή τύχης με κάποιες νίκες στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Αν δουλεύεις σωστά στο ποδόσφαιρο θα πάρεις ότι αξίζεις. Εκτός και αν υπάρχει σκοπιμότητα. Σκοπιμότητα υπήρχε στο σφύριγμα στον τελικό κυπέλλου του 2013. Εμείς ως ένα λάθος θα το βλέπαμε ακόμα και σήμερα αν δεν βλέπαμε ακόμα και τη πρόσφατη δήλωση του κ. Γιάχου. Με αφορμή το ατυχές περιστατικό που βίωσε ο κ. Τζήλος,  βγήκε στην επιφάνεια για να αθωωθεί κι εκείνος. Λέει δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τι έγινε σ' αυτή τη φάση. Ούτε μετά από 5 χρόνια δεν έχει δει τι έγινε; Δεν άνοιξε τηλεόραση, δεν του μίλησε ποτέ κάποιος συνάδελφός του; Δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη από τον Αστέρα παρά μόνο ήρθε αλαζόνας να σφυρίξει αγώνα του Αστέρα και δεν είχε την ντροπή να δηλώσει κώλυμα. Ακόμα περιμένω την συγνώμη του κ. Γιάχου. Στέρησε ένα τρόπαιο από την ομάδα μας, και είναι η χειρότερη στιγμή μου στο ποδόσφαιρο".

Υπήρξε αλλαγή προπονητή φέτος και μάλιστα τα αποτελέσματα δείχνουν ότι με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του ο Αστέρας βαδίζει πολύ καλύτερα στο πρωτάθλημα.

"Ο προπονητής στο ποδοσφαιρικό τμήμα κάθε ομάδας είναι το γενικό κουμάντο, ο αρχηγός. Όταν κλείνει η πόρτα στα αποδυτήρια δεν υπάρχει πρόεδρος, δεν υπάρχει μεγαλομέτοχος, δεν υπάρχει κανένα άλλο πόστο. Η εικόνα που βγάζει μια ομάδα στο γήπεδο είναι η φιλοσοφία του προπονητή. Ο Σάββας Παντελίδης πέτυχε στον Αστέρα. Δημιούργησε πράγματα. Για κάποιο λόγο όμως δεν μπόρεσε να περάσει όσα πέρασε πέρυσι στους παίκτες του ενώ είχε τα ίδια πρόσωπα. Όταν αλλάζει ένας προπονητής αλλάζει όλο το σύστημα στα αποδυτήρια. Μπορεί να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αισθάνονται αδικημένοι από τον προηγούμενο προπονητή και με την έλευση του νέου, προσπαθούν να αποδείξουν στον καινούργιο προπονητή ότι εμείς είμαστε εδώ, προσπαθούμε και ο προηγούμενος προπονητής δεν μας έβλεπε. Όλο αυτό αν ο καινούργιος προπονητής είναι έξυπνος και έμπειρος μπορεί να το εκμεταλλευτεί προς το συμφέρον της ομάδας του. Κάτι τέτοιο κάνει μέχρι τώρα ο Γιώργος Παράσχος".

Το Κύπελλο είναι στόχος του Αστέρα;

 "Παραδοσιακά είναι στόχος της ομάδας. Μπορείς να φτάσεις στον τελικό και από 'κει και πέρα όλα γίνονται σ' ένα 90λεπτο. Φαβορί και αουτσάιντερ δεν υπάρχουν σε τέτοια ματς. Στα μάτια των παικτών βλέπεις ποιος το θέλει περισσότερο. Έχουμε δει πολλά παραδείγματα στο παρελθόν άλλωστε".

Μπαίνουμε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Θα υπάρξουν προσθήκες στον Αστέρα; 

"Μεταγραφές απλά και μόνο για να κάνουμε δεν θα υπάρξουν. Αν ζητήσει κάτι ο προπονητής μας σίγουρα θα το ικανοποιήσουμε. Ενδεχομένως να υπάρξει πώληση ποδοσφαιριστή και να πρέπει να υπάρξει αντικατάσταση. Η ομάδα ξεκίνησε με τον περσινό κορμό που χάρισε θέαμα και ουσία στους φιλάθλους. Αν ο προπονητής μας υποδείξει κάποια θέση στην οποία χρειάζεται ενίσχυση, εμείς θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία του".

Οι ευχές σας για το νέο έτος;

"Υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Από την μεριά μας στον ΑΣΤΕΡΑ, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να περνούν οι φίλαθλοί μας όσο γίνεται ευχάριστα. Θέλουμε να προσφέρουμε στους φιλάθλους μας ότι προσφέρει το ποδόσφαιρο σ' εκείνους που το αγαπούν".

Μήπως να ζητήσουμε από τον Άγιο Βασίλη να φτιάξει τον δρόμο έξω από το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης;

"Τα έχουμε πει πολλές φορές στους αρμόδιους και με έγγραφα μάλιστα. Ωστόσο, επειδή είναι η μέρα γιορτινή ας μας απασχολήσει το ζήτημα από το νέο έτος. Καλή χρονιά σε όλους".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων