ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μανιάς: "Μπαίνουμε διψασμένοι για τη νίκη"

Ο Μιχάλης Μανιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 μίλησε για την πορεία του ΑΣΤΕΡΑ στο φετινό πρωτάθλημα, τον τεχνικό της ομάδας Γιώργο Παράσχο αλλά και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

 

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Sportify":

Για το τι έχει αλλάξει με τον Παράσχο: "Η έλευση καινούριου προπονητή έχει φέρει μια ηρεμία στην ομάδα. Νομίζω ότι και με τον κ. Παντελίδη ήμασταν πολύ καλά. Ημασταν άτυχοι όμως. Τώρα μας έχει γυρίσει η τύχη και έχουμε κάνει το 3 στα 3. Τώρα πάμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ το Σάββατο για να κερδίσουμε και να ανέβουμε ακόμα ψηλότερα".

Για το πως επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές από τις αλλαγές των προπονητών: "Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Δουλεύει τα δικά του πράγματα που θεωρεί πιο βασικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Η αλλαγή προπονητή δίνει στους παίκτες μία ώθηση να δουλέψουν ακόμα περισσότερο από την άποψη ότι προσπαθούμε όλοι να δείξουμε στον καινούριο προπονητή ότι αξίζουμε μια θέση στην ενδεκάδα. Αξίζουμε μία θέση να είμαστε στον Αστέρα. Νομίζω από εκεί ξεκινάνε όλα. Από την θέληση και τη διάθεση που έχουν οι ποδοσφαιριστές".

Για το θετικό και το αρνητικό που έχει η ομάδα μέχρι στιγμής: "Κρατάω ως θετικό στοιχείο τη δύναμη  που βρήκαμε και κυρίως τη ψυχολογική δύναμη να γυρίσουμε όλη αυτή την κατάσταση. Γιατί πραγματικά όταν την προηγούμενη χρονιά βρίσκεσαι στην Ευρώπη και ξαφνικά είσαι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οσο και να μη φαίνεται ότι είναι δύσκολο, πραγματικά εμείς που το ζούμε καθημερινά, υπάρχει μια πίεση γιατί ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι μία ομάδα που δεν είναι για να παλεύει για τη σωτηρία. Είναι μία ομάδα που έχει δείξει ότι τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί να είναι στην 5η με 6η θέση και να παλεύει για την Ευρώπη. Αυτό το έζησα και τη πρώτη χρονιά που ήρθα στην ομάδα που είχαμε πάλι παρόμοια προβλήματα. Οσον αφορά το αρνητικό είναι η ατυχία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Δεχόμασταν γκολ με το παραμικρό. Η δυστοχία που είχαμε μπροστά, δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Και τώρα έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ σ’ αυτό το κομμάτι και παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε ακόμα περισσότερο".

Για το επίπεδο της SuperLeague: "Νομίζω ότι είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εχουν ανέβει ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια λείπανε από την Super League, όπως ο ΟΦΗ και ο Αρης. Αυτό το κάνει ακόμα πιο δυνατό το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολα γιατί θα παλέψουν οι ομάδες αυτές. Εχουν καλές έδρες και μακάρι όπως ξεκίνησε το πρωτάθλημα να τελειώσει κι όλας".

 AΣΤΕΡΑΣ ΟΦΗ

 

Για την ψυχολογία του:" Οταν κάθεσαι στον πάγκο ή όπως πέρυσι είχα κάτσει αρκετά παιχνίδια, το μόνο που σκέφτεσαι σαν επιθετικός είναι ότι άμα μου δώσει την ευκαιρία ο προπονητής να περάσω στο παιχνίδι θα πρέπει να τον δικαιώσω και να δείξω ότι αξίζω μία θέση στην ενδεκάδα".. 

Για τις Ακαδημίες του ΑΣΤΕΡΑ: "Νομίζω πως ο Αστέρας έχει από τις καλύτερες Ακαδημίες στην Ελλάδα. Είναι μία ομάδα η οποία δουλεύει τα παιδιά από μικρά. Τα παίρνει από τις οικογένειες τους, τους παρέχει τα πάντα και το μόνο που τους αφήνει να ασχοληθούν είναι το ποδόσφαιρο. Μακάρι και στο μέλλον, όπως ήταν ο Τάσος Δουβίκας και άλλα παιδιά, να πάρουν τις ευκαιρίες τους κι άλλα παιδιά και να πάρουν μια καλή μεταγραφή και να δείξουν τι αξίζουν".

Για τα στοιχεία της ομάδας: "Θεωρώ ότι είμαστε μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Εχουμε δουλέψει πάρα πολύ και με τον προηγούμενο προπονητή αλλά και με τον κ. Παράσχο. Είμαστε πολύ καλοί αμυντικά στα τελευταία παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε. Νομίζω πως στην Τρίπολη δεν έχει περάσει κάποια ομάδα εύκολα, όσο καιρό είμαι εγώ εδώ. Δεν θυμάμαι παιχνίδι που να χάσαμε πολύ εύκολα. Εκτός από τον Παναθηναϊκό την πρώτη χρονιά. Ολα τα παιχνίδια τα παλεύουμε. Μπαίνουμε από το πρώτο λεπτό διψασμένοι για τη νίκη και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει".

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη του έμπειρου επιθετικού ΕΔΩ από το 00:13:44 και έπειτα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων