ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Το γκολ του Μανιά στο Αγρίνιο η καλύτερη στιγμή"

Ιγκλέσιας, Μουνάφο και Τόνσο μίλησαν για τις δύσκολες στιγμές της σεζόν, το... λυτρωτικό διπλό στο Αγρίνιο, τα τραγούδια στα αποδυτήρια και τον κοινό στόχο που υπηρέτησαν όλοι για να έρθει το αποτέλεσμα! 

 Ρεάλ Λίβερπουλ

Η συνέντευξή τους στο gazzetta.gr:

Μουνάφο: «Το γκολ του Μανιά στον Παναιτωλικό η καλύτερη στιγμή της χρονιάς»

Χουάν, ποιο ήταν το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς;

«Πιστεύω είχαμε πολλά σημαντικά ματς, ένα απ' αυτά ήταν με τον Παναθηναϊκό απ' όπου και ξεκίνησε το αήττητο σερί των 8 αγώνων. Σίγουρα ένα πολύ σημαντικό ματς ήταν κι η νίκη με τον ΠΑΟΚ που στα τελευταία δευτερόλεπτα πήραμε τρεις καθοριστικούς βαθμούς για να πάμε στην Ευρώπη και φυσικά οι τελευταίοι τρεις "τελικοί", που αν δεν παίρναμε και τους 9 βαθμούς δεν θα μιλούσαμε τώρα για την Ευρώπη. Όλη την χρονιά είχαμε σημαντικά ματς γιατί χάσαμε και πολλούς βαθμούς, αλλά πιστεύω ότι έκλεισε η σεζόν ωραία».

Εβαλες δύο γκολ αλλά και τα δύο ήταν πολύ σημαντικά. Το ένα στην πρώτη νίκη με την ΑΕΚ και το άλλο με τον Παναθηναϊκό απ' όπου ξεκίνησε το σερί. 

«Σίγουρα ήταν σημαντικό και για μένα γιατί με τα γκολ παίρνεις ψυχολογία αλλά και για την ομάδα ήταν εξίσου σημαντικά γιατί δεν είχαμε πολλούς βαθμούς τότε. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως όλη η ομάδα έχει πάρει αρκετούς βαθμούς για να βγούμε στην Ευρώπη, όλοι έκαναν τεράστια δουλειά για να πετύχουμε το στόχο μας».

Όταν σου έγινε η πρόταση να επιστρέψεις ήταν δύσκολη η απόφαση;

«Ήξερα πως ήταν η ομάδα, τί στόχους είχε παρόλο που δεν πήγε καλά πέρυσι είναι μια ομάδα που πάντα έχει μεγάλους στόχους. Αυτό ήταν το κίνητρο για εμένα γιατί όταν δούλεψα εδώ ήξερα ότι είναι μια ομάδα που παίζει πάντα για να κερδίσει απέναντι σε όλους. Πέρασα καλά. Εντάξει, κοίταξα και στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα ο Αστέρας ήταν το φαβορί».

Εχεις παίξει με τον Αστέρα στους ομίλους του Europa League. Πως θυμάσαι αυτή την εμπειρία την οποία θα ζήσεις ξανά;

«Ήταν φανταστικά! Στην πρώτη μου ευρωπαϊκή εμπειρία μπήκαμε στους ομίλους και την επόμενη σεζόν πήγαμε πάλι στα πλέι οφ. Παίξαμε σημαντικά ματς, η Ευρώπη πάντα είναι μια διοργάνωση που θες να παίζεις συνέχεια».

Ήταν εύκολη η απόφαση να επιστρέψεις το καλοκαίρι;

«Με τον "Μάτι" είχαμε παίξει μαζί, είχαμε πολύ καλή σχέση και έξω από το γήπεδο, είχαμε κρατήσει επαφές και είχαμε μιλήσει πριν έρθω στον Αστέρα. Ταιριάζουμε πάρα πολύ, μου κάνει πολύ εύκολη τη δουλειά, όπως κάνω και εγώ γι αυτόν. Ετσι γίνεται ευκολότερη η ζωή και για τους δυο μας. Όταν ήρθε ο Μάρτιν, ήταν ένας παίκτης που είμαστε από την ίδια χώρα, μιλάμε την ίδια γλώσσα και έτσι έγιναν όλα πιο εύκολα».

Χουάν, η πιο δύσκολη στιγμή;

«Ήταν η ήττα με τη Λαμία, ήταν βαρύ το 3-1 μέσα στο σπίτι μας και μετά είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Εκεί έφυγε ο Στάικος, ακολούθησε μια αλλαγή προπονητή και μετά στο πρωτάθλημα είχαμε κάποιες κοιλιές, αλλά πήραμε νίκες με μεγάλες ομάδες.  Τα πρώτα τρία ματς ήταν δύσκολα αλλά αυτό με τη Λαμία σίγουρα αποτέλεσε την πιο δύσκολη στιγμή».

Η πιο χαρούμενη;

«Πιστεύω τώρα με τον Παναιτωλικό, στο τελευταίο ματς. Ένιωσα πολύ χαρούμενος γιατί ήταν μια χρονιά πολύ κουραστική λόγω του ότι δεν μπορούσαμε να είμαστε ήσυχοι με την 5η θέση, δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε, είχαμε πάντα κι άλλες ομάδες κοντά μας. Στο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό μας είπαν ότι στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη υπήρχε διακοπή, είπαμε ότι αν δεν νικήσουμε θα τραβήξει η αγωνία κι αύριο. Ετσι, το γκολ του Μανιά στο 2-0 ήταν η καλύτερη στιγμή της χρονιάς».

Τι άλλαξε ο Παντελίδης;

«Πάντα φέρνει αλλαγή ένας νέος προπονητής. Ο κάθε παίκτης πρέπει να δώσει το καλύτερο για να αποδείξει ότι αξίζει να παίξει. Σίγουρα έφτιαξε πράγματα που δεν είχαμε, όπως κάποια κομμάτια στην τακτική αλλά και στον ψυχολογικό κομμάτι. Καταλάβαμε γρήγορα αυτό που ήθελε ο κόουτς και αρχίσαμε να το δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας βαθμούς που είχαμε χάσει. Και ψυχολογικά ήμασταν καλύτερα, σημαντική η αλλαγή αυτή και έτσι φτάσαμε στον στόχο».

Και τώρα Europa League ξανά με τον Αστέρα.

«Όλα θα εξαρτηθούν από τις κληρώσεις, θέλουμε να μην έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, να κάνουμε καλά παιχνίδια να περάσουμε στους ομίλους και μετά θα δούμε πως θα πάει... Ας το χαρούμε και βλέπουμε».

Ιγκλέσιας: «Με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν το σημαντικότερο γκολ της καριέρας μου»

Πόσο σημαντικό είναι το βραβείο του MVP; Και πόσο σε βοήθησαν οι συμπαίκτες σου για να το πετύχεις αυτό;

«Νομίζω αυτό ήταν το πιο σημαντικό, η ισορροπία. Εχουμε καλή σχέση εντός και εκτός γηπέδου, αλλά η ισορροπία έδωσε αυτό που ήθελε η ομάδα: να βοηθήσουμε την άμυνα, να βγάλουμε εύκολες πάσες μπροστά... Όσο για τον MVP φυσικά και είμαι χαρούμενος, αλλά είναι κάτι που έχω κερδίσει με τα χρόνια, έχω δουλέψει πολύ και αυτά δεν φαίνονται, δεν τα βλέπει κανείς. Από την περσινή χρονιά μέχρι σήμερα δεν έχω σταματήσει, έχω δουλέψει πολύ σκληρά και γι αυτό αξίζει πιο πολύ αυτό το βραβείο».

Είσαι στην ομάδα από το 2015. Τι άλλαξε φέτος και ήρθε η επιστροφή στην Ευρώπη;

«Δύσκολο να πω τι είναι αυτό. Η ομάδα πάντα ψάχνει τρόπους για να κάνει ένα βήμα εμπρός, με τα χρόνια γίνεται καλύτερη. Αυτό που έγινε πέρυσι συμβαίνει. Έτσι είναι η μπάλα, έτσι είναι η ζωή... Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα δεν παράτησε τίποτα, δούλεψε πιο δυνατά και εκεί μένουμε εμείς. Και του χρόνου θα πάμε πιο δυνατά απ' όσα κάναμε φέτος. Μακάρι να συνεχίσουμε όπως είμαστε».

Αποτελείς σημείο αναφοράς για την ομάδα σου. Πέρα από το ανασταλτικό κομμάτι, βλέπαμε σ' όλα τα στημένα να είσαι ο πρωταγωνιστής. 

«Σίγουρα! Νομίζω το ποδόσφαιρο αλλάζει κάθε χρόνο και αν δεν αλλάζεις και εσύ θα μείνεις πίσω. Εγώ προσπαθώ, όπως έχω πει χιλιάδες φορές, να δίνω το καλύτερο για την ομάδα αλλά και να "διαβάζω" τις φάσεις, να βλέπω τι ζητάει ο κάθε αντίπαλος. Είμαι τυχερός γιατί έπαιζα με τους Μαρτίν και Χουάν. Ξέρουμε τι θέλει ο καθένας. Όταν πήγαινα μπροστά είχα το κεφάλι μου ήσυχο, γιατί ήξερα ότι θα καλύψει ο Μουνάφο ή ο Μαρτίν ή κάποιος άλλος, είναι ομαδική η δουλειά».

Το γκολ σου με τον ΠΑΟΚ είναι το σημαντικότερο της καριέρας σου;

«Όχι το σημαντικότερο, έχω σκοράρει κι άλλα, όμως, σίγουρα είναι σ' αυτά που ξεχωρίζω. Ήταν έντονα τα συναισθήματα...».

Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η ήττα από τη Λαμία;

«Προσωπικά για εμένα ναι. Γιατί περάσαμε έναν δύσκολο χρόνο και όταν το ξεκίνημα δεν ήταν καλό, είπα "δεν αξίζουμε αυτό", γιατί είχαμε κάνει τρομερή προετοιμασία, είχαμε ρίξει πολλή δουλειά αλλά μιλούσαμε μεταξύ μας και ήμουν σίγουρος ότι θα το αλλάξουμε αυτό».

Η ήττα από το Λεβαδειακό, σας έκανε να πείτε «και τώρα τι γίνεται»;

«Ναι ρε φίλε, ήταν σκληρή ήττα, πολύ σκληρή. Νομίζω πως στο πρώτο μέρος θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει τρία γκολ, στο δεύτερο άρχισαν να πόδια να είναι βαριά, έπαιξε καλύτερα ο αντίπαλος, έβαλε το γκολ, κλείστηκε και εμείς δεν είχαμε φρεσκάδα. Εκεί σκέφτεσαι ότι μπορεί και να χάσεις τον στόχο σου, αλλά θα το παλεύαμε μέχρι τέλος, αν και τέτοιες καταστάσεις ξεπερνούν το μυαλό. Αυτό δείχνει ότι είμαστε πολύ καλά μέσα στα αποδυτήρια, είμαστε πραγματικά μια οικογένεια και βοηθούσαν πολύ και τα παιδιά που δουλεύουν καθημερινά μαζί μας. Είχαμε μόνο έναν στόχο και τον καταφέραμε. Άμα δεν είσαι συγκεντρωμένος και δεν είναι όλοι μαζί... Μόνο αν είσαι ομάδα, ομάδα, ομάδα τον καταφέρνεις».

Πως περιμένεις την επόμενη σεζόν;

«Ήρθε η ώρα τώρα να ξεκουραστούμε, αλλά είμαι βέβαιο ότι ο Αστέρας θα κάνει ακόμη ένα βήμα μπροστά. Πάντα έχω στο μυαλό μου έναν τελικό Κυπέλλου, πιστεύω θα έρθει».

Τόνσο: «Τα 8 σερί ματς η πιο έντονη στιγμή»

Πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε και πόσο βοήθησαν σ' αυτό οι Ιγκλέσιας και Μουνάφο;

«Κατάλαβα ότι δεν είχα ρυθμό ερχόμενος στον Αστέρα, χρειαζόμουν πάρα πολλή δουλειά. Οι Ιγκλέσιας και Μουνάφο βοήθησαν τόσο εμένα όσο και την ομάδα πάρα πολύ».

Αισθανόσουν ματς με το ματς όλο  και πιο σημαντικός;

«Ενιωθα ότι δεν ήμουν ο εαυτός μου αρχικά, είχα να παίξω μπάλα τέσσερις μήνες. Μετά όμως, ματς με το ματς ένιωθα καλύτερα και μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα».

Η πιο έντονη στιγμή σου μέσα στη σεζόν; Ίσως τα γκολ με τον ΠΑΟΚ;

«Όχι, όχι... Πιστεύω τα 8 σερί ματς που είχαμε να χάσουμε».

Η πιο στενάχωρη κι η πιο χαρούμενη στιγμή της χρονιάς;

«Όταν παραλίγο να χάσουμε την 5η θέση... Εκεί που βλέπαμε ότι μπορούσαμε, παράλληλα βλέπαμε ότι θα την χάναμε κιόλας. Η πιο χαρούμενη σίγουρα ήταν με τον Παναιτωλικό, εκεί τελείωσαν όλα, είχαμε πετύχει».

Για το μέλλον τι περιμένεις;

«Δεν περιμένω τίποτα, μόνο να παίζω μπάλα θέλω».

Κάτι το ιδιαίτερο για εσάς μέσα στην χρονιά;

Ιγκλέσιας: «Μετά τη νίκη με τον ΠΑΟΚ, ήταν ένα τρελό παιχνίδι. Δεν θυμάμαι καν τι μου έλεγαν στα αποδυτήρια οι συμπαίκτες μου, ήμασταν όλοι απλά πολύ χαρούμενοι».

Τόνσο: «Είχαμε ένα τραγούδι δικό μας και μετά από κάθε νίκη το βάζαμε, είναι ωραίο, το «Los Palmesras».

Μουνάφο: «Μετά τη νίκη με την ΑΕΚ με ρώτησαν οι συμπαίκτες μου "τι έκανα εγώ εκεί;" επειδή δεν ανέβαινα συχνά. Ήταν η πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα, την χρειαζόμασταν πολύ. Μετά βάλαμε τα τραγούδια μας...».

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων