ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Γιάννης Κώτσιρας: O πιο... Αρκάς των Αρκάδων!(Photos)

Συχνά ακούμε τις εκφράσεις "προϊόν των ακαδημιών", "από τα σπλάχνα της ομάδας", "φυντάνι των ακαδημιών" κτλ. Στην περίπτωση του Γιάννη Κώτσιρα ισχύει το "ποδοσφαιρική καταγωγή: Αρκαδία".

 

 

Λεβαδειακός ΑΣΤΕΡΑΣ 

Γεννηθείς στις 16/1/1992 με καταγωγή από την Μεγαλόπολη, έζησε το Αρκαδικό ποδόσφαιρο σε όλα του τα επίπεδα. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα!

Ξεκίνημα από τις ακαδημίες της Δόξας Μεγαλόπολης σε μικρή ηλικία όπου ξεχώρισε από νωρίς. Πρώτος τίτλος στην καριέρα του το Σχολικό πρωτάθλημα Γυμνασίων το 2007.

Την αμέσως επόμενη χρονιά κατακτά με την παιδική ομάδα της Δόξας Μεγαλόπολης το Παιδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ Αρκαδίας .

Τη σεζόν 2008-09, λόγω οικονομικών προβλημάτων, η ομάδα της Δόξας που τότε αγωνιζόταν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ' Εθνική) δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων και ο Κώτσιρας.

Την επόμενη χρονιά, ο Γιάννης δίνει προτεραιότητα στο σχολείο συνεχίζει όμως την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος με την φανέλα της Δόξας στην Α' Αρκαδίας ενώ θα ακολουθήσει την ομάδα και στην Β' κατηγορία την επόμενη σεζόν 2010-11 , όντας πια φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

 

Από το 2011 μέχρι και το 2014 θα αγωνιστεί στην ομάδα της Φαλαισίας στην πρώτη κατηγορία του Αρκαδικού ποδοσφαίρου για τρία χρόνια,  με την οποία θα πανηγυρίσει και το πρωτάθλημα την σεζόν 2012-13.

 

Μετά την Φαλαισία το καλοκαίρι του 2014 θα φύγει από τη Μεγαλόπολη, θα ανέβει επίπεδο και θα φύγει από τα τοπικά πρωταθλήματα για να φορέσει την φανέλα του Παναρκαδικού και να αγωνιστεί στην Γ' Εθνική για 2 χρόνια. 

Η αγωνιστική παρουσία του στην πρώτη χρονιά του στη Γ’ Εθνική θα αποσπάσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων ανωτέρων κατηγοριών, όμως αυτός θα προτιμήσει να παραμείνει στην Τρίπολη, περιμένοντας μια καλή πρόταση για να κάνει το άλμα στην καριέρα του. 

Μετά από μια επίσης πολύ καλή δεύτερη χρονιά με τη φανέλα του Παναρκαδικού, θα κάνει το μεγάλο άλμα. 

Ο  Αστέρας του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Μια ευκαιρία που θα αρπάξει "από τα μαλλιά" για να φτάσουμε στο σήμερα. 

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΩΤΣΙΡΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

 

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τον Γιάννη. Φτάνει να πούμε (χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες) ότι δεν ήταν απλό για εκείνον να πάρει το δελτίο του από ερασιτεχνική ομάδα ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί σε πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας. 

Τη φετινή σεζόν, με την κιτρινομπλέ φανέλα κατέγραψε 36 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μάλιστα, οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τον Αστέρα, έπεισαν τον τεχνικό της Εθνικής ομάδας, Αγγελο Αναστασιάδη προκειμένου να φορέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τη φανέλα με το εθνόσημο.

Η επιμονή, η πίστη του και η σκληρή δουλειά ανταμείφθηκαν. Γι' αυτό και η ιστορία του ξεφεύγει από το αθλητικό κομμάτι. Είναι ένα μάθημα για όλους μας, καθώς τίποτα δεν θα έρθει στην ζωή, σε κανέναν τομέα, χωρίς κόπο.

Γι' αυτό λοιπόν, γίνε σαν τον Κώτσιρα…

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων