ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αντώνης Τσιφτσής: Τους απέρριψε όλους για να γίνει "φύλακας άγγελος" του ΑΣΤΕΡΑ

Ο Αντώνης Τσιφτσής έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το a-s σάς τον συστήνει! Η Νέα Πέλλα Γιαννιτσών κι η κοινή αφετηρία με τον Πέλκα, η θέση του φορ, ο Καν, τα αστεία με τον Τσιλιανίδη κι η απόρριψη των Ολυμπιακού και ΑΕΚ για να μετακομίσει στην Τρίπολη!

  Λεβαδειακός ΑΣΤΕΡΑΣ 

 

Σε ηλικία 18 ετών 8 μηνών και 12 ημερών, έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που χρησιμοποιεί ο Αστέρας Τρίπολης στη Σούπερ Λιγκ. Προηγούμενος ήταν ο Γιώργος Γεωργακόπουλος που κρατούσε το ρεκόρ από το 2012 (19 ετών, 11 μηνών, 3 ημερών).

Το story of life του Τσιφτσή μέσα από το Arcadia Sports...

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά, στο χωριό Νέα Πέλλα. Ο μπαμπάς του ασχολείται με αγροτικά μηχανήματα κι η μητέρα του με τα οικιακά. Είναι το τρίτο παιδί και μικρότερο παιδί της οικογένειας - και το καμάρι ενός χωριού που... φουσκώνει από περηφάνια για τον Δημήτρη Πέλκα και τον Αντώνη Τσιφτσή. 

Η 22χρονη αδερφή του σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη κι ο 23χρονος αδερφός του βοηθάει τον μπαμπά.

Ο ίδιος ακολουθεί τα δικά του βήματα. Σε ηλικία 10 ετών, κατόπιν πίεσης από τον ξάδερφό του τον Ραφαήλ, πηγαίνει στην Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών. Από εκεί ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ο Πέλκας κι αυτός ήταν ο λόγος που η εν λόγω ομάδα αποτέλεσε πόλο έλξης για τον τότε μικρό Αντώνη.

Ξεκίνησε να παίζει ως επιθετικός για  να καταλάβει ότι είναι γεννημένος να γίνει... φύλακας άγγελος.  Οι εμφανίσεις του, σε συνδυασμό με τα φυσικά του προσόντα (1.91 ύψος) τον κάνουν να ξεχωρίσει και γρήγορα έρχεται η κλήση από τη Μεικτή Ομάδα Πέλλας και από εκεί στην ομάδα της περιφέρειας Μακεδονίας. Το ταλέντο του ξεχωρίζει και το επόμενο βήμα είναι να κληθεί στη μεικτή ομάδα της Βόρειας Ζώνης. Ματς που τον σημάδεψε ήταν αυτό στους Ζωσιμάδες, όπου και στον τελικό με τη Μεικτή ομάδα της Ζώνης των Νησιών, τον... στάμπαρε ο άνθρωπος του Αστέρα, Κώστας Σαλαπάτας.

Ο Τσιφτσής απέρριψε Ολυμπιακό, ΑΕΚ για τον ΑΣΤΕΡΑ

Τον δοκιμάζουν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ηρακλής, Παναιτωλικός... τον θέλουν όλοι. "Ευχαριστώ πολύ, διάλεξα ΑΣΤΕΡΑ", η απάντησή του μιας κι η δοκιμή του στους Αρκάδες τον έπεισε ότι εκεί είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να εξελιχτεί ποδοσφαιρικά για να ακολουθήσει αυτό που ήθελε να κάνει από μπόμπιρας: να λέει "όχι" στα σουτ των αντιπάλων. 

Ετσι, στα 16,5 γίνεται μέλος των "κιτρινομπλέ" και ενσωματώνεται στην Κ17. Δύο μήνες μετά ανεβαίνει στην Κ20 και πρόπερσι το καλοκαίρι ο Μάκης Χάβος να παίρνει στην προετοιμασία της Ολλανδίας.

Κοσίτσκι, Ντοναρούμα, Αθανασιάδης και Καπετάνος οι άλλοι τέσσερις της παρέας. Το όνειρο για τον μικρό αρχίζει ολοένα και να μεγαλώνει.

Εντυπωσιάζεται από το πάντα αμετάβλητο ύφος του Κοσίτσκι, από το πάθος του Ντοναρούμα και τα προσόντα του Αθανασιάδη. Μαθαίνει κάθε μέρα και από τον Καπετάνο, που είναι κοντά σε ηλικία. 

Πάντα ταπεινός, πάντα το μυαλό του στη δουλειά. "Δεν έχω πετύχει τίποτα, έχω πολλή δουλειά μπροστά μου", θα λάβεις ως απάντηση αν τον ρωτήσεις κάτι σχετικό. 

Το βέβαιο είναι ότι με την ένταση (στις προπονήσεις) που υπάρχει στην πρώτη ομάδα η εξέλιξή του είναι δεδομένη. 

Τετ α τετ, σουτ εκτός εστίας, σέντρες... τομείς που ο ίδιος θεωρεί ότι θέλει να βελτιώσει, ενώ κάτι το οποίο πιστεύει ότι έχει καλό πάνω του είναι το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια. 

Ο Αντώνης Τσιφτσής, μας συστήθηκε στο 81' του ματς με τον Πλατανιά και το δεδομένο είναι πως ήρθε για να μείνει. Πόσο; Ο χρόνος θα το δείξει. Ο ίδιος, αυτό που έχει στο μυαλό του είναι να γίνεται κάθε μέρα όλο και καλύτερος, να καθιερωθεί στη βασική 11άδα της ομάδας του και αν έρθει το εξωτερικό, τότε η Γερμανία θα ήταν γι αυτόν ο τέλειος προορισμός.

Διαβατήριο στα όνειρα δεν υπάρχει κι ο Αντώνης, ξεκίνησε το δικό του ταξίδι, που δεν έχει σύνορα, ούτε όρια.

Τι να ξέρετε για τον Αντώνη Τσιφτσή:

- Αγαπημένη του ομάδα η Μπάγερν Μονάχου.

- Ο Όλιβερ Καν ήταν ο λόγος για να γίνει "Βαυαρός", ενώ σήμερα θαυμάζει τον Νόιερ.

- Στον ελεύθερό του χρόνο παίζει Play Station και πηγαίνει βόλτες.

- Παρέα από την ομάδα κάνει με τους Αθανασιάδη, Δουβίκα, Κυριακόπουλο, Καπετάνο., γουστάρει τις πλάκες με τον Τσιλιανίδη.

- Μένει στο ίδιο σπίτι με τον Γιώργο Ζήση, με τον οποίο είναι συμπαίκτες από την ομάδα Νέων.

- Το φετινό ματς με τον ΠΑΟΚ και το περσινό με τον Πανιώνιο, είναι από τα παιχνίδια που ο ίδιος θυμάται ότι τα... πήγε καλά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων