ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1: Έσπρωξε το αήττητο

Ο Αστέρας θα μπορούσε σβηστά να μείνει αήττητος και στο δεύτερο ματς στο Φάληρο, αλλά πλήρωσε ένα ανόητο σπρώξιμο του Ζουμά μέσα στην περιοχή. Δύο γκολ ο Εμενίκε, μείωσε στο τελικό 2-1 ο Τσουκαλάς με πανέμορφο πλασέ.

 

Ο Αστέρας ήταν και πάλι εξαιρετικός στο Φάληρο αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα ανόητο πέναλτι του Ζουμά (71'), δεχόμενος στη συνέχεια άλλο ένα γκολ από τον Εμενίκε (77'). Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, μείωσε στο 84' με τον Τσουκαλά και πάλεψε μέχρι το τέλος για την ισοφάριση που εν τέλει δεν ήρθε...

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε από την αρχή το 5-3-2 με το οποίο ολοκλήρωσε τον αγώνα του Σαββάτου, με επτά αλλαγές στα πρόσωπα της βασικής ενδεκάδας. Οι Ζουμά, Τσουκαλάς, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Τσιλιανίδης, Δουβίκας και Στανισάβλιεβιτς ήταν οι "νέοι", με τους Αθανασιάδη, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Μουνάφο να παραμένουν στο αρχικό σχήμα.

Η διάταξη του Αστέρα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό:

 

Ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν με πολλά νέα (ξεκούραστα) πρόσωπα στη σύνθεση που ήθελαν να αρπάξουν την ευκαιρία, μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση. Πήρε την κατοχή της μπάλας και στα μισά του ημιχρόνου είχε 4-0 τελικές, ωστόσο όποτε χρειάστηκε ο Πασαλίδης ήταν εκεί, όπως στο σουτ του Πάρντο (11') και σε αυτό του Κούτρη (17').

Το δεύτερο μισό όμως του πρώτο μέρους πέρασε "σβηστά" για τον Αστέρα στην άμυνα που είχε μάλιστα και σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει! Πρώτα με τον Κυριακόπουλο (28') και λίγο αργότερα με τον Τριανταφυλλόπουλο (32'), με τις τελικές προσπάθειες σε αυτό το διάστημα να είναι 3-0 υπέρ της ομάδας του Σάββα Παντελίδη.

Η στατιστική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου:

 

Στο δεύτερο μέρος ο Μπέσνικ Χάσι άλλαξε το πλάνα του, γυρίζοντας το σύστημά του σε 3-4-3, χωρίς ωστόσο να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Ο Αστέρας συνέχιζε να κρατά χωρίς να απειλείται το 0-0 και μάλιστα είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Κώτσιρα (67') και Κυριακόπουλο (69').

Ωστόσο από το... πουθενά η αρκαδική ομάδα πλήρωσε το σπρώξιμο του Ζουμά στον Εμενίκε, με τον Νιγηγριανό να ευστοχεί στο πέναλτι για το 1-0 (71'). Ο Αστέρας αναγκάστηκε να βγει μπροστά και το πλήρωσε έξι λεπτά αργότερα όταν ο Εμενίκε νίκησε τους κιτρινομπλέ αμυντικούς σε αντεπίθεση, "εκτελώντας" τον Αθανασιάδη (2-0).

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν παράτησαν τον αγώνα και μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση της ισοπαλίας με ένα πανέμορφο πλασέ του Τσουκαλά (84') ύστερα από μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου. Στο επόμενο λεπτό μάλιστα είχαν μία πολύ καλή στιγμή με τον Δουβίκα να "παγώσουν" το Καραϊσκάκη. Η πίεση του Αστέρα συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε, χωρίς να μπορέσει να φτάσει στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ.

Η στατιστική εικόνα του αγώνα:

 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46' Μάρτινς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ζντιέλαρ, Ταχτσίδης, Πάρντο (60' Μπεν), Φορτούνης, Ανδρούτσος (74' Μίλιτς), Εμενίκε.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (77' Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (62' Κουμαντί), Στανισάβλιεβιτς (59' Γκοντό), Δουβίκας.

Γκολ: 71' (πεν.), 77' Εμενίκε / 84' Τσουκαλάς

Κίτρινες: 81' Ταχτσίδης, 93' Εμενίκε / 22' Πασαλίδης, 43' Μουνάφο, 70' Ζουμά, 72' Κυριακόπουλος, 79' Γκοντό

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων