ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΡΟΣΤΕΡ ΑΣΤΕΡΑ: Ντου από παντού!

Το "χτίσιμο" ενός ρόστερ, εκτός από ποιότητα και αγωνιστική αξία των ποδοσφαιριστών που το απαρτίζουν, έχει και "μαθηματική" σημασία. ¨Ο φετινός Αστέρας δημιουργεί ισορροπία και σε αυτόν τον τομέα. 

 

Στις επιλογές των ποδοσφαιριστών που αποτελούν το δυναμικό μιας ομάδας, μεγάλη σημασία παίζουν δύο επιπλέον παράμετροι, εκτός από το ποιοτικό κομμάτι. Οι πολλές εναλλακτικές που διαθέτει ο προπονητής για συγκεκριμένες θέσεις, αλλά και η παρουσία ποδοσφαιριστών που μπορούν να αγωνίζονται σε περισσότερες από μία. 

 

Ο Αστέρας, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα), δίνοντας μεγάλη σημασία και σε αυτούς τους τομείς. Για αυτό και σε αυτό το επίπεδο, ο Στάικος Βεργέτης μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για τις πολλές επιλογές που διαθέτει. 

 

Μοιάζει εντυπωσιακό αλλά είναι πραγματικότητα. Ο Ελληνας τεχνικός έχει τουλάχιστον τρεις εναλλακτικές "προτάσεις" για κάθε θέση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

 

Τερματοφύλακες: Τρεις επιλογές που όλες χρησιμοποιήθηκαν στα φιλικά. Κοσίτσκι, Θεοδωρόπουλος και Μπαντής. Πιθανότατα με σειρά προτεραιότητας. Οι δύο πρώτοι φαίνεται να "παίζουν" για τη φανέλα του βασικού. 

 

Δεξιός μπακ: Σε αυτή τη θέση οι επιλογές είναι τέσσερις. Ο βασικός Λούι, η αποκάλυψη για τη θέση Μούκαμ και από εκεί και πέρα Ζησόπουλος, που χρησιμοποιείται κι εκεί και εναλλακτική ο Κιτοκό. 

 

Αριστερός μπακ: Ηρθε ο Γιαννούλης για να πλαισιώσει τους δύο που "έβγαλαν" την περσινή χρονιά. Παντελιάδη και Τσοκάνη. Ασφαλώς υπάρχει και ο Κυριακόπουλος, που πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τον ΠΑΣ. Τέσσερις επιλογές και σε αυτή τη θέση, λοιπόν. 

 

Κεντρικοί αμυντικοί: Το δίδυμο που σπάνια θα "σπάει" είναι οι Γκοϊάν, Σανκαρέ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ο Αλόκο, ο Ζησόπουλος που πλέον αυτή θεωρείται η φυσική του θέση, ο Τορμένα που φέτος όπως φάνηκε στα φιλικά για εκεί υπολογίζεται, αλλά και ο Κουρμπέλης (που δεν θα χρειαστεί να παίξει εκεί). Εξι συνολικά, τρεις για κάθε θέση στόπερ. 

 

Αμυντικοί μέσοι: Εδώ και αν έχει επιλογές ο Στάικος Βεργέτης σε οποιονδήποτε σχηματισμό, είτε 4-2-3-1 με δύο αμυντικούς χαφ, είτε 4-3-3 με έναν "καθαρό" ανασταλτικό μέσο και δύο εσωτερικούς. Μετρήστε: Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Χαμντανί, Γουάτο, Δημούτσος, Ντουντού. Για να μην προσθέσουμε και τον Ζησόπουλο, που μπορεί να προσφέρει κι εκεί. 

 

Δεξιός εξτρέμ: Οι δύο κανονικές επιλογές είναι Λανθαρότε και Φούντας. Αλλά οι θέσεις των ακραίων στην επίθεση, αλλάζουν πολύ συχνά. Θα δούμε πολλές φορές και τον Μάσα εκεί. 

 

Αριστερός εξτρέμ: Η θέση κανονικά ανήκει στον Μάσα. Εχουμε δει και τον Σκούρτη εκεί, αλλά ασφαλώς θα δούμε όπως και δεξιά και άλλους παίκτες να αγωνίζονται εκεί. Οπως ο αριστεροπόδαρος Μπερτόγλιο. 

 

Επιτελικός μέσος: Οι επιλογές είναι πολύ ποιοτικές. Μπερτόγλιο και Νίκο. Ως δεύτερος επιθετικός μπορεί να αγωνιστεί και ο Γιάννου, το έκανε και στον Πανιώνιο. 

 

Φορ περιοχής: Η μία περίπτωση είναι ο Μπαράλες ή ο αντικαταστάτης του. Ο Γιάννου προορίζεται για εκεί. Ασφαλώς και αυτή είναι και η φυσική θέση του Σκούρτη. 

 

Επιλογές για κάθε θέση, λοιπόν, πολλές και ίσως γίνουν και περισσότερες. Για μια ομάδα που θα αγωνίζεται ταυτόχρονα σε τρεις διοργανώσεις, με πιθανότατα πάνω από πενήντα επίσημα παιχνίδια, αυτό είναι απαραίτητο. Και ο Αστέρας το γνωρίζει και το έκανε πράξη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων