ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Νίκο: "Ψηλά με τον Αστέρα"

Οι Αρκάδες βούτηξαν στα... μπρόκολα της Χόγια Λόρκα και βρήκαν... ραπανάκι  πολυτελείας στο πρόσωπο του 28χρονου Αργεντινού χαφ. Ο Νίκο Φερνάντεθ μίλησε για τους στόχους της ομάδας  του, την απόφασή του να έρθει στην ομάδα καθώς και για τον τρόπο ζωής στην Τρίπολη.

 

 

 

Οι Αρκάδες βούτηξαν στα... μπρόκολα της Χόγια Λόρκα και βρήκαν... ραπανάκι πολυτελείας στο πρόσωπο του 28χρονου Αργεντινού χαφ. Ο Νίκο Φερνάντεθ μίλησε για τους στόχους της ομάδας  του, την απόφασή του να έρθει στην ομάδα καθώς και για τον τρόπο ζωής στην Τρίπολη.

 

Οι δηλώσεις του στην LIVE:

 

- Ποιες είναι οι βασικές διαφορές που εντοπίζεις στο πρωτάθλημα της Ισπανίας σε σύγκριση με το ελληνικό; 

"Στην Ελλάδα το παιχνίδι είναι πιο άμεσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει πιο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα. Στην Ισπανία οργανώνεται διαφορετικά η ομάδα όταν επίκειται επίθεση, με περισσότερες πάσες και θέσεις. Eμείς, ως ομάδα, εφαρμόζουμε και τους δύο τρόπους. Αρκετές φορές δείχνουμε υπομονή και προσεγγίζουμε πιο στρατηγικά μία επίθεση, ενώ κάποιες άλλες επιτιθέμεθα άμεσα".

 

- Πόσο σημαντικό είναι για σένα να έχεις στην ομάδα συμπαίκτες που να μιλάνε την ίδια γλώσσα μ' εσένα; 

"Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά σημαντικό αυτό για την επικοινωνία. Ιδιαίτερα στο γήπεδο αυτό μας βοηθά να έχουμε καλύτερη και αμεσότερη συνεννόηση την ώρα του αγώνα. Ωστόσο, αυτό δεν μας εμποδίζει να έχουμε εξίσου καλή επικοινωνία στον αγωνιστικό χώρο και με τους υπόλοιπους είτε με νεύματα είτε στα αγγλικά".

 

- Πώς και αποφάσισες να δοκιμάσεις την ποδοσφαιρική σου τύχη στην Ελλάδα και στον Αστέρα; 

"Ο Αστέρας μού έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό αλλά και να συμμετέχω σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με ποδοσφαιρικά κριτήρια δεν μου ήταν δύσκολο να πάρω την απόφαση. Στην αρχή προβληματίστηκα για το πως θα ήταν η ζωή στην Ελλάδα αλλά δεν το άφησα να με τραβήξει npos τα πίσω". 

 

-Συνάντησες δυσκολίες προσαρμογής;

"Η αλήθεια είναι πως δεν μου ήταν πολύ δύσκολο να ενσωματωθώ στην ομάδα".

 

- Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες, θεωρείς ότι ο ανταγωνισμός κάνει καλύτερο έναν ποδοσφαιριστή;

"Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο ανταγωνισμός δεν μπορεί παρά μόνο καλύτερο να σε κάνει. Αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός και πίεση δεν μπορείς να βελτιωθείς ως ποδοσφαιριστής".

 

- Ποιος είναι ο πρώτος στόχος της ομάδας σου πλέον, δεδομένου πως εκείνος του Κυπέλλου έχει χαθεί;

"Σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορεί η ομάδα στην κατάταξη, να μπούμε στα πλέι οφ και να αποκτήσουμε όσο μεγαλύτερο πλεονέκτημα μπορούμε".

 

- Έχεις την ικανότητα να παίζεις ως επιτελικός μέσος, αλλά και ως αριστερός εξτρέμ. Εσύ πού προτιμάς να αγωνίζεσαι; 

"Ανέκαθεν έπαιζα ως μέσος και είναι η θέση που μου αρέσει περισσότερο, αν και στα πλάγια είναι εξίσου ωραία. Είναι δύο διαφορετικές θέσεις, εξίσου ωραίες, αλλά η καθεμία με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά".

 

- Βλέπεις τον Αστέρα ως...σκαλοπάτι για την καριέρα σου.

"Χωρίς αμφιβολία είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου που με βοηθά να εξελιχθώ".

 

- Ποιες είναι οι απαιτήσεις που καλείσαι να καλύψεις στον Αστέρα και ποιες ήταν αυτές που είχες στην προηγούμενη ομάδα σου, τη Χόγια Λόρκα; 

"Σε κάθε ομάδα προσπαθώ και προπονούμαι για να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα και να είμαι σε εγρήγορση για οποιοδήποτε παιχνίδι κληθώ".

 

 

- Να γυρίσουμε λίγο πίσω, όταν αγωνιζόσουν στη Χόγια Λόρκα. Είχε γίνει μεγάλος ντόρος με την εμφάνιση "μπρόκολο". Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, όταν είδατε για πρώτη φορά την εμφάνιση, πώς αντιδράσατε;

"Ο πρόεδρος της oμάδας είχε δραστηριοποιηθεί σε μια εταιρεία που σχετιζόταν με μπρόκολα και όπως αναμενόταν η εμφάνιση της ομάδας ήταν πράσινη, φέρνοντας το σχέδιο του μπρόκολου προκειμένου να προωθήσει την εταιρεία. Όταν οι παίκτες είδαμε την εμφάνιση μείναμε κατάπληκτοι, πολλοί μάλιστα γελούσαν κιόλας".

 

- Τι κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου: 

"Μ' αρέσει να βγαίνω έξω και να ξεκουράζομαι. Επίσης, παίζω κιθάρα μέχρι να μου πει η κοπέλα μου να σταματήσω γιατί της έχω κάνει ένα κεφάλι καζάνι. Περνάω δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων