ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Εργοτέλης-Αστέρας 1-4: ΤΕΤΡΑΣΤΕΡΟΣ!

Μπαλωθιές αντεπίθεσης από τον Αστέρα μέσα στο Παγκρήτιο! Το ξέσπασμα που αναζητούσε η ομάδα ήρθε με εκκωφαντικό τρόπο απέναντι στον Εργοτέλη (1-4) χάρη στα τέρματα των Μπαράλες (22'), Νίκο (48'), Γιαννιώτα (51') και Πάρα (88').

Ένας Αστέρας να τον πιες στο ποτήρι πέρασε σαν αέρας από το Παγκρήτιο επιστρέφοντας στις νίκες στο πρωτάθλημα. Οι κιτρινομπλέ συνέτριψαν με 4-1 τον Εργοτέλη, έκαναν το 3/3 φέτος στην Κρήτη και ανέβηκαν στους 17 βαθμούς, στοχεύοντας την ερχόμενη Πέμπτη σε ένα ακόμα διπλό απέναντι στη Νίκη μέσα στο Βόλο.

Ο Στάικος Βεργέτης ξεκίνησε την αναμέτρηση με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στη Μπεσίκτας. Ο Τιε Μπι πήρε θέση δίπλα στον Κουρμπέλη αντί του Ζησόπουλου, ενώ ο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης αντί του Πάρα. Στο τέρμα ο Κοσίτσκι, στην τετράδα της άμυνας οι Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης και πίσω από τον Μπαράλες, οι Μάσα, Νίκο και Γιαννιώτας στο 4-2-3-1 του Έλληνα τεχνικού.

Ο Αστέρας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στο Παγκρήτιο. Οι παίκτες του Βεργέτη γύριζαν την μπάλα με υπομονή, προσπαθώντας να βρουν τρόπο να διασπάσουν την Κρητική άμυνα. Την πρώτη φορά που το κατάφεραν, κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννιώτα, μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Μάσα. Ο Μπαράλες άνοιξε το σκορ (22'), ωστόσο το προβάδισμα των φιλοξενούμενων κράτησε λίγο. Ο Εργοτέλης βρήκε γρήγορη απάντηση σε στημένη φάση, με τη δυνατή κεφαλιά του προωθημένου Γιοβάνοβιτς (27').

Μετά το 1-1, ο αγώνας συνεχίστηκε με τους Αρκάδες να έχουν μία άκαρπη υπεροχή και τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστια... τριπλή ευκαιρία στο 42': Ο Κοζίτσκι σταμάτησε πρώτα τον Μπογκντάνοφ και στη συνέχεια τον Παμλίδη, με τον Γιουσούφ να ολοκληρώνει τη φάση, σουτάροντας άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες αλλά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Αστέρα που χτύπησε σε χρόνο-ρεκόρ με δύο αντεπιθέσεις. Πρώτα με τον Νίκο να σκοράρει στο 48' (1-2) και έπειτα με το καταπληκτικό γκολ του Γιαννιώτα στο 51' (1-3). Ο Μπαράλες παραλίγο να σκοράρει σε νέα αντεπίθεση (54') με τον Κοζίτσκι να λέει και πάλι διπλό "όχι" σε Μπογκντάνοφ και Γιουσούφ (57').

Έχοντας πλέον προβάδισμα δύο τερμάτων, οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στον Εργοτέλη. Ο Χαντί είχε μία καλή στιγμή στο 62', όπως και ο Νίκο σε άλλη μία αντεπίθεση στο 75'. Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν με τους κιτρινομπλέ, όχι μόνο να μην κινδυνεύουν, αλλά να ανεβάζουν το σκορ σε διαστάσεις θριάμβου με τον Πάρα στο 88' (1-4).

 

Α' Ημίχρονο:

1' Αρχισε ο αγώνας.

4' Σέντρα του Τζανακάκη από δεξιά, ο Γκοϊάν βάζει άτσαλα το πόδι του για να απομακρύνει, η μπάλα περνά κόρνερ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοσίτσκι.

10' Ο Γιαννιώτας πήγε να πιάσει στον "ύπνο" τον Τσέρνι, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

15' Χωρίς τη μεγάλη φάση η αναμέτρηση μέχρι στιγμής.

18' Μακρινό σουτ του Νίκο, η μπάλα φεύγει ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Τσέρνι.

21' Πέναλτι για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Γιαννιώτας φεύγει μόνος απέναντι στον Τσέρνι, τον περνάει, εκείνος τον ανατρέπει και ο Ζαχαριάδης δίνει πέναλτι.

22' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. Ο Μπαράλες ανέλαβε να εκτελέσει, πλάσαρε εύστοχα τον Τσέρνι και ο Αστέρας μπαίνει στη θέση του οδηγού.

- Στη φάση του πέναλτι, ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη πήρε και την κίτρινη κάρτα.

27' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ. Ο Γιοβάνοβιτς με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι κάνει το 1-1 για τον Εργοτέλη.

29' Κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη για φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

32' Κίτρινη κάρτα στον Μπαράλες.

37' Ωραία κίνηση και σουτ του Μάσα από δεξιά, ο Τσέρνι διώχνει.

42' Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Μπογκντάνοφ σουτάρει ο Κοσίτσκι διώχνει, ριμπάουντ από τον Παμλίδη, νέα επέμβαση από τον Σλοβάκο τερματοφύλακα, ενώ ο Γιουσούφ με νέο σουτ στέλνει τη μπάλα άουτ. Ωραία διπλή ανίδραση από τον Κοσίτσκι σε αυτή τη διπλή φάση του Εργοτέλη.

45' Σέντρα του Παντελιάδη από αριστερά, κεφαλιά του Μάσα, αλλά η μπάλα φεύγει έξω, χωρίς πρόβλημα για τον Τσέρνι.

45' Τέλος πρώτου ημιχρόνου στην Κρήτη, με τον Αστέρα να ανοίγει το σκορ με πέναλτι, αλλά να δέχεται τέρμα λίγο αργότερα με τον Γιοβάνοβιτς.

Β' Ημίχρονο:

46΄Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες.

48' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. Ο Νίκο φεύγει στην κόντρα επίθεση, βρίσκει χώρο, σουτάρει, η μπάλα κοντράρει στον Γιοβάνοβιτς και καταλήγει στα δίχτυα του Τσέρνι. Μπροστά και πάλι ο Αστέρας.

50' Ωραία συνεργασία Μάσα, Νίκο, το γύρισμα του τελευταίου στον Μπαράλες, προλαβαίνουν να κλέψουν οι γηπεδούχοι.

51' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. Εξαιρετική αντεπίθεση του Αστέρα, ο Γιαννιώτας κουβάλησε τη μπάλα, σούταρε έξω από την περιοχή, δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο Τσέρνι, η μπάλα πάει στο αριστερό του "παραθυράκι" και οι Αρκάδες βάζουν τις βάσεις για μια σημαντική νίκη.

56' Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Νόσκοβιτς στη θέση του Παμλίδη.

57' Σουτ του Μπογκντάνοφ διώχνει ο Κοσίτσκι, νέο σουτ από τον Γιουσούφ και πάλι ο Σλοβάκος λέει "όχι".

62' Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Χαντί. Πλασέ από κοντά η μπάλα άουτ.

63' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Μουνάφο στη θέση του Τιέ Μπι.

67' Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Μπαμ Μπαμ στη θέση του Μπογκντάνοφ.

70' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Γιαννιώτας αφήνει τη θέση του στον Τσοκάνη.

75' Ωραία έμπνευση και σουτ του Νίκο, η μπάλα φεύγει άουτ.

76' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Πάρα στη θέση του Μπαράλες.

Αλλαγή και για τον Εργοτέλη. Ο Άλαν στη θέση του Χαντί.

80' Ωραίο σουτ από τον Χαλκιαδάκη από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

- Αποχωρούν από το γήπεδο οι, έτσι κι αλλιώς, ελάχιστοι φίλοι του Εργοτέλη.

87' Ο Νίκο ανατρέπεται στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ζαχαριάδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Πέναλτι που δεν δίνεται στον Αστέρα.

88' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάσα, ο Φακούντο Πάρα, δεν χρειάζεται καν κοντρόλ, πλασάρει και ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Τέλος στην αναμέτρηση. Σπουδαία εμφάνιση και νίκη από τον Αστέρα κόντρα στον Εργοτέλη, με το ευρύ 4-1.

 

Μικρά-μικρά:

- Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι ο αρχηγός του Αστέρα στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

- Με την φούξια εμφάνιση αγωνίζεται ο Αστέρας. 

- Στο Παγκρήτιο βρίσκεται και ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Δημήτρης Μπάκος, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Μποροβήλο. 

- Καλοκαιρινός ο καιρός στο Ηράκλειο, παρόλα αυτά δεν αναμένεται μεγάλη προσέλευση του κόσμου. 


Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): 1. Τσέρνι, 17. Γιαννακάκης, 6. Μέγι, 5. Γιοβάνοβιτς, 3. Λυκογιάννης, 90. Μπογκντάνοφ, 33. Γκέντσογλου, 10. Χαντί, 20. Χαλκιαδάκης, 77. Γιουσούφ, 12. Παμλίδης. 

Στον πάγκο: 31. Καβουσάκης, 55. Νόσκοβιτς, 42. Ντα Σίλβα, 24. Πίτσος, 16. Καζναφέρης, 47. Μπαμ Μπαμ, 22. Κοζορώνης. 

Αστ. Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): 1. Κοσίτσκι, 27. Λούι, 15. Σανκαρέ, 30. Γκοϊάν, 3. Παντελιάδης, 4. Τιε Μπι, 25. Κουρμπέλης, 7. Μάσα, 11. Νίκο Φερνάντεθ, 70. Γιαννιώτας, 9. Μπαράλες.

Στον πάγκο: 21. Θεοδωρόπουλος, 23. Πάρα, 5. Μουνάφο, 13. Ζησόπουλος, 19. Τσοκάνης, 14. Μπακασέτας, 94. Μούκαμ.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων