ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μια 11άδα από Ελληνες Αστέρες!

Ο Αστέρας ξεχωρίζει για τις μεταγραφικές επιλογές του εκτός συνόρων. Εχει τον τρόπο και την ικανότητα να φέρνει ποδοσφαιριστές πολύ ποιοτικούς και καθοριστικούς για την εντυπωσιακή πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Τι γίνεται, όμως, με τους Ελληνες;

Το arcadia-sports παρουσιάζει την... 11άδα των Ελλήνων της ομάδας του Στάικου Βεργέτη. Ποιοι παίκτες αποδείχθηκαν "λαχεία". Ποιοι τώρα παίζουν τη μεγάλη ευκαιρία τους για το μέλλον. Ποιοι είναι εκείνοι που προέρχονται από τα "σπλάχνα" της ομάδας. Και ποιοι παλεύουν για την ολική επαναφορά...

Τα "λαχεία":

Ο ένας ήρθε στον Αστέρα στα 29 του χρόνια, πλέον είναι 30. Ο άλλος στα 27 του. Οχι, δηλαδή, σε μικρή ηλικία. Ο ένας από τον Λεβαδειακό, ο άλλος από τον Απόλλωνα Σμύρνης, τη χρονιά που υποβιβάστηκε. Ηρθαν, όμως και οι δύο από την... Κατερίνη, το τόπο καταγωγής τους. Και κυρίως ήρθαν, ως οι πρώτες μεταγραφές του καλοκαιριού τα τελευταία δύο χρόνια, για να πείσουν ότι τα "λαχεία" μπορείς να τα βρεις οπουδήποτε. Ο Γιώργος Ζησόπουλος και ο Σάκης Παντελιάδης, αντίστοιχα, αποδείχθηκαν για τον Αστέρα "πρώτοι αριθμοί". Και για τους ίδιους ο Αστέρας αποδείθηκε ιδανική επιλογή.

Ο πρώτος, ερχόμενος από τον Λεβαδειακό ως αμυντικός μέσος, έπεισε από το ξεκίνημά του με τα κιτρινομπλέ ότι τα καταφέρνει περίφημα και ως κεντρικός αμυντικός. "Γεμάτη" χρονιά πέρυσι, σχεδόν αναντικατάστατος και σίγουρα από τους κορυφαίους και φέτος. Ο Παντελιάδης από την πλευρά του, έχει "δέσει" τη θέση του βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας, με εμφανίσεις που εξέπληξαν ευχάριστα.

Ο Αστέρας πόνταρε στους δύο, ίσως και κόντρα στη "μεταγραφική φύση" του και δικαιώθηκε. Επόμενος "σταθμός" για Ζησόπουλος και Παντελιάδη μπορεί να είναι πια η Εθνική ομάδα.

Η μεγάλη ευκαιρία τους:

Είναι και οι τέσσερις νεαροί ποδοσφαιριστές. Για όλους ο Αστέρας μπορεί να αποτελέσει το σκαλοπάτι τους. Ακόμη καλύτερα, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια καριέρα ακόμη - ακόμη στο εξωτερικό. Είναι κυρίως στο χέρι τους, ειδικά για τους τρεις που έχουν πείσει ότι το μέλλον τους ανήκει.

Ο Τάσος Τσοκάνης στα 23 χρόνια του, μπήκε με θράσος στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" και έκανε τον Στάικο Βεργέτη να λέει ότι... "έρχεται με φόρα". Πράγματι έτσι είναι. Παίζοντας σε διάφορες θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με συνεχόμενες πλέον συμμετοχές, λογίζεται ως παίκτης του βασικού κορμού.

Ο Γιάννης Γιαννιώτας στα 21 χρόνια του, μετά από σύντομη καριέρα στο εξωτερικό με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, επέστρεψε στην Ελλάδα, ώστε με τη φανέλα του Αστέρα να "ζητήσει" και πάλι τη μεγάλη μεταγραφή εκτός συνόρων. Δίνει πλέον σημαντικές βοήθειες, αφού αποτέλεσε την τελευταία προσθήκη του καλοκαιριού. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει ο αντι-Ντε Μπλάσις, αλλά και ως Γιαννιώτας είναι πολύτιμος στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος στα 24 χρόνια του, έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Ερχόμενος από την Β` Εθνική και τα Χανιά, έκανε το ντεμπούτο του με τον Αστέρα απέναντι σε ολόκληρη Μάιντς εκτός έδρας. Αγωνίστηκε σε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δείχνοντας εκτός από ποιότητα, μεγάλη αυτοπεποίθηση. Φαίνεται ότι και πάλι διεκδικεί τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα του Αστέρα.

Ο Τάσος Παπαχρήστος στα 21 χρόνια του πλέον, ήταν στα 20 όταν πέρυσι ήρθε από τον Παναιγιάλειο. Θα περίμενε κανείς καλύτερη συνέχεια, μετά το δυνατό ξεκίνημά του. Τού έλειψε η συγκέντρωση σε κάποια παιχνίδια, έχασε έδαφος, αλλά έχει τα προσόντα και τη μικρή ηλικία για να επανέλθει.

Από τα "σπλάχνα" του Αστέρα:

Είναι τρεις ποδοσφαιριστές που αποδεικνύουν τη δουλειά στις ακαδημίες. Αποδεικνύουν κάτι ακόμα, ότι τα τμήματα υποδομής μπορούν να φέρουν θησαυρό στην πρώτη ομάδα.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ατύχησε με τον τραυματισμό του για μεγάλο διάστημα, αλλά στα προκριματικά του Europa League πρόλαβε να επιβεβαιώσει ότι αυτή η χρονιά, μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη της μέχρι τώρα ποδοσφαιρικής ζωής του. Ισως και την καθοριστική. Για την ώρα, επειδή γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει, ας ευχηθούμε να επιστρέψει δυνατός.

Ο Τάσος Μπακασέτας το φετινό καλοκαίρι και μετά τον δανεισμό του στον Αρη, έπεισε με την επιστροφή του στον Αστέρα ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ. Πήρε ευκαιρίες, έδειξε την ποιότητά του, αλλά σίγουρα μπορεί να δώσει και περισσότερα στη διάρκεια των αγώνων. Ο Αστέρας αξίζει να ποντάρει πάνω του.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος ήταν το επόμενο μέλος των ακαδημιών, που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Εκανε πέρυσι τα πρώτα του δύο παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι έχει τα φόντα να προσφέρει και σε υψηλό επίπεδο. Χρειάζεται να βάλει περισσότερη συγκέντρωση στη δουλειά του.

Γκολκίπερ εκτός "μάχης"

Ο Γιώργος Μπαντής ξεκίνησε ως βασικός τη χρονιά, παίζοντας τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Ροβανιέμι. Στη συνέχεια, όμως, έχασε τη θέση του. Οπως κάθε χρόνο, συνεχίζει με επαγγελματισμό τη δουλειά του, περιμένοντας την επόμενη ευκαιρία του.

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος ήταν πολύ άτυχος. Για δύο λόγους. Καταρχάς διότι χάλασε ο δανεισμός του στη Νίκη Βόλου και έχασε την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής και στη συνέχεια γιατί τραυματίστηκε. Ποτέ δεν είναι αργά για την ολική επαναφορά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων