ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ενα… τούρμπο εξτρέμ στον Αστέρα

Ο Αντριάν Ριέρα αποτελεί την 10η μεταγραφή του Αστέρα για τη φετινή σεζόν και το a-s σκιαγραφεί το προφίλ του Ισπανού εξτρέμ.

 

Ο Ριέρα γεννήθηκε στην Μούρθια της Ισπανίας. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα πραγματοποίησε στις Ακαδημίες της Λεβάντε. Εκεί είχε επτά συμμετοχές μετρώντας 196’. Στη συνέχεια «μετακόμισε» με τη μορφή δανεισμού στη Λα Ρόδα, καταγράφοντας 11 συμμετοχές. Το 2017-18 πήρε μεταγραφή στην Φορμεντέρα. Πραγματοποίησε μία γεμάτη σεζόν με 27 εμφανίσεις και 3 γκολ. Τελευταίος του προορισμός ήταν η δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ εκεί όπου παρέμεινε για έναν χρόνο, μετρώντας 16 συμμετοχές.

Ολυμπιακός ΑΣΤΕΡΑΣ

Τα δυνατά του σημεία

Έχει ύψος 1.76 και αγωνίζεται κυρίως στο δεξί φτερό της επίθεσης. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί και στην αριστερή πτέρυγα με αντίθετο πόδι. Οι σέντρες ακριβείας και η ταχύτητα του είναι από τα δυνατά χαρακτηριστικά του Ισπανού.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και από την παρακάτω καρτέλα ο Αντριάν Ριέρα, διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση με έφεση στο 1 vs 1. Τα σωματικά/φυσικά χαρακτηριστικά του είναι επίσης πολύ καλά, καθώς η ταχύτητα και η επιτάχυνση του φτάνουν κοντά στο 15.

Πέρα από τη φυσική του θέση που είναι καθαρόαιμος εξτρέμ, μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικογενής στην πτέρυγα. Αυτό σημαίνει πως έχει τη δυνατότητα να πιέζει τα αντίπαλα πλάγια μπακ, να κερδίζει ψηλά την μπάλα στο γήπεδο και να συγκρατεί μέχρι να ανέβουν οι υπόλοιποι παίκτες και να την μοιράσει ή να κάνει μία γρήγορη σέντρα.

 

Τα επιτεύγματα του

Ο Ριέρα είναι παίκτης που του αρέσει να σερβίρει γκολ περισσότερο από το να σκοράρει. Ωστόσο, τη σεζόν 2017-18 κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 4 φορές με τη φανέλα της Φορμεντέρα.

Στην δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ την προηγούμενη χρονιά ήταν από τους παίκτες κλειδιά στην επιθετική γραμμή. Κι αυτό διότι χάρη στην ταχύτητα του «τρύπωνε» στις αντίπαλες άμυνες και έβαζε σε μπελάδες τους αντιπάλους του.

Μάλιστα, στην Ισπανία μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την επάνοδο του Αντριάν Ριέρα στα γήπεδα. Μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό που είχε, ο Ισπανός εξτρέμ επέστρεψε σε δαιμονιώδη κατάσταση.

Φέτος ακολούθησε προετοιμασία με την δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ και κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα κόντρα στην Γουλβς U23, την Σαν Σεμπάστιαν και τη Βαλένθια Β’.

Για τον Αστέρα και τον Μπόρχα Χιμένεθ είναι σημαντικό το γεγονός πως ο Ριέρα δεν έρχεται από απραξία καθώς ολόκληρο το καλοκαίρι η σκληρή δουλειά δεν σταμάτησε για τον ίδιο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων