ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Φουλ επίθεση ο Αστέρας με Λουίς Φερνάντεθ!

Ο Αστέρας συνεχίζει... ισπανικά και άκρως επιθετικά στο μεταγραφικό παζάρι! Ακόμα ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής με δημιουργικές και εκτελεστικές αρετές γίνεται κάτοικος Τρίπολης για την επόμενη 2ετία. Στην Ελλάδα για εργομετρικά ο 25χρονος μεσοεπιθετικός.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Λουις Φερνάντεθ είναι μόλις 25 ετών, έχει γεμάτες χρονιές, σκοράρει με πολλούς τρόπους και έρχεται για να βοηθήσει τον Αστέρα να αλλάξει επίπεδο φέτος.

Το a-s σκιαγραφεί το προφίλ του Ισπανού μεσοεπιθετικού.

 

Τα πρώτα του βήματα

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε με την δεύτερη ομάδα της Ντεπορτίβο, Φαμπρίλ. Τότε στα 19 του κατάφερε να βρει δίχτυα 21 φορές σε 26 αγώνες!

Στις 17 Αυγούστου του 2013 ο Λουίς Φερνάντεθ πήρε το βάπτισμα πυρός με τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, κόντρα στη Λας Πάλμας. Τότε διένυε το 20ο έτος της ηλικίας του. Παρά το γεγονός πως δεν είχε πολλές εμπειρίες κατάφερε να βρει τα πατήματα του και δύο μήνες αργότερα να πετύχει το πρώτο του τέρμα στον αγώνα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια.

Μετά από 28 συμμετοχές με τη Ντεπορτίβο και 5 γκολ, μεταπήδησε στην θυγατρική Λούγκο και έπειτα στην Ουέσκα. 

Στις 21 Ιουλίου 2016, το συμβόλαιο του με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια έληξε και ο Λουίς Φερνάντεθ άλλαξε σελίδα στην καριέρα του, καθώς υπέγραψε με την Αλκορόν, ενώ αγωνίστηκε και με την Ντεπορτίβο Φαμπρίλ.

Την περασμένη σεζόν φορούσε τη φανέλα της Μούρθια, καταγράφοντας 22 συμμετοχές (1.289 λεπτά) με εννέα γκολ.

Τα χαρακτηριστικά του

Ο Λουίς Φερνάντεθ μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επιθετικής γραμμής. Ωστόσο, η αγαπημένη του θέση στον αγωνιστικό χώρο είναι πίσω από τον επιθετικό. Το δυνατό του σημείο στο παιχνίδι, είναι τα τελειώματα του αλλά και οι κινήσεις που κάνει όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια.

Πρόκειται για έναν "εκρηκτικό" ποδοσφαιριστή, καθώς με την επιτάχυνση και την ταχύτητα που διαθέτει καταφέρνει να προσπερνάει τους αντιπάλους του, με σχετική ευκολία.

Οπως μπορείτε να δείτε και από το γράφημα, ο 25χρονος επιθετικός έχει καλή αντίληψη του χώρου. Ενα προσόν που τον βοηθάει στην οργάνωση του παιχνιδιού στην επίθεση.

 

 

Ενας σοβαρός τραυματισμός που είχε στο παρελθόν, δεν τον πτόησε από το να συνεχίσει την ποδοσφαιρική καριέρα. Μάλιστα, κατάφερε σε 26 αγώνες να πετύχει 21 γκολ.  Στην Μούρθια έγινε αγαπητός από τον κόσμο. Ο 25χρονος επιθετικός αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της ομάδας.

Μετά την αποχώρηση του από την Μούρθια, τα Ισπανικά Μέσα εξυμνούσαν τον ταλαντούχο επιθετικό. Εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους οπαδούς για την ποιότητα, τον τρόπο παιχνιδιού του και τη συνεχή παράδοση που είχε με τα δίχτυα.

Μάλιστα, με τα εννέα τέρματα που σημείωσε, έγινε ο δεύτερος σκόρερ με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του συλλόγου. Αρκετές ομάδες της Ισπανίας γλυκοκοιτούσαν την περίπτωση του, μιας και τέτοιον παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά και σε τέτοια ηλικία δεν βρίσκεις συχνά.

Το τέλος

Μετά από έναν χρόνο στην Μούρθια, ο Λουίς Φερνάντεθ αποχαιρέτησε την Μούρθια με ένα συγκινητικό μήνυμα:

"Πριν από 1 χρόνο υπέγραψα στην Ucam για δεύτερη φορά και όλα έμοιαζαν να δείχνουν ότι θα ήταν ένα υπέροχο έτος τόσο αθλητικά όσο και προσωπικά.

Σήμερα μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσα να κάνω, παρά τα εμπόδια που παρενέβησαν και το τελικό αποτέλεσμα που δεν ήταν αυτό που όλοι θέλαμε, μπορώ να πω ότι ήταν η εποχή που απολάμβανα πιο πολύ .

Ήμουν πολύ χαρούμενος, χάρη στο Ucam, σε κάθε άτομο  που δούλεψαν σε αυτή την ομάδα.

Σήμερα λέω αντίο στην οικογένεια της Μούρθια".

Η ζωή του

Ο 25χρονος επιθετικός όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος στο πρόγραμμα του δεν του... αρέσει να χαλαρώνει καθόλου. Θέλει συνεχώς να βελτιώνεται και γι’ αυτό πραγματοποιεί ατομικές προπονήσεις, ώστε να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Στο πλάι του έχει την κοπέλα του, τα τελευταία επτά χρόνια αλλά έναν πανέμορφο σκύλο. Φυσικά όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα της ζωής, όπως ήταν οι τραυματισμοί που ταλαιπώρησαν τον Λουίς Φερνάντεθ, η κοπέλα και ο τετράποδος φίλος του ήταν εκεί όταν χρειάστηκαν.

Πλέον, ο Φερνάντεθ βρίσκεται στην Τρίπολη και σε λίγες ημέρες θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα στην προετοιμασία που θα ξεκινήσει ενόψει της νέας σεζόν (01/07). 

Τα συνολικά στατιστικά του:

2012-13 Ντεπορτίβο Φαμπρίλ 26 συμμετοχές, 21 γκολ

2013-14: Λα Κορούνια 28 συμμετοχές,  5 γκολ

2014-15: Λούγκο 25 συμμετοχές,  5 γκολ

2015-16: Ουέσκα 24 συμμετοχές, 6 γκολ

2016-18: Αλκορκον/Μούρθια

6 μήνες στην καθεμία 18 ματς συνολικά 3 γκολ

2017-18: Fabril 18 συμμετοχές 6 γκολ

2018-19: Ucam Murcia 21 συμμετοχές 9 γκολ

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων