ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Γιάννου: "Αυτά είναι ματς για να σκοράρεις"

Ο Απόστολος Γιάννου μίλησε για το ντεμπούτο που έκανε με την Εθνική ομάδα αλλά και για τον κρίσιμο αγώνα με την Σπάρτα στο sport-fm. Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε.

 

 

Συνέντευξη στον Θοδωρή Τσούτσο:

 

Αυτή η τελευταία εβδομάδα έρχεται ως κερασάκι σε μια εκπληκτική πορεία που διανύει ο Απόστολος Γιάννου (και) τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Καταρχάς, με τον Αστέρα θα μπει στη διεκδίκηση της πιο ιστορικής στιγμής της ομάδας. Ο αγώνας με την Σπάρτα στην Πράγα, την Πέμπτη (26/11, 20:00) είναι στην ουσία εκείνος που θα κρίνει αν η ομάδα του μπορεί να κοιτάζει τόσο ψηλά, όσο η φάση των "32" του Europa League. 

 

Επιπλέον, πριν λίγες ημέρες ο 25άχρονος άσος έκανε ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα, στο φιλικό με την Τουρκία. Δεν υπάρχουν δα και τόσο συχνά τέτοιες εβδομάδες στη ζωή ενός ποδοσφαιριστή. "Είναι πράγματι ξεχωριστές. Αλλά είναι απλώς η εξέλιξη για την οποία δουλεύω όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω", λέει με ρεαλισμό ο ίδιος. 

 

Η Εθνική ήταν για εκείνον μια νέα σελίδα. Πώς βίωσε την παρουσία του σε αυτήν; "Είχα κληθεί και παλαιότερα, αλλά δεν είχα αγωνιστεί. Αυτή τη φορά έπαιξα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Η Εθνική είναι πάντα ένα άλλο επίπεδο για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Ετσι το έζησα κι εγώ. Υπάρχει νέος προπονητής στην ομάδα, μια νέα τάξη πραγμάτων στην Εθνική, για μια μεταβατική περίοδο. Ο προπονητής μαθαίνει, αξιολογεί, για να κάνει αυτά που ο ίδιος θέλει. Πιστεύω ότι η Εθνική θα ανακάμψει, αρχής γενομένης από τα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2018". 

 

Αυτή η νέα σελίδα στην καριέρα του Γιάννου, όμως, έχει και έναν... σελιδοδείκτη. Εναν αστερίσκο. Το γεγονός ότι έχει διπλή υπηκοότητα, την ελληνική αλλά και της Αυστραλίας, του δίνει ακόμη τη δυνατότητα να επιλέξει σε ποια Εθνική θα αγωνιστεί, από τη στιγμή που δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς με καμία από τις δύο ομάδες. 

 

Μάλιστα, με το δεδομένο ότι η δική μας Εθνική έχει επίσημο αγώνα σε κάτι λιγότερο από έναν χρόνο, με την Κύπρο στις 7 Οκτωβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, μέχρι τότε ο Γιάννου θα έχει πολύ χρόνο να το σκεφτεί να τον αποφασίσει. Εκτός αν η Αυστραλία στο μεταξύ τον προλάβει, αφού έχει επίσημα ματς στο μεσοδιάστημα και τιμωρήσει την ελληνική ομάδα που δεν φρόντισε να έχει ήδη "κλείσει" τον ποδοσφαιριστή, αν και είχε την ευκαιρία να το κάνει στη διάρκεια των προκριματικών του Euro 2016. 

 

Πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος ο Γιάννου αυτό το δίλημμα;

"Δεν έχω μπει σε διαδικασία να το σκεφτώ. Αυτή είναι η αλήθεια. Επίσης, μέχρι στιγμής δεν έχω καμία ενόχληση από την Αυστραλία, ενώ με την Εθνική Ελλάδας έχω ήδη αγωνιστεί. Αυτός ήταν και ο στόχος μου. Θα δούμε...", απαντάει αφήνοντας ανοιχτή την επιλογή του, αν η Αυστραλία προσπαθήσει να τον πείσει να παίξει με τη δική της φανέλα. 

 

Τι θα τον έπειθε να επιλέξει τελικά τη δική μας Εθνική;

"Θα ήθελα να γίνω σημαντικό μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Αυτό θέλω και αυτό επιδιώκω. Να νιώσω ότι με θέλει. Οτι είμαι σημαντικός για εκείνη. Αν συμβεί αυτό, θα ήθελα να παίξω με την Εθνική Ελλάδας. Χάρηκα τη συμμετοχή μου στην Τουρκία", απαντά ο Γιάννου. Και η αλήθεια είναι ότι εκτός από τη χρησιμοποίησή του σε κάποιο επίσημο ματς, η ελληνική ομάδα και ο Μίκαελ Σκίμπε έχουν κι άλλους τρόπους μέχρι τον Οκτώβριο για να τον πείσουν ότι είναι σημαντικός για εκείνους. 

 

Αυτός είναι αγώνας για να σκοράρεις 

 

Μέχρι τότε πάντως, η πρόκληση για τον Γιάννου είναι ο Αστέρας. Καταρχάς ο αγώνας με την Σπάρτα Πράγας:

"Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αλλά είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Αν καταφέρουμε και κερδίσουμε, έχουμε ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League. Θα είναι τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο, αλλά και για όλους μας. Εμείς θα παίξουμε ένα παιχνίδι στα κόκκινα, θα είμαστε συγκεντρωμένοι και ό,τι βγει". 

 

Πώς θα αντιμετωπίσετε το ματς;

"Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο, να τους κρατήσουμε όσο το δυνατό πιο μακριά από την εστία μας, για να μην σκοράρουν. Και βέβαια, να δημιουργήσουμε τις δικές μας φάσεις για να καταφέρουμε να βάλουμε γκολ". Με εσένα σκόρερ; "Με όποιον να` ναι, αρκεί να μπει. Είναι πολύ ξεχωριστό να σκοράρεις σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και μάλιστα τόσο κρίσιμο. Μακάρι να το κάνω, αυτή είναι η δουλειά μου και να βοηθήσω τον Αστέρα να κερδίσει". 

 

Για το πώς βιώνει την εμπειρία των ευρωπαϊκών αγώνων;

"Είναι πολύ ξεχωριστή. Κάθε ποδοσφαιριστής τέτοια ματς ονειρεύεται να παίξει. Είναι μια διαδικασία για τον καθένα μας, να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Να διεκδικήσουμε επιτυχίες στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Αστέρας δείχνει πως μπορεί να το κάνει. Και πέρυσι, αλλά και φέτος έχουμε καλή παρουσία. Θα πάμε και στην Τσεχία για το καλύτερο δυνατό". 

 

Για την παραγωγικότητά και στο φετινό πρωτάθλημα:

"Με βοηθάει όλη η ομάδα. Στόχος μου αρχικά είναι να ξεπεράσω τα περσινά γκολ με τον Πανιώνιο, τα δέκα. Αλλά το θέμα είναι να έχω ισορροπία και διάρκεια στην απόδοσή μου".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων