ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αυτό είναι το "Λέτνα Στάντιον" (PHOTOS)

Ελάτε να γνωρίσουμε τo "Λέτνα Στάντιον" τo οποίo ο Αστέρας θα επιχειρήσει να "αλώσει" για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης στους "32" του Europa League.

Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε παραδοσιακοί τύποι. Το γήπεδο της Σπάρτα Πράγας ονομάζεται επίσημα "Generali Arena" από το 2009, όνομα που του έδωσε η ομώνυμη ασφαλιστική εταιρία. Εμείς θα το λέμε με το όνομα που είχε για 86 χρόνια και ακόμα με αυτό το αποκαλούν οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας: Λέτνα Στάντιον.

 

Λέτνα Στάντιον λοιπόν από το 1917, ένα ξύλινο γήπεδο που κάηκε το 1934. Ξαναχτίστηκε στο ίδιο σημείο και άνοιξε τις πύλες του το 1937, ενώ το 1969 ανακαινίστηκε και έφτασε σε χωρητικότητα 35.880 θεατών. Τελευταίο "λίφτινγκ' του 1994 για να εναρμονιστεί με τα στάνταρ ασφαλείας της UEFA. Αποτέλεσμα να μειωθεί η χωρητικότητά του σε 19.416 θεατές.

 

Το 2003 ήρθε ο πρώτο χορηγός και το γήπεδο μετονομάστηκε σε "Toyota Arena". Ακολούθησε το 2007 το AXA Arena και από το 2009 έως και σήμερα, η έδρα της Σπάρτα Πράγας ονομάζεται "Generali Arena". Όπως αναφέραμε όμως, στη συνείδηση των οπαδών της Σπάρτα είναι το "Λέτνα Στάντιον", όπως φυσικά και για την UEFA που απαγορεύει στα παιχνίδια της ονομασίες χορηγών.

 

H διεύθυνση του γηπέδου είναι "170 00 Praha 7, třída Milady Horákové 1066/98", την οποία αν την πατήσετε σε κάποιον χάρτη στο διαδίκτυο, θα σας "ταξιδέψει" κοντά στο κέντρο της πανέμορφης Πράγας. Εκεί όπου ο Αστέρας θέλει να γράψει το πιο χρυσό κεφάλαιο της ευρωπαϊκής του ιστορίας!

 

Το γήπεδο της Σπάρτα μέσα στο χρόνο

http://www.sparta.cz/img/edee/u/club/generali-arena/1933-full.jpg

http://www.sparta.cz/img/edee/u/club/generali-arena/1934-full.jpg

http://www.sparta.cz/img/edee/u/club/generali-arena/1935-full.jpg

http://www.sparta.cz/img/edee/u/club/generali-arena/1936-full.jpg

http://www.sparta.cz/img/edee/u/club/generali-arena/1937-full.jpg

http://www.sparta.cz/img/edee/u/club/generali-arena/1994-full.jpg

http://www.sparta.cz/img/edee/u/club/generali-arena/2003-full.jpg

http://www.sparta.cz/img/edee/u/club/generali-arena/2005-full.jpg

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων