ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΑΣΤΕΡΑΣ-Μπεσίκτας 2-2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΤΡΕΛΑΝΕΣ" ΦΕΤΟΣ!

Ο Αστέρας Τρίπολης στο τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό του παιχνίδι, λίγο έλειψε να τρελάνει ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, επιχειρώντας την ανατροπή απέναντι στην Μπεσίκτας, μια ομάδα χρηματιστηριακής αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία τελικά πήρε το 2-2!

Ο χορός στη βροχή στο τελευταίο μισάωρο, άφησε εκστασιασμένους τους 4000 φιλάθλους του Αστέρα, που άντεξαν την καταρρακτώδη βροχή και το κρύο, νιώθοντας τυχεροί τελικά που παρακολούθησαν ακόμα μια σπουδαία αρκαδική-ευρωπαϊκή παράσταση!

Ο Στάικος Βεργέτης ξεκίνησε με δύο σημαντικές επιστροφές στην ενδεκάδα. Ο Γκοϊάν πήρε θέση στα στόπερ μαζί με τον Σανκαρέ μετά τις 2/10, ενώ ο Κουρμπέλης στα αμυντικά χαφ, δίπλα στον Ζησόπουλο, μετά τις 27/9. Στο τέρμα ο Κοζίτσκι, δεξιά στην άμυνα ο Λούι και αριστερά ο Παντελιάδης. Στο 4-2-3-1, η τριάδα των χαφ είχε δεξιά τον Γιαννιώτα, αριστερά τον Μάσα και πίσω από τον προωθημένο Πάρα, τον Νίκο στη θέση του τραυματία Ρόλε.


Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και στο πρώτο δεκάλεπτο πίεσαν την εστία της Μπεσίκτας, έχοντας ως κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Νίκο στο 5'. Ο Αργεντίνος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κάβλακ και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκιουνέν. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και ευτύχησαν στην πρώτη ευκαιρία τους στο 15' να σκοράρουν, χάρη στη κλάση του Ντεμπά Μπα.


Ο Γιαννιώτας είχε μία καλή στιγμή στο 17’ για να απαντήσει, ενώ ο σκόρερ έχασε μοναδική ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα στο 23'. Η Μπεσίκτας έχοντας το προβάδισμα, πάγωσε τον ρυθμό του αγώνα κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα από τον Αστέρα. Λούι (25') και Νίκο (26') προσπάθησαν να ανησυχήσουν τον Γκιουνέν χωρίς επιτυχία, το ίδιο και ο Πάρα (42'). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε σε πολύ αργό τέμπο το οποίο είχε επιβάλλει η ομάδα του Μπίλιτς.


Η επανάληψη ξεκίνησε με 4-4-2 για τον Βεργέτη και τον Μπαράλες στη θέση του Γιαννιώτα, σ' ένα αναπόφευκτο ρίσκο καθώς ο Αστέρας ήθελε μόνο την ανατροπή. Η Μπεσίκτας όμως συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν απειλήθηκε από τις τελικές των Νίκο (47') και Πάρα (55'). Αντίθετα, στην πρώτη της αξιόλογη προσπάθειά της στο β' ημίχρονο, κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκοϊάν στον Σαχάν, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα στο 61' ο Τόρε για το 0-2.


Το επόμενο διάστημα φάνταζε διαδικαστικό κάτω και υπό καταρρακτώδη βροχή, ωστόσο ο Αστέρας μείωσε σε στημένη φάση με τον Μπαράλες στο 72', παίρνοντας στο 73' και το αριθμητικό πλεονέκτημα εξαιτίας της αποβολής του Χάτσινσον. Οι παίκτες του Βεργέτη βγήκαν μαζικά στην επίθεση, έχοντας καλές στιγμές για την ισοφάριση με τους Νίκο (75') και Ουσέρο (76'). Η πίεση συνεχίστηκε και το 2-2 ήρθε στο 83' όταν ο Μπακασέτας σούταρε από μακριά και ο Πάρα βρήκε την μπάλα κατά λάθος στο βηματισμό, αλλάζοντάς της πορεία προς τα δίχτυα.


Ακολούθησε η τελική πολιορκία της εστίας του Γκιουνέν για την επική ανατροπή η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Το τελευταίο σφύριγμα του Ντε Σόουζα βρήκε την ομάδα του Μπίλιτς να πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση και τον Αστέρα για άλλη μία φορά να κερδίζει το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων στο Κολοκοτρώνης.

 

Το live του αγώνα

Α' ημίχρονο

4' ευκαιρία Αστέρας - ωραία κάθετη του Πάρα στον Μάσα, ο οποίος όμως σούταρε αδύναμα από μακριά.

5' Δοκάρι Αστέρας - σουτ του Νίκο κοντράρει και η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι της Μπεσίκτας και σκάει εκτός εστίας

15' ΓΚΟΛ 0-1!! Ντε Μπα Μπα - ο Πάρα κάνει λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Φράνκο πασάρει στον Τορέ, ο οποίος βρίσκει όμορφα τον Ντε Μπα κι αυτός με άψογο πλασέ σκοράρει!

22' κίτρινη Μότα

22' ευκαιρία Μπεσίκτας - αντεπίθεση Μπεσίκτας, ο Κοσίτσκι δεν βγαίνει και δίνει την ευκαιρία στον Τορέ να βγάλει για τον Μπα, ο οποίος πλασάρει αλλά ο Γκοϊάν βάζει την κόντρα. Ο Ρουμάνος είναι έξαλλος με τον Κοσίτσκι που δεν βγήκε!

23' μεγάλη ευκαιρία για Μπεσίκτας - κενό στην άμυνα του Αστέρα, μόνος του ο Μπα αστοχεί από κοντά

26' διαγώνιο σουτ Νίκο, μπλοκάρει ο Γκιουνέν

38' κίτρινη Χάτσινσον

41' αδύναμο σουτ Κουρτουλούς, εύκολα ο Κοσίτσκι

Λήξη ημιχρόνου

 

Β' ημίχρονο

46' αλλαγή Αστέρα. Μπαράλες αντί Γιαννιώτα

47' σουτ Νίκο άουτ

57' κίτρινη Παντελιάδης

61' πέναλτι για Μπεσίκτας - γρήγορη αντεπίθεση Μπεσίκτας από αριστερά, ο Σαχάν μπήκε στην περιοχή, ο Γκοϊάν τον ανέτρεψε και είδε την κίτρινη κάρτα

61' ΓΚΟΛ 0-2 Τορέ - άπιαστη εκτέλεση από τον Τορέ, στα δίχτυα η μπάλα

62' αλλαγή Αστέρα. Ουσέρο αντί Κουρμπέλη

67' κίτρινη Γκιουλούμ

72' αλλαγή Μπεσίκτας. Οζιακούπ αντί Σόσα

72' ΓΚΟΟΟΟΛ!!!! 1-2 Μπαράλες - ο Ουσέρο εκτέλεσε φάουλ, ο Σανκαρέ με κεφαλιά γύρισε τη μπάλα και ο Μπαράλες με νέα κεφαλιά σκόραρε από κοντά!

73' κόκκινη Χάτσινσον! οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν στη φάση του γκολ του Αστέρα και ο Χάτσινσον είδε 2η κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

75' μεγάλη ευκαιρία Αστέρα - ο Νίκο μπήκε από δεξιά και πλάσαρε, ο Γκιουνέν έσωσε!

76' ευκαιρία Αστέρα - πολύ καλό σουτ του Ουσέρο από μακριά, ο Γκιουνέν πέφτει στη δεξιά του γωνία και διώχνει!

77' αλλαγή Αστέρα. Ο Μπακασέτας αντί του Νίκο

82' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ!!!! 2-2 Πάρα - ο Μπακασέτας σούταρε έξω από την περιοχή, ο Πάρα έβαλε το πόδι του, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα!

86' αλλαγή Μπεσίκτας - Ουισάλ αντί Τορέ

86' κίτρινη Γκιουνέν

91' ευκαιρία Μπεσίκτας - θρίλερ το παιχνίδι, αντεπίθεση της Μπεσίκτας, ο Μπα σουτάρει από κοντά, σώζει ο Κοσίτσκι αποκρούοντας σε κόρνερ.

 

Μικρά-μικρά:

- Μία ώρα πριν από τη σέντρα και ο κόσμος αρχίζει σιγά-σιγά να μαζεύεται στις εξέδρες του "Θ. Κολοκοτρώνης".

- Χωρίς τον Φερνάντο Ουσέρο ξεκινάει ο Αστέρας Τρίπολης.

Ο Κοσίτσκι θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Λούι θα κινείται δεξιά, ο Παντελιάδης αριστερά και οι Γκοϊάν και Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας. Οι Ζησόπουλος και Μουνάφο θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Νίκο ελεύθερο μπροστά τους. Ο Γιαννιώτας δεξιά, ο Μάσα αριστερά και ο Πάρα στην κορυφή της επίθεσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: 1. Κοσίτσκι, 27. Λούι, 3. Παντελιάδης, 30. Γκοϊάν, 15. Σανκαρέ, 13. Ζησόπουλος, 25. Κουρμπέλης, 7. Μάσα, 11. Νίκο, 70. Γιαννιώτας, 23. Πάρα.

Στον πάγκο: 21. Θεοδωρόπουλος, 4. Τιέ Μπι, 5. Μουνάφο, 8. Ουσέρο, 19. Τσοκάνης, 9. Μπαράλες, 14. Μπακασέτας.



Μπεσίκτας: 1. Γκιουνέν, 2. Κουρτουλούς, 31. Μότα, 22. Γκιουλούμ, 19. Φράνκο, 8. Κάβλακ, 13. Χάτσινσον, 7. Τορέ, 5. Σόσα, 10. Σαχάν, 9. Ντε Μπα.

Στον πάγκο: 99. Μετίν, 3. Κοϊμπασί, 33. Νουκάν, 15. Οζιακούπ, 20. Γιουσάλ, 21. Κογιουνλού, 11. Πεκτεμέκ.

Διαιτητής: Ντε Σόουζα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Ταβάρες (Πορτογαλία), Μεσκουΐτα (Πορτογαλία)
Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων