ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Είστε... πρωταθλητές!

Σ' έναν τελικό με ωραίο θέαμα και σωστό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες, ο Αστέρας δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής καθώς γνώρισε την ήττα με 4-1 στην διαδικασία των πέναλτι από τον Ολυμπιακό, χάνοντας την ευκαιρία για την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στην Super League.

 

 

 

Το παιχνίδι άρχισε με τον Αστέρα να έχει την πρώτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Νικοπολίδης σε προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, βγήκε εκτός περιοχής και απομάκρυνε την μπάλα, δεχόμενος και την κίτρινη κάρτα. Ο Μαρίνος ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς έξυσε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

 

Στη συνέχεια της αναμέτρησης ο Αστέρας συνέχιζε να ασκεί πίεση, ψάχνοντας το γκολ. Στο 17' μετά από κόρνερ, ο Νικοπολίδης έκανε άστοχη έξοδο, με τις κόντρες να δίνουν πορεία στην μπάλα προς τα δίχτυα και ο Ράμα με ανάποδο ψαλιδάκι να σώζει τον Ολυμπιακό, στη γραμμή της εστίας.

 

Αυτό που δεν κατάφεραν να πετύχουν οι "κιτρινομπλέ", το κατάφεραν πέντε λεπτά περίπου πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ο κορυφαίος του πρώτου μέρους για τον Αστέρα, Γιώργος Μαρίνος έβγαλε στα δεξιά για τον Διαμαντόπουλο, εκείνος "έσπασε" την μπάλα και ο Κανελλόπουλος από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Νικοπολίδη, πετυχαίνοντας το 1-0.

 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έψαχνε τρόπους για να αντιδράσει, με τον Αστέρα όμως να είναι σωστά διαβασμένος στο παιχνίδι και να κλείνει αποτελεσματικά τους χώρους. Στο 48' ο Τσιριγώτης βρέθηκε εντός περιοχής, επιχείρησε και το σουτ με τον Τσιμόπουλο να αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του.

 

Ο Μαρίνος στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Γλέζο, με τον δεύτερο να μην καταφέρνει από κοντινή απόσταση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Λίγα λεπτά αργότερα ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Αστέρα, ήταν πρωταγωνιστής σ' ακόμα μία μεγάλη φάση για την ομάδα του. Ο Γλέζος από διαγώνια θέση έκανε το σουτ, με τον Νικοπολίδη να απομακρύνει σε κόρνερ με τα πόδια.

 

Οι "ερυθρόλευκοι" με την πίεση που ασκούσαν κατάφεραν να φέρουν και πάλι το ματς στα ίσα στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Νεοφυτίδης με παράλληλη σέντρα γύρισε στον Τσιριγώτη κι αυτός με κοντινή προβολή, έκανε το 1-1. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μανούχος απέβαλλε από τον αγώνα, τον Νεοφυτίδη ο οποίος κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών, γύρισε προς τον κόσμο του Αστέρα κάνοντας άσεμνες χειρονομίες.

 

Ο Αστέρας προσπάθησε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στον αγώνα, χωρίς όμως να τα καταφέρνει με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

 

 

Στο πρώτο μέρος της παράτασης, η μοναδική αξιόλογη φάση που υπήρξε ήταν η σκαστή κεφαλιά του Βοϊλη, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιμόπουλου. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας λίγο έλειψε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ. Μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Μαχαιράς, η μπάλα κατέληξε στον Χριστόπουλο, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Νικοπολίδη.

 

Γιουβέντους Ρεάλ

 

Όπως έγινε και στους δύο ημιτελικούς του Final 4, έτσι και στον τελικό Αστέρας και Ολυμπιακός οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί η τύχη ήταν με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ιωάννης Νικοπολίδης κατάφερε να αποκρούσει τα πέναλτι των Αντζουλά και Γλέζου, δίνοντας τον τέταρτο τίτλο στους "ερυθρόλεκους" με 4-1.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Φέκκας 1-0 

Κανελλόπουλος 1-1

Μαρτίνης 2-1

Αντζουλάς απόκρουση Νικοπολίδη

Δήμος 3-1

Γλέζος απόκρουση Νικοπολίδη

Τσιριγώτης 4-1 

 

Σκόρερ: Κανελλόπουλος (39') - Τσιριγώτης (82')

 

Κόκκινη: Νεοφυτίδης (84')

 

Διαιτησία: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας), Κωνσταντόπουλος Π. - Σεφέρης Δ. (Κορινθίας)

 

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιμόπουλος, Διαμαντόπουλος, Φωτόπουλος (80' Δήμος), Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Ντίνε (82' Μαχαίρας), Κωτσόπουλος (57' Κάρδαρης), Γλέζος, Κανελλόπουλος (110' Μπλάτσος), Μαρίνος (73' Ρούνης)

 

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Παπαγγελής, Γαλούπης (67’ Μαρτίνης), Παπαδόπουλος, Ράμα, Νεοφυτίδης, Ντουμάνης (43' Τσιριγώτης), Φυτόπουλος (80' Δήμος), Βοϊλης, Τσερκώνης (36' Φέκκας), Ζιάκας (57' Μπουλάρι)

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων