ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ρούμπης: "Και στη Φινλανδία για την πρωτιά ο Αστέρας Κ-15"

Ο τεχνικός της Κ-15 του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Ρούμπης μίλησε στο gazzetta.gr για την πρωτιά στο Nike Premier Cup και δηλώνει έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα του σε ακόμη μια επιτυχία - σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτή τη φορά.

 

Βάσει της Αστρονομίας, κάθε αστέρας είναι ένας Ήλιος. Στην Τρίπολη, μπορεί να μην βλέπουν ήλιο αλλά, από αστέρια άλλο τίποτα. Συγκεκριμένα, αυτά της Κ-15 του Αστέρα Τρίπολης ετοιμάζονται να λάμψουν και στο Nike Premier Cup της Φινλανδίας, για το οποίο πετούν αύριο (5/5).

 

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ, έδωσε το εισιτήριο στα πιτσιρίκια του Αστέρα για την πρώτη μεγάλη ποδοσφαιρική τους εμπειρία. Ο προπονητής τους, Γιάννης Ρούμπης, μίλησε για το μικρό θαύμα μιας ομάδα που μετρά έξι μήνες "ζωής" και τονίζει ότι οι παίκτες του είναι έτοιμοι για μεγαλύτερες διακρίσεις.

 

Η ομάδας, πήγε για την πρωτιά στο Nike Premier Cup ή αυτό ήρθε στην πορεία;

"Νομίζω ότι δεν πήγαμε για να πάρουμε την πρωτιά. Πήγαμε να παίξουμε, μιας και είχε τελειώσει το πρωτάθλημα της Κ-15. Θέλαμε τα παιδιά να πάρουν κι άλλα ματς στα πόδια τους για να είναι έτοιμα ενόψει της νέας σεζόν".

 

Στα πέναλτι με τον ΠΑΟΚ πιστέψατε ότι δεν γίνεται να χαθεί η πρώτη θέση;

"Εκεί είναι θέμα τύχης. Εμείς ήμασταν πιο τυχεροί, πιο ψύχραιμοι, είχαμε και τον τερματοφύλακά μας σε καλή μέρα, μιας και απέκρουσε το πρώτο και το δεύτερο πέναλτι. Από εκεί και πέρα, τα παιδιά πήραν ψυχολογία και έτσι σκόραραν τρεις φορές και πήραμε την πρόκριση, χωρίς ο στόχος μας να είναι η πρωτιά. Κατά γενική ομολογία, όμως, η ομάδα μας ήταν η καλύτερη του τουρνουά και έτσι πάμε στην Φινλανδία".

 

Περιμένετε το επίπεδο των αντιπάλων να είναι υψηλό;

"Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι από Σερβία, Φινλανδία, Ρωσία... Θα είμαστε νομίζω 16 ομάδες κι ο Αστέρας θα είναι η μόνη ομάδα από την Ελλάδα, ανάμεσα σε άλλες που δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο".

 

Η πρώτη θέση σας στέλνει στη Φινλανδία. Σε λίγες ώρες πετάτε και για πολλά παιδιά ίσως είναι το πρώτο τους ταξίδι. Εχουν συνειδητοποιήσει ότι το εισιτήριό τους το κέρδισαν με την αξία τους;

"Σίγουρα είναι πρωτόγνωρο γι αυτά τα παιδιά, δεν είχαν πιστέψει ότι θα πάνε στην Φινλανδία, αλλά και στην πορεία δύσκολα τους έγινε πιστευτό. Σημασία έχει ότι αξίζουν το ταξίδι αυτό και πιστεύω ότι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν και εκεί την πρώτη θέση. Δεν ξέρω ακριβώς τι ισχύει, πιστεύω ότι από εκεί παίρνεις το εισιτήριο για το παγκόσμιο". 

 

Σε ποιο επίπεδο είναι οι ακαδημίες σας;

"Πιστεύουμε στις ακαδημίες μας, υπάρχει ταλέντο και αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι μιλάμε για μια ομάδα έξι μηνών. Και στο πρωτάθλημα είμαστε ανταγωνιστικοί και στο τουρνουά της Nike δείξαμε πόσο καλή ομάδα έχουμε".

 

Να περιμένουμε κάποια παιδιά στην πρώτη ομάδα;

"Είναι μακρινό αυτό, αλλά υπάρχει το ταλέντο και θα η δική μας η πλευρά εκεί προσανατολίζεται. Τα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν στον Αστέρα και να μπουν στο κεντρικό γήπεδο. Οι Ακαδημίες μας δουλεύουν πολύ σωστά και πιστεύω ότι σε 2-3 χρόνια έχουμε παιδιά και στην πρώτη ομάδα.Δουλεύουμε σκαλοπάτι - σκαλοπάτι, ώστε τα παιδιά να ανέβουν με μεθοδικό τρόπο. Σίγουρα η ζωή δεν σταματάει στις Ακαδημίες της Κ-17. Κάποια θα πετύχουν εδώ κάποια άλλα κάπου έχει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά, η οποία ξεκινάει από τα αφεντικά της ομάδας".

 

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων