ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Οταν έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει!

Τα 89α του γενέθλια γιορτάζει ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και το a-γυρνάει τον χρόνο πίσω στις ένδοξες ευρωπαϊκές πορείες των Αρκάδων.

Καλωσήρθατε στους άντρες με τα κίτρινα... με κορυφαίο πρόγραμμα επιβράβευσης! 21+

Ποιος δεν θυμάται το ματς με την Τότεναμ; Την επική νίκη κόντρα στη Μάιντς; Την αγωνία στο παιχνίδι με την Ιντερ Μπακού στα πέναλτι; Την αναμέτρηση με τη Σάλκε; Τα μεγάλα ευρωπαϊκά ταξίδια του Αστέρα; Αν όχι ευκαιρία να τα θυμηθείτε…

Η πρεμιέρα στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης

Ηταν 19 Αυγούστου 2012 όταν ο ΑΣΤΕΡΑΣ έβαλε τα καλά του για να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ομάδα εκτός συνόρων για επίσημη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κόντρα στην Ιντερ Μπακού εκείνο το ζεστό καλοκαίρι στο Αζερμπαϊτζάν πήρε την πολύτιμη ισοπαλία με 1-1. Στη ρεβάνς με τη βοήθεια του κόσμου οι κιτρινομπλέ πήραν την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League νικώντας στην διαδικασία των πέναλτι με 4-2. Η επόμενη αντίπαλος ήταν η Μαρίτιμο. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Κολοκοτρώνης, ωστόσο η λευκή ισοπαλία στο δεύτερο ματς έδωσε το εισιτήριο στους Πορτογάλους.

Το πέμπτο ευρωπαϊκό ματς

Το 2013 ο ΑΣΤΕΡΑΣ έδωσε τον πέμπτο επίσημο αγώνα στο Europa League, αντιμετωπίζοντας στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης την Ραπίντ Βιέννης με την οποία αναδείχθηκε 1-1. Στη ρεβάνς αν και οι Αρκάδες σκόραραν, τελικά η πρόκριση πήγε στην ομάδα της Αυστρίας, καθώς επικράτησε με 3-1.

Όταν έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει

Χρονιά ορόσημο για τους κιτρινομπλέ ήταν το 2014. Με σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες κόντρα σε μεγαθήρια ο ΑΣΤΕΡΑΣ έκανε τον κόσμο να παραμιλάει για τα επιτεύγματα του. Στις 17 Ιουλίου 2014, η ομάδα της Τρίπολης φιλοξενήθηκε στη Φιλανδία από την Παλοσέουρα. Εκεί πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας και στον επαναληπτικό επικράτησε με 4-2, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η Μάιντς στη συνέχεια βρέθηκε στον δρόμο του ΑΣΤΕΡΑ. Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι θα τα βρει σκούρα, τελικά όχι μόνο νίκησε τους Γερμανούς αλλά τους πέταξε κι εκτός διοργάνωσης. Στο πρώτο ματς ηττήθηκε με 1-0 αλλά στο δεύτερο πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο του τη νίκη με 3-1 και την πολυπόθητη πρόκριση.

Τελευταίο εμπόδιο πριν τους ομίλους ήταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ωστόσο, ούτε τότε οι Αρκάδες τα βρήκαν σκούρα παίρνοντας το εισιτήριο για τους ομίλους του EuropaLeague.

Ποιος θα το έλεγε ότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ θα έπαιζε κόντρα σε ομάδες εξωτερικού που μόνο στο PlayStationέπαιζαν κάποιοι. Μπεσίκτας, Παρτιζάν και Τότεναμ πέρασαν από το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Παίκτες όπως Κέιν, Ερικσεν, Λαμέλα, Ντεμπά Μπα, Τοσούν, Λάζοβιτς και πολλοί ακόμα σταρ, πήραν μια γεύση από Μοριά.

Παίκτες όπου κατέγραψαν αξιοσημείωτη πορεία με τις ομάδες τους έπειτα.

Η δεύτερη χρονιά στους ομίλους

Την αμέσως επόμενη σεζόν, οι Αρκάδες ρίχτηκαν αμέσως στα βαθιά παίζοντας κόντρα σε Σπάρτα Πράγας, Σάλκε και ΑΠΟΕΛ. Το κύρος των κιτρινομπλέ με την απόκτηση ευρωπαϊκής πορεία ολοένα και ανέβαινε. Μπορεί να μην κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο κέρδισαν το χειροκρότημα όλων.

Η τελευταία φορά

Στις 2 Αυγούστου 2018 ο ΑΣΤΕΡΑΣ έδωσε το τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η κληρωτίδα έβγαλε αντιμέτωπο τους Αρκάδες με την Χιμπέρνιαν. Στο πρώτο ματς, οι κιτρινομπλέ λίγο έλειψε να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την Σκωτία, ωστόσο ηττήθηκαν με 3-2.

Στον επαναληπτικό δεν είχαν τη τύχη με μέρος τους, καθώς το 1-1 δεν τους επέτρεψε να ονειρευτούν την πρόκριση.

Παρ' όλα αυτά ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι η μοναδική επαρχιακή ομάδα με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές. Κάτι που πρέπει να κάνω περήφανο κάθε οπαδό των κιτρινομπλέ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στο μέλλον σίγουρα θα ζήσουμε ξανά τέτοιες ένδοξες στιγμές!

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑ!

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων