ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Κάμπος: Στην καρδιά μου ο Αστέρας και η Τρίπολη!

Ηταν αυτός ο οποίος οδήγησε τον ΑΣΤΕΡΑ στα μεγάλα σαλόνια της Super League. Αγαπήθηκε στην Ελλάδα και στην Τρίπολη για τα κατορθώματα του κατά την προπονητική του καριέρα. Ο Πάουλο Κάμπος μιλάει αποκλειστικά στο a-για τις... κιτρινομπλέ αναμνήσεις του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ

Προτού η κουβέντα μας ξεκινήσει ο Βραζιλιάνος κόουτς μας έδωσε να καταλάβουμε πως δύσκολα θα ξεχάσει τον Αστέρα αλλά και τον κόσμο του.

Ο Πάουλο Κάμπος μίλησε με τα καλύτερα λόγια, για τους ιδιοκτήτες του ΑΣΤΕΡΑ, κ. Μπάκο και κ. Καϋμενάκη ενώ τόνισε πως οι οπαδοί της ομάδας θα είναι για πάντα στην καρδιά του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Κατάφερες να οδηγήσεις τον ΑΣΤΕΡΑ στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πως ένιωσες εκείνη τη στιγμή και πόσο σημαντικό ήταν αυτό το επίτευγμα για την προπονητική σου καριέρα;

"Οταν κλήθηκα να εργαστώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ήταν για τον ΑΣΤΕΡΑ. Νομίζω πως ήταν Ιανουάριος του 2006 και η ομάδα τότε ήταν στη μέση της βαθμολογίας. Οταν ανέλαβα, αρχίσαμε να βελτιωνόμαστε και με μία κορυφαία επίδοση του συλλόγου στον δεύτερο γύρο, ο ΑΣΤΕΡΑΣ στέφθηκε πρωταθλητής στην δεύτερη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οπότε ήταν φανταστικό το γεγονός ότι ανεβήκαμε στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στη μνήμη μου ακόμα είναι χαραγμένο το απίστευτο ρεκόρ το οποίο κάναμε. Ημασταν η πρώτη ομάδα η οποία μόλις ανέβηκε από τη Β’ Εθνική και νίκησε τις μεγάλες ομάδες. Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο. Μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος τερματίσαμε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Φυσικά θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Μπάκο και στον κ. Καϋμενάκη για την τεράστια υποστήριξη που μου έδειξαν, σε όλα τα μέλη της ομάδας, τους δημοσιογράφους αλλά και στους Tigers".

Πόσο εύκολο ήταν να έρθεις σε μία ξένη χώρα και να αναλάβεις τα ηνία του ΑΣΤΕΡΑ;

"Θεωρώ πως ήταν σχετικά εύκολο. Ημουν προπονητής σε πολλές χώρες στο παρελθόν και η Ευρώπη ήταν το όνειρο μου. Μετά τη σεζόν την οποία ήμουν βοηθός προπονητής στην Ρεάλ Μαδρίτης, το να γίνω προπονητής στον Αστέρα ήταν κάτι ιδανικό. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ γέμισε τα όνειρα μου".

Ποιος ήταν ο ποδοσφαιριστής ο οποίος είχες την καλύτερη συνεργασία κατά τη θητεία σου στον ΑΣΤΕΡΑ;

"Δεν ξεχωρίζω κανέναν. Η ομάδα ήταν η καλύτερη. Η ομαδική δουλειά ήταν αυτή η οποία έκανε τη διαφορά και μας έκανε καλύτερους. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική".

Μετά τον ΑΣΤΕΡΑ εργάστηκες και σε άλλες ελληνικές ομάδες. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

"Εχω ωραίες συνεργασίες με τον Άρη, τον Πανσερραϊκό και τον Πλατανιά. Ηθελα να επιστρέψω στην χώρα όπου αγάπησα. Δυστυχώς η Ομοσπονδία δεν μου το επέτρεψε για το δίπλωμα UEFA. Οσο δούλευα στη Ρεάλ Μαδρίτης, απέκτησα το δίπλωμα UEFAA, το οποίο το έδωσα στον ΑΣΤΕΡΑ. Στην Ελλάδα άλλαξε αυτό. Οταν θέλησα να ανανεώσω το δίπλωμα, η Ομοσπονδία μου είπε πως έχασε την ισπανική έκδοση και δεν μπόρεσα να το κάνω.

Χωρίς το νέο μου δίπλωμα δεν μπορούσα να μείνω στην Ελλάδα για παραπάνω από τρεις μήνες, μόνο με την τουριστική μου VISA. Δεν μου έδωσαν άδεια παραμονής. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο εργάστηκα σε αυτές τις τρεις ομάδες μόνο για τρεις μήνες.

Ηταν πολύ άδικο και στενάχωρο για μένα γιατί οι ομάδες και εγώ θέλαμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας, αλλά δεν γινόταν".

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα άλλαζες κάτι;

"Τίποτα απολύτως".

Εχεις χρόνο να παρακολουθείς την πορεία του ΑΣΤΕΡΑ;

"Φυσικά. Παρακολουθώ όλα τα αποτελέσματα του και το πως πηγαίνει στην βαθμολογική κατάταξη".

Θα ήθελες να επισκεφτείς και πάλι τη χώρα μας και την Τρίπολη;

"Ναι πάρα πολύ. Αγαπάω την Ελλάδα και την Τρίπολη. Οπως αγαπάω και την Θεσσαλονίκη,την Αθήνα, τις Σέρρες, την Κρήτη αλλά και όλους τους Ελληνες".

Ενα μήνυμα το οποίο θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο που σε διαβάζει;

"Στην καρδιά μου θα είναι για πάντα, οι οπαδοί του ΑΣΤΕΡΑ, οι Tigers".

Μείνε Cool και παίξε Live! Interwetten.gr! 21+

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων