ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Δικαίωμα στο όνειρο επί ίσοις όροις

Μετά την νίκη του επί του Εργοτέλη ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχει σαφές προβάδισμα απέναντι στους κρητικούς να ζήσει μέρες 2009 (έφτασε ημιτελικά) και 2013 (έφτασε στον τελικό παρωδία). Μόνο που αυτή τη φορά θα απαιτήσει να έχει το... αυτονόητο.

 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΗΣ

 

Οι Αρκάδες είχαν ευνοϊκή κλήρωση στους "8" του θεσμού και έκαναν το πρώτο από τα δύο βήματα προς το καθήκον τους. Η νίκη επί του κατώτερου αλλά υπολογίσιμου Εργοτέλη δεν σηκώνει άλλωστε θριαμβολογία.

 

Αν όλα κυλήσουν λοιπόν φυσιολογικά, ο ΑΣΤΕΡΑΣ θα φτάσει για τρίτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του θεσμού και θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα έναν εκ των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ή Ατρόμητου.

 

Μπορεί και να γίνει έκπληξη καθώς η Λαμία και ο Πανιώνιος έβαλαν δύσκολα στους πρωτοπόρους του ελληνικού πρωταθλήματος ενώ κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος εκ των ΑΕΚ και Ατρόμητου θα πάρει την πρόκριση.

 

Αυτό που έχει σημασία όμως δεν είναι το όνομα του αντιπάλου που θα προκύψει αλλά το παιχνίδι να παιχτεί μέσα στις 4 γραμμές και να μην επηρεαστεί από άλλους παράγοντες.

 

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχει "καεί" από διαιτησία (όχι μόνο αυτός αλλά και άλλες μικρομεσαίες ομάδες) και οι Αρκάδες δεν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν αντίστοιχες εμπειρίες. 

 

Η κουβέντα για την ελληνική διαιτησία είναι τεράστια και υπεύθυνοι έχοντας υποβαθμίσει το προϊόν τους, κρίνουν σκόπιμο να σφυρίζουν τα "μεγάλα" παιχνίδια (στην ουσία είναι τα παιχνίδια των μεγάλων κι όχι τα ιδιαίτερα παιχνίδια) ξένοι διαιτητές.

 

Ε, οι ημιτελικοί του Κυπέλλου είναι τεράστιας σημασίας παιχνίδια και θα πρέπει να ακολουθηθεί κι εδώ η ίδια τακτική. Οχι, πως στον ΑΣΤΕΡΑ κοιτάζουν μέσω ανακοινώσεων να κλέβουν τις εντυπώσεις φωνάζοντας για ξένους διαιτητές. Πάγια τακτική τους είναι να κοιτάζουν την ομάδα τους και τίποτε άλλο. 

 

Εδώ που έχουμε φτάσει όμως, θα είναι σκάνδαλο αν δεν σφυρίξουν τους ημιτελικούς ξένοι διαιτητές. Και μάλιστα, όχι β' και γ΄διαλογής αλλά οι καλύτεροι. 

 

Και να είστε σίγουροι πως με το 50-50 οι Αρκάδες θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Μπορεί να μην καταφέρουν να προκριθούν στον δεύτερο τελικό της ιστορίας τους αλλά κανείς δεν θα περάσει εύκολα στον τελικό κόντρα στον ΑΣΤΕΡΑ.

 

Βέβαια, για να έχουν βάση όλα αυτά θα πρέπει να ολοκληρωθεί η προημιτελική φάση. Το ότι το διπλό στην Κρήτη μετά τα πρώτα ματς καθιστά τον ΑΣΤΕΡΑ πραγματικά το μεγαλύτερο φαβορί για να βρεθεί στα ημιτελικά από τις 8 ομάδες δεν λέει κάτι από μόνο του.

 

Θα πρέπει να αποδειχθεί και στο γήπεδο αλλά με μάτι να... γυαλίζει όπως κόντρα στην ΑΕΛ, πολύ δύσκολα ο φιλότιμος Εργοτέλης θα πετάξει εκτός τον ΑΣΤΕΡΑ...

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων