ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Η Χιμπέρνιαν μέσα από τα μάτια του... ειδικού

Ο κορυφαίος ρεπόρτερ της Χιμπέρνιαν, Άντονι Μπράουν, σκιαγραφεί στο a-s το προφίλ της Χιμπέρνιαν. Ποιος είναι ο βασικός παίκτης, οι διαφορές με πέρυσι; Όσα πρέπει να ξέρετε για τους Χιμπς ΕΔΩ!

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

Τα δυνατά σημεία των Χιμπς, οι παίκτες κλειδιά, η ατμόσφαιρα στην πόλη και όσα θέλετε να ξέρετε για τον πιθανό αντίπαλο του ΑΣΤΕΡΑ στη β' προκριματική φάση του Europa League.

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Χιμπέρνιαν;

Ο προπονητής Νέιλ Λένον (πρώην παίκτης και προπονητής της Σέλτικ) είναι στους Χιμπς εδώ και δύο χρόνια, ο οποίος τυγχάνει υψηλής εκτίμησης.

Πέρυσι οδήγησε τους Χιμπς στην 4η θέση, την καλύτερή της θέση από το 2010. Η ομάδα υποβιβάστηκε το 2014 αλλά επέστρεψε πολύ δυνατά ύστερα από τρία χρόνια στη δεύτερη κατηγορία. Απολαμβάνουν την καλύτερή τους σεζόν για εδώ και και πολλά χρόνια, οι οπαδοί είναι χαρούμενοι και υπάρχει ένα ήρεμο και ευτυχισμένο ρόστερ. 

Κατέκτησαν το Κύπελλο το 2016 για πρώτη φορά μετά από 114 χρόνια. Παρόλο που δεν τερμάτισαν δεύτεροι στο περσινό πρωτάθλημα, θεωρείται η δεύτερη καλύτερη ομάδα στη Σκωτία. Παίζει καλό ποδόσφαιρο και έχει την κατοχή. Οι Χιμπς τείνουν να είναι καλοί στα μεγάλα ματς και έκαναν δύσκολη τη ζωή της Σέλτικς πέρυσι. Οι παίκτες έχουν δυνατό πνεύμα. Στην Ευρώπη νίκησαν 1-0 την Μπρόντμπι εκτός έδρας πριν δύο χρόνια αλλά αποκλείστηκαν στα πέναλτι. 

Ποιες οι διαφορές με πέρυσι;

Παρέμειναν οι περισσότεροι παίκτες, αν και θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει μια σχετική αδυναμία μιας και κάποιοι παίκτες που ήταν δανεικοί έφυγαν (σ.σ. περιμένουμε να δούμε αν μπορούμε να τους πάρουμε πίσω ξανά). Δεν έγιναν μεταγραφές εκτός από αυτήν την Φλοριάν Καμπερί.

Οι παίκτες κλειδιά ποιοι είναι;

O Σκωτσέζος μέσος Τζον ΜακΓκιν είναι ο κύριος παίκτης (σ.σ. θα μπορούσε να πουληθεί το καλοκαίρι). Ο Καμπερί είναι βασικός στράικερ, τον αγόρασαν από την Γκρασχόπερς την περασμένη εβδομάδα. Η άμυνα είναι συμπαγής με την παρουσία του διεθνούς Νιγηριανού Έφε Αμπρόουζ να ξεχωρίζει, ενώ τερματοφύλακας είναι ο διεθνής Ισραηλινός Οφίρ Μαρτσιάνο. 

Πως είναι οι οπαδοί;

Οι οπαδοί αγαπούν την ομάδα. Με την κατάκτηση του Κυπέλλου απολαμβάνουν την μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο πως είναι;

Ο γήπεδο φιλοξενεί 20.000 κόσμο. Στο ματς με τον Αστέρα θα είναι 16-18.000 οπαδοί της ομάδας, μιας κι αυτός ήταν ο μέσος όρος πέρυσι. 

Τι μπορούν να δουν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί στο Εδιμβούργο;

Το Εδιμβούργο είναι μια όμορφη πόλη, που έχει πολύ κόσμο το καλοκαίρι. Ο καιρός δεν αποτελεί εγγύηση, αλλά πάντα είναι όμορφα το να το επισκεφτείς. Το κάστρο είναι το κύριο αξιοθέατο Ο Ρόγιαλ Μάιλ είναι ένας ιστορικός δρόμος κατά μήκος από το κάστρο μέχρι το Χίλιρουντ Πάλας (εκεί όπου μένει η Βασίλισσα όταν επισκέπτεται το Εδιμβούργο). Υπάρχουν αρκετά μπαρ, καφέ και εστιατόρια στην πόλη. Οι Χιμπς πηγαίνουν στην περιοχή Leith, όπου είναι κοσμοπολίτικη, με πολλά καφέ. Οι επισκέπτες θα είναι καλοδεχούμενοι.

Μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές μας εμφανίσεις ήταν κόντρα στην ΑΕΚ το 2001 όπου αποκλειστήκαμε στα εκτός έδρας γκολ. Οι οπαδοί ακόμη θυμούνται αυτά τα ματς έντονα. Αυτή ήταν κι η τελευταία φορά που παίξαμε με Έλληνες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων