ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μποροβήλος: " Δύσκολη, αλλά όχι απίθανη η παρουσία στους ομίλους"

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Livesport χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά όχι και απίθανη, την παρουσία του Αστέρα στους ομίλους του Europa League.

 

Ρεάλ Λίβερπουλ

Πέρα από την εκ νέου συμμετοχή του Αστέρα στο Europa League, ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε και την πορεία της ομάδας στη Super League , αλλά και για το ρόστερ της ομάδας.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

 

Για το αν είναι ένα μικρό θαύμα η ενδεκαετής παρουσία του Αστέρα στη Super League: « Η λέξη θαύμα είναι λίγο βαριά. Βέβαια, αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πάρα πολλά, όταν ολόκληρη Πελοπόννησος δεν έχει εκπρόσωπο στη Super League. Σκεφτείτε ότι σε αυτό το διάστημα βγήκαμε στην Ευρώπη και μπήκαμε δύο φορές στους ομίλους του Europa League, παίξαμε στον τελικό του Κυπέλλου και φτάσαμε σε άλλους δύο ημιτελικούς. Για μια πόλη 35-40.000 κατοίκων είναι μεγάλη επιτυχία.

Για τη μικρή προσέλευση του κόσμου: « Σίγουρα, θα θέλαμε περισσότερο κόσμο. Δε μπορούμε όμως να αδικήσουμε αυτούς που έρχονται. Είμαστε μια καινούργια ομάδα που θέλει το χρόνο της. Ούτε ο καιρός είναι ευνοϊκός, με την οικονομική αλλά και με την ποδοσφαιρική κρίση που βιώνουμε.»

Για το τι πήγε στραβά στην αρχή της σεζόν: « Ο Αστέρας φιλοδοξεί κάθε χρόνο να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και εμείς ξεκινήσαμε άσχημα. Σιγά σιγά, η ομάδα βρήκε το βηματισμό της. Και είναι πολύ σημαντικό ότι δε χαρίστηκε σε κανένα. Στο τέλος έπαιξε για την ιστορία της. Ο κόσμος μπορεί εύκολα να κάνει κακόπιστη κριτική, είμαστε και κλειστή κοινωνία στην Τρίπολη. Όμως νικήσαμε την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και δεν ηττηθήκαμε από τον Ολυμπιακό, από τον οποίο φέτος κόψαμε τέσσερις πόντους.»

Για το πόσο εφικτή είναι η συμμετοχή του Αστέρα στους ομίλους του Europa League: « Το έχει ξανακάνει ο Αστέρας με τη Γερμανική Μάιντζ. Επίσης, είμαστε η μόνη Ελληνική ομάδα που έχει αποκλείσει τη Μακάμπι, και μάλιστα ως πρωταθλήτρια τότε. Όλοι οι άλλοι που την αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια αποκλείστηκαν. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά το έχουμε ξανακάνει.»

Για το μπάτζετ του Αστέρα: « Δε μπορώ να πω αριθμό με ακρίβεια, δεν το χειρίζομαι προσωπικά. Ο Αστέρας κινείται σε οργανωτικό επίπεδο άψογα. Έχουμε παίχτες από όλη την Ελλάδα, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στα μικρά παιδιά, προσέχοντας τα πάντα, τα σχολεία τους, τη μόρφωσή τους. Η διοίκηση δε σκέφτεται τα χρήματα όταν πρέπει να βοηθήσει την οικογένεια να βρει το σωστό σχολείο και να έχει το παιδί όσα χρειάζεται για να μεγαλώσει σωστά.»

Για το κέρδος που μπορεί να έχει ο Αστέρας οικονομικά από την ενδεχόμενη μετακίνηση του Μιχελή στη Μίλαν: « Είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσει η μετεγγραφή του Μιχελή στη Μίλαν. Ποτέ δε στεκόμαστε εμπόδιο και από τη στιγμή που βγαίνουν τέτοια παιδιά από τις ακαδημίες μας, πέρα από ένα ποσό για την πώληση, μπορούμε να διεκδικήσουμε απλά και ένα ποσοστό μεταπώλησης.»

Για το αν υπάρχει περίπτωση να φύγουν κάποιοι παίχτες από την ομάδα: « Δε νομίζω ότι θα φύγουν κάποιοι πέρα από αυτούς που αποτελούν ήδη παρελθόν. Είπαμε, ο Αστέρας δε στέκεται εμπόδιο στην καριέρα κανενός. Ο ντε Μπλάσις πέρασε από εμάς για να κάνει καριέρα στη Μπουντεσλίγκα, το ίδιο συνέβη με το Φορτούνη, τον Κουρμπέλη, το Μπακασέτα, το Ντοναρούμα που πήγε στη Μίλαν. Για τον Τόνσο ψάχνουμε ήδη τον αντικαταστάτη του, όμως ποτέ δεν ξέρεις. Ο Αθανασιάδης δε νομίζω ότι θα φύγει. Πήραμε τον Παπαδόπουλο και τώρα έχουμε δύο καλούς και έμπειρους τερματοφύλακες. Θέλουμε ακόμα σίγουρα σέντερ μπακ και δεκάρι. Κοιτάζουμε πάντως και για παίχτες που ταιριάζουν στην ομάδα μας.»

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων