ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μποροβήλος: "Πόλη υπόδειγμα, με ομάδα υπόδειγμα η Τρίπολη"

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, Γιώργος Μποροβήλος σχολίασε στην έκτακτη εκπομπή του Αρκαδία 93.8 τα συμβαίνοντα στο ποδόσφαιρο και σχολίασε το μέλλον της Super League που προβλέπει δυσοίωνο.

 Ουνικάχα Παναθηναϊκός

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την συνάντηση με τον Υφυπουργό και την πρόταση αυστηροποιήσης του Πειθαρχικού Κώδικα:

"Σαν αστέρας δεν πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ποινές, το αντίθετο μάλιστα. Ποινές υπάρχουν και πολύ αυστηρές μάλιστα. Απλά δεν εφαρμόζονται. Και το να έχεις ποινές ιδιαίτερα σκληρές ποινές που δεν επιβάλεις, επειδή δεν μπορείς να το κάνεις, είναι ότι χειρότερο. Εμείς είμαστε υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών, δεδομένου ότι ο Αστέρας ουδέποτε είχε προβλήματα για σοβαρά επεισόδια. Είμαστε μια ομάδα που διδάσκουμε ήθος, και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η απόδειξη είναι ότι φέτος που τρεις ομάδες διεκδίκησαν το πρωτάθλημα σε όλα τα παιχνίδια φιλοξενήσαμε κόσμο εκτός από αυτό με τον ΠΑΟΚ που υπήρξε διαταγή από τον Υπουργό. Χιλιάδες κόσμου ήρθαν στο γήπεδο μας και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό. Οταν ένα παιχνίδι αρχίζει, και διακόπτεται πρέπει να τιμωρείται αυτός που προκαλεί την διακοπή. Και να τιμωρείτε βαριά. Ομως, όταν παιχνίδια δεν ξεκινούν δεν μπορούμε να πειράζουμε τον βαθμολογικό πίνακα και να φτάνουμε στην κατάσταση που είμαστε. Είναι πραγματικά τραγικό να μην ξέρουμε ποια ομάδα βρίσκεται σε ποια θέση στον βαθμολογικό πίνακα".

Που πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου; 

"O κύριος Καϋμενάκης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αποτυπώσει την κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια Και ως επιχειρηματίας του με τεράστια εμπειρία έχει απογοητευτεί βλέποντας να μην υπάρχει κάποια πρόοδος. Σε παλαιότερες αντίστοιχες καταστάσεις δεν είχαμε αποτελέσματα από τις ενέργειες της πολιτείας. Είναι λογικό να απογοητευτείς όταν δεν υπάρχει πρόοδος. Ελπίζουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Εκείνο που μετρά είναι όσα λέγονται να γίνουν πράξη. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι μια πόλη υπόδειγμα και έχει μια ομάδα υπόδειγμα. Οι κύριοι Μπάκος και Καϋμενάκης δεν έχουν δώσει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Αυτό που μετράει είναι να κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο. Ενα ποδόσφαιρο που θα πληρώνεται καλύτερα από την τηλεόραση και θα φέρει περισσότερους χορηγούς. Γιατί κακά τα ψέματα, χωρίς χρήματα δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Πόσες φορές θα βρεθεί ένας Μπάκος και ένας Καϋμενάκης να βάζουν χρήματα χωρίς να παίρνουν τίποτα πίσω. Ελπίζουμε έστω και "μπουσουλώντας" να βελτιωθεί η κατάσταση.

Για τα τηλεοπτικά:

"Ο βασικός λόγος ύπαρξης ενός συνεταιρισμού είναι να υπάρχει κοινή διαχείριση. Κι όταν λέμε κοινή διαχείριση όλων των χρημάτων που μπαίνουν στον συνεταιρισμό. Τα περισσότερα χρήματα είναι από τα τηλεοπτικά. Μέχρι τώρα είχαμε κοινή διαχείριση. Δυστυχώς από φέτος δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Απ' ότι φαίνεται για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια η κάθε ομάδα θα έχει τον δικό της τηλεοπτικό φορέα. Εκτιμώ ότι πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην κεντρική διαχείριση και αυτή είναι και η πάγια θέση του Αστέρα. Μέσα από την τηλεοπτική διαχείριση το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο και σαφώς πιο ανταγωνιστικό. Φανταστείτε τι ομάδες θα κάνουν οι ομάδες που δεν θα έχουν καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ποιες θα είναι οι μεταγραφές τους και το μπάτζετ στους".

Πόσες ομάδες πιστεύετε ότι πρέπει να έχει το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Νομίζω ότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχει εκφραστεί σε αυτό το ζήτημα και δεν κρύβεται. Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των λίγων ομάδων. Σε πρώτη φάση σε 14 ομάδες και στην συνέχεια παρόλο που μπορεί να κινδυνεύσουμε, υποστηρίζουμε ότι 12 ομάδες είναι αρκετές γiα την Super League. Ενα τέτοιο πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό, θα φέρει περισσότερους κόσμο στο γήπεδο, θα φέρει περισσότερους χορηγούς και θα βελτιώσει την ποιότητα του θεάματoς. Αυτή είναι η πάγια θέση μας. Κάποια στιγμή στο παρελθόν η πρόταση μας έφτασε κοντά στο να υλοποιηθεί καθώς την δέχτηκε η Super League αλλά δεν ψηφίστηκε".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων